Mindset

Waar jij als ondernemer mee worstelt in je content marketing

January 18, 2018


kaboompics_Jezu nie wiem (1).jpg

Een paar weken geleden vroeg ik jou op mijn blote knieën om feedback. 

Input over de dingen waar jij van wakker ligt, wat jouw hart sneller doet slaan en wat jouw ondernemersemmertje al eens doet overkoken. Als het op copy en content aankomt, welteverstaan.

 

En kijk: ik vraag, jullie draaien! 

Psst – prima taakverdeling, wat mij betreft. Maar dit geheel terzijde.

Jullie hebben enthousiast gemaild, commentaar gegeven op alle mogelijke social-media-kanalen en met enkelen heb ik ook de eer en het genoegen gehad om een open en eerlijk gesprek te hebben. Face to face, al dan niet met een beeldscherm ertussen. Hashtag no filter, zo heb ik het graag!

Ik deel graag de resultaten met je en licht ook een tipje van de sluier van mijn plannen. Want zo’n survey is natuurlijk een maat voor niks als je niks aanvangt met de resultaten. Maar goed, first things first. Die resultaten dus.

 

Jouw allergrootste probleem

“Ik kom er gewoon niet aan toe.”

“Ik hou het een paar weken vol en dan mis ik eens een post en dan is het helemaal om zeep.”

“Het voelt aan als een extra fulltime job en ik werk me sowieso al te pletter.”

 

Jawel, jullie allergrootste probleem als het aankomt op content marketing en copywriting is…

*tromgeroffel*

*wait for it*

een gebrek aan TIJD. 

Een variatie op het thema is trouwens ook bijzonder herkenbaar: 

“Ik heb wel een goed plan, maar ik kom niet aan de uitvoering toe.”

“Ik begin vol goede intenties, ik begeef mij op sociale media en BAM. Ik ben onmiddellijk afgeleid. Weg plan, weg actie.”

Een gebrek aan tijd of een gebrek aan uitvoerkracht dus. Geen wereldschokkende revelaties. Verre van. Twee belangrijke motieven om Summer of Content te organiseren trouwens.

 

Met stip op nummer twee

Een tweede thema dat heel duidelijk naar voren komt uit de survey is: een gebrek aan kennis. Maar dan wel specifieke kennis. Of: “juiste” kennis.

Wat ik vaak las is dit:

“Ik weet in theorie wel waaraan een goede blogpost moet beantwoorden, maar niet hoe ik dan concreet moet beginnen schrijven.”

“Ik ken heel wat van de regels rond online marketing, maar ik vraag me af hoe ik boven de massa moet uitsteken (want ja, iederéén volgt nu eenmaal die regeltjes).”

“Ik heb het gevoel dat ik niet meer “mee ben” met alle nieuwigheden die op me afkomen.”

En ook: 

“Er is zodanig veel “kennis” daarbuiten dat ik hoe langer hoe minder weet wat nu echt klopt, wat nu echt belangrijk is, waar ik nu eigenlijk moet beginnen.”

“Ik ben verlamd door de opties. Waar moet ik beginnen?”

 


Ondergetekende aan het brainstormen over nuttige content op basis van de resultaten van de survey. En ja, dat is mijn levensgroot, op maat gemaakt whiteboard waar ik KEI-FIER op ben. Ik durf wedden dat er zonet een steekvlam van jaloezie ontvlamd is in je boezem. (Zo niet, dan ben ik een grotere nerd dan jij. Wat op zich ook niet hoeft te verbazen. Gesnopen.)

Ondergetekende aan het brainstormen over nuttige content op basis van de resultaten van de survey. En ja, dat is mijn levensgroot, op maat gemaakt whiteboard waar ik KEI-FIER op ben. Ik durf wedden dat er zonet een steekvlam van jaloezie ontvlamd is in je boezem. (Zo niet, dan ben ik een grotere nerd dan jij. Wat op zich ook niet hoeft te verbazen. Gesnopen.)

 

Wat nu?

Kijk, als ik al die feedback lees, dan beginnen de raderen in mijn hersenpan meteen aan 200 per uur te draaien. Hoe kan ik helpen? Wat kan ik doen? Mijn hoofd ontploft haast van de mogelijkheden. Maar ik wil niet zomaar iets in het wilde weg doen. FOCUS, MEIER. (Ja, dat is de strenge stem in mijn hoofd die mij op het rechte pad probeert te houden. Ja, vaak tevergeefs. Want wie is hier alweer aan het afwijken? Juist ja. FO-CUSSSS, vrouwmens!).

  • Kijk, dat probleem van die tijd, dat kan ik helaas niet voor je oplossen. Ik kan niet méér tijd voor jou creëren. Maar wat ik wel kan, is mijn eigen technieken, systemen, tools en hacks met je delen zodat je meer haalt uit de tijd die je hebt. Of je tonen hoe je het maximum uit de content kan halen waar je tijd voor vrijmaakt.

  • Jou een schop onder je kont geven om in actie te schieten of je hand komen vasthouden terwijl je dat doet, dat zou ik in theorie kunnen doen (al zou dat logistiek wel eens lastig kunnen worden als jullie dat allemaal willen), maar ik denk dat er manieren zijn waarop ik me nuttiger kan maken voor je. Zoals bijvoorbeeld: ervoor zorgen dat je consistent, week na week actie neemt om je content vorm te geven. Zodat je zorgvuldig uitgekiende plannen geen stof liggen te vergaren. En je de accountability van een groep gelijkgestemde lotgenoten geven.

  • En dat probleem van die kennis? Dat is natuurlijk waar ik helemaal ga shinen. Want in mijn nieuwe coaching programma The Content Crew breng ik exact die informatie samen die je nu nodig hebt om potten te breken met je content. Niet meer, niet minder. In mondjesmaat, 8 weken lang. Stap voor stap, overzichtelijk en met mijn persoonlijke begeleiding.

De deuren van The Content Crew zijn momenteel gesloten. Schrijf je hieronder in op de mailinglijst en je wordt op de hoogte gehouden van de nieuwe editie!

See you on the inside,

 


handtekening.png

 

 

 

 

 

 

P.S. Deze tekst verscheen oorspronkelijk als e-mail. Ook graag virtuele post met tips & tricks om een tandje bij te steken bij jouw copywriting & content marketing? Hier kan je je aanmelden.

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!