Copywriting

Copywriting like a boss: vijf redenen om voor een freelance copywriter te kiezen

January 17, 2017


copywriting-like-a-boss-freelancer-huren

De nieuwe website van je bedrijf van teksten voorzien? Een blogpost, brochure of persbericht uit het klavier toveren? Een aanstekelijke slogan bedenken? Je kan er natuurlijk zelf werk van maken, maar tenzij je thuis bent in copywriting, kost dat wellicht veel tijd en moeite en levert het vaak weinig op. Naast frustratie dan. Hier zijn alvast vijf hapklare redenen waarom je best een freelance copywriter inschakelt. 

 

1. Een copywriter heeft een frisse en onbevangen blik – net als je klant

De opzet van je bedrijfscommunicatie is uiteraard klanten werven. Om ze te overtuigen van je aanbod, moet je ze natuurlijk wel weten te prikkelen. En dat is niet evident: je weet té veel over je bedrijf en over je producten en zou het liefst honderduit vertellen. Dat maakt het moeilijk om je in de schoenen van je klanten te verplaatsen. Wie dat wel kan? Een freelance copywriter! Ze bekijkt jouw bedrijf als een potentiële klant en stelt je precies die vragen die je klant beantwoord wil zien. Ze scheidt hoofdzaak van bijzaak en stelt teksten op die je klanten doen verlangen naar je producten. To the point en overtuigend. 

 

2. Een copywriter bespaart je tijd

Zelf je teksten schrijven is lastig en tijdrovend. Een krachtige tekst schrijven vraagt nu eenmaal tijd. Véél tijd. Zeker als dit niet tot je takenpakket behoort. Het web staat niet voor niets vol met de virtuele ruïnes van verlaten Lorem Ipsum-tekstenVoor een freelance copywriter is wervende teksten schrijven een tweede natuur. Dus: huur een freelancer in, spreek een deadline af en… let it go. Het resultaat? Je persbericht, blogpost of advertorial keurig gecheckt en gedubbelcheckt in je mailbox. Binnen de deadline, dat spreekt. En zo creëer je opnieuw tijd om je te te richten op je eigen kerntaken.


Let it go, laat het gaan... Besteed het schrijven van je teksten uit aan een freelance copywriter en lig er niet langer wakker van!

Let it go, laat het gaan… Besteed het schrijven van je teksten uit aan een freelance copywriter en lig er niet langer wakker van!

 

3. Een freelance copywriter is een tekstexpert

Wat je zelf doet, doe je beter? Een streepje gezond boerenverstand dat helaas niet altijd opgaat. Ook niet als het op copywriting aankomt. Een wervende tekst is geen kattebelletje. Binnen luttele seconden beslist je klant of je bedrijf voor hem of haar interessant is. Je klant meteen bij de kraag kunnen vatten is essentieel. En dat is precies het handelsmerk van een ervaren copywriter. Een freelance copywriter is een specialist die weet hoe ze je klant moet aanspreken, informeren, inspireren en overtuigen. In een stijl die jou op het lijf geschreven is. En zonder fout.

 

4. Freelance copywriters zijn flexibel

Waarvoor staat een freelancer anders dan voor de ultieme flexibiliteit? Ze wil zich elk project opnieuw bewijzen en komt enkel in actie als jij dat wil: op een vast moment, sporadisch, op piekmomenten en ook tijdens vakantieperiodes. En de factuur? Daarop prijken enkel de gepresteerde uren. Over eindejaarspremies, vakantiegeld, ziekteverzuim, ontslagvergoedingen of bonussen hoeft u zich niet te bekommeren: die bestaan niet in het freelance-universum. Overuren? No issue. De freelancer werkt tot de opdracht écht af is. Punt. 

 

5. Een freelance copywriter verdient zichzelf meermaals terug

Is een freelance copywriter goedkoop? Nee. Tenminste niet als je er één wilt die tijd en energie in je project steekt. Die de creatieve lat hoog legt. Die schrijft en herschrijft tot de tekst je als gegoten zit. Die kritisch is voor zichzelf en zich continu bijschoolt. Maar goedkoper dan een werknemer inschakelen is het zeker. En: een goede copywriter zorgt voor een hogere respons en een grotere conversie. De klant is betrokken, geïnteresseerd en sneller geneigd om actie te ondernemen. Jou helpen bestellingen of opdrachten binnenhalen: dat is de core business van de copywriter.

Op zoek naar de juiste woorden voor een helder en relevant verhaal? Is een freelance copywriter ook een aanwinst voor jouw bedrijf? Contacteer ons en ondervind het aan den lijve! 

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!