Online marketing

10 marketing quick wins: minimale inspanning, maximaal effect met deze vluggertjes

December 21, 2017


Blog 18 - 10 Marketing quick wins.png

Rond het jaareinde is het bij menig ondernemer volle bak planningmodus. Dat is hier bij Ampersand niet anders. Als je onze planning van op een kleine afstand bekijkt, ziet het eruit alsof Jackson Pollock eens voor post-its heeft gekozen in plaats van voor verf. Post-it slagveld. Not pretty. 

Kan ook niet anders. Er is Ampersand. Summer of Content. Workshops for Lawyers. (Heb ik al vermeld dat ik volgend jaar ook voor certificatie ga bij Copyblogger en Copyhackers? Nog iets voor op de planning, maar ik wijk af…)

Voor elk project moet er bekeken worden hoe we dat wereldkundig gaan maken. En ja, soms komt daar een uit-de-kluiten-gewassen marketingcampagne bij kijken.

 

Everybody loves a quickie

Maar dat hoeft niet altijd. En laten we een beetje realistisch blijven: dat lukt ook niet altijd. Wil dat daarom zeggen dat je tussen die campagnes door op je lauweren moet rusten? Allesbehalve. 

Soms kunnen kleine ingrepen, micro-acties al een heel verschil maken. Zo van die dingen waar je hooguit een paar minuten voor nodig hebt. Ik stelde voor jou een lijst samen met quick wins voor je marketing: minimale investering qua tijd en energie, met maximaal resultaat. Hier komt ie, in willekeurige volgorde. 

 

1. Controleer je CTA’s

Als je een beetje bent zoals 90% van de ondernemers waar ik mee werk, dan heb je wellicht een uitgebreide lijst klaarstaan van alles wat je aan je website wil veranderen (ik snap het en ja, mijn lijst kent ook geen einde). 

Maar je hoeft geen complete make-over van je website op poten te zetten om er meer uit te halen. Begin met te controleren of je op elke pagina een duidelijke call to action staan hebt. Zorg dat het op elke pagina duidelijk is wat je wil dat de bezoeker doet: jou contacteren, doorklikken naar een andere pagina, zich inschrijven op je nieuwsbrief, enzovoort.

Als jij het niet duidelijk én makkelijk maakt, dan haken je bezoekers af.

 

2. Pas je titels aan

Als je dan toch je website bekijkt, overloop dan eens de titels van elke pagina (de H1 in vaktermen) en/of van je blogposts. Ga na of de titels aan volgende voorwaarden voldoen:

  • zijn ze duidelijk?

  • gaan ze in op het probleem?

  • beloven ze een oplossing of spreken ze over voordelen?

  • zijn ze geschreven op de toon van je klant?

 

3. Vraag een testimonial

Er zijn weinig instrumenten in de toolbox van een copywriter die het beter doen dan een authentieke getuigenis van een klant. En dus is het een kwestie van regelmatig testimonials van jouw enthousiaste klanten te oogsten. 

Ga nu naar je inbox en stuur een mail naar een klant waar je recent mee samenwerkte en vraag of hij of zij daar iets over kwijt wil. Voor best practices verwijs ik je graag naar deze blogpost

 


Enfin, ik zeg "ga een  koffie  drinken", maar je vult dat dus in zoals je dat zelf wil hé...

Enfin, ik zeg “ga een koffie drinken”, maar je vult dat dus in zoals je dat zelf wil hé…

4. Leg de kiem voor een nieuwe samenwerking

Er zijn weinig dingen die je kan doen die méér impact hebben op je business dan goede samenwerkingen met andere ondernemers. 

Bij mij was dat dit jaar bijvoorbeeld Summer of Content met Gerrit Vromant. Ongelofelijk wat die samenwerking allemaal teweegbracht (en het was ook gewoon ongelofelijk leuk, zo leuk dat we er gewoon mee doorgaan trouwens).

In 2018 lanceer ik een voorlopig geheim project met Leading Blog Lady Kelly Deriemaeker van Tales From The Crib.

En er staan nog ondernemers op mijn wishlist. Partnerschappen aangaan heeft heel wat voordelen: exponentiële creativiteit, sneller actie nemen omdat je parallel kan werken, van elkaar leren, ongelofelijk veel plezier beleven en ook – last but not least – toegang krijgen tot een nieuw doelpubliek dat je anders misschien nooit had bereikt.

