Online marketing

Drie tips voor een sprekende “over ons”-pagina

May 12, 2016

Het gros van de “over ons”-pagina’s op websites kan je in één van twee categorieën onderbrengen. Ten eerste zijn er de “over ons”-pagina’s die duidelijk als een “achterafje” aan een website zijn toegevoegd. Meestal lees je hier rechttoe, rechtaan iets over de activiteiten van het bedrijf of soms krijg je droogweg de contactgegevens voorgeschoteld. Een tweede soort “over ons”-pagina’s zijn dan weer té gestoffeerd en bulken van de jaartallen en complexe historieken van overnames. In het ergste geval krijg je een familiekroniek met een saus van compleet irrelevante faits divers voorgeschoteld. Vaak stinken dergelijke pagina’s ook naar eigen lof. Geen van beide types brengt je website iets bij.

 


De Mailchimp crew weet duidelijk waar de "over ons"-klepel hangt.

De Mailchimp crew weet duidelijk waar de “over ons”-klepel hangt.

 

Nochtans kan het belang van een goede “over ons”-pagina niet overschat worden. Het is één van de meest bezochte pagina’s van een site. Bezoekers weten nu eenmaal graag welke mensen er achter de HTML-code zitten. Ze zijn op zoek naar la petite histoire. Maar dan wel van de soort die voor hen een meerwaarde biedt.

Makkelijker gezegd dan gedaan! Met deze tips kom je alvast een heel eind:

 

1. “Over Ons”, daarmee bedoelen we dus “Over Jou”

De ultieme tip voor een aantrekkelijke “over ons”-pagina is eigenlijk doodsimpel: vertrek niet vanuit jezelf, maar vanuit je bezoeker of klant. Wijd een paar zinnen aan de uitdagingen en moeilijkheden van je doelpubliek. Openen met de reden waarom bezoekers naar je site komen is de perfecte manier om aan te tonen dat je gefocust bent op hun noden. 

 

2. Mensen en verhalen

Hanteer een persoonlijke aanpak en tracht een connectie te maken met je doelpubliek. Breng een verhaal over de mensen achter het bedrijf. Geef je organisatie een gezicht. Gebruik een aantal mooie foto’s of – nog beter – video’s om je verhaal te illustreren.

 

3. Sluit af met een duidelijke call-to-action

Onmisbaar op een goede “over ons”-pagina: een duidelijke oproep om je website verder te verkennen en/of om contact met je op te nemen. Wat je ook wil dat de bezoekers aan je website ondernemen, maak het duidelijk en zorg dat ze het makkelijk kunnen uitvoeren. Duidelijke knoppen op plaatsen die in het oog springen zijn daarbij onontbeerlijk.

Toch nog moeite om je “over ons”-pagina te doen knallen? Contacteer een corporate storyteller die van wanten weet. 
 

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!