Heb jij ook zo’n lijstje? Leg dan nu contact en ga eens samen een koffie drinken (al dan niet virtueel). Of vraag of ze interesse hebben in een gastblog. Wie weet is een eerste stap gezet en gaat jouw publiek flink groeien in het nieuwe jaar.

 

 

5. Voeg links toe aan je blogposts

Ben je dit jaar flink aan het bloggen geslaan voor je bedrijf? Mooi zo.

Om nog meer lezers naar elk artikel te krijgen, kan je dit snelle trucje toepassen. Bekijk bij elke blogpost of er misschien een andere blogpost is die je geschreven hebt die erbij aansluit (of zelfs meer dan één). Neem een link op naar die post onder je blogpost. Zo maak je het je lezers makkelijk en wijs je ze de weg naar nog meer relevante content.

 

6. Kom van achter je bureau


Kom eens uit je kot! Ik doe dat ook...

Kom eens uit je kot! Ik doe dat ook…

“Maar ik heb helemaal geen inspiratie!”, is een vaak gehoorde verzuchting van heel wat van mijn klanten. 

Geloof me, als ik me zou opsluiten in mijn thuiskantoor, zou mijn schijnbaar overvloedige bron van inspiratie ook bijzonder snel opdrogen. Inspiratie doe je op door buiten te komen, af te spreken met vrienden, op café te gaan, uit eten te gaan, naar een theaterstuk te kijken, door te gaan wandelen in het bos of in de stad, door jezelf eens in een compleet nieuwe omgeving onder te dompelen. Misschien zelfs in een boek (fictie, alstublief!).

Voldoende ontspannen is broodnodig voor dat hoofd van je, dus rep je naar buiten… (En ja, deze tip is een quick win omdat dit je welgeteld nul minuten “werk” vraagt ;-)).

7. Update social media profielen

Is alle informatie in je Twitter profiel of op je Facebookpagina nog up to date? Kunnen mensen je nog bereiken via de gegevens die er staan? En bied je nog steeds de diensten aan die je daar oplijst? Of verdient er iets anders in de schijnwerpers te staan? 


kaboompics_White chalkboard writing (3).jpg

 

8. Neem social links en buttons op

Nog zo’n snelle maar effectieve ingreep: neem social buttons op in je e-mailhandtekening en bij je blogposts. 

 

9. Voeg je info toe op Google My Business

Google My Business voegt je informatie toe in Search, Maps en Google+ zodat klanten je makkelijk kunnen terugvinden. Controleer of je informatie correct is!

 


smartphone.jpg

10. Bel eens een klant op

Customer research is één van de belangrijkste bouwblokken van effectieve marketing. Je kan dat op een heel gesofisticeerde (lees: vaak tijdrovende en/of dure) manier doen. Maar het kan ook heel simpel. Neem nu je telefoon en bel een klant op waar je graag mee samengewerkt hebt dit jaar. En hoor eens hoe het met hem of haar gaat. “En met de zaken?”. Een beetje Tender Loving Care maakt een wereld van verschil. Human Touch enzo!

Dat is trouwens ook precies wat ik ga doen. Ik heb in de eerste week van het nieuwe jaar tijd gereserveerd om te bellen. Met jou, als je dat wil. 

Full disclosure: ik wil je graag vragen hoe ik je beter kan helpen in 2018. 

Ik lanceer een paar nieuwe workshops en coachingtrajecten (offline én online) en wil dat liefst zoveel mogelijk afstemmen op wat jij nu nodig hebt. En ik zoek beta-testers. En ondertussen kan jij me natuurlijk al je prangende vragen stellen over copywriting, over je blog, je website,…

Of als je het wil hebben over je goede voornemens of favoriete Netflix series wil uitwisselen, kan dat ook. Boeken, die zoom call!

 

Toch graag wat meer structuur en planning in jouw marketing in 2018?

Dat kan met onze groepscoaching: The Content Crew. Een offline én online programma om in 5 stappen je eigen content strategie en plan uit te stippelen. Samen met een kleine groep ondernemers en uiteraard met persoonlijke begeleiding van yours truly

Momenteel is er een wachtlijst om je in te schrijven, dus contacteer ons voor meer info. 

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!