Uncategorized

Ben jij ook verslaafd? 💉💊🥃

October 19, 2018


via GIPHY

De kans is groot dat je deze vraag moet beantwoorden met “affirmatief, Meier” of een andere bevestigende zinssnede.

Fijn, dat wil zeggen dat we alvast met ons tweetjes een zelfhulpgroep kunnen oprichten. 

Hallo, mijn naam is Anouck. Ik ben 36 en ik ben verslaafd.

Mijn drug of choice

Content. 

Ik consumeer er dagelijks bak-ken van. Meestal begint het binnen de 5 minuten nadat ik ‘s morgens wakker schiet en gaat het een hele godganse dag door tot mijn hoofd het kussen weer raakt. Content, content, content.

Het vult de bodemloze put genaamd Mijn Brein. 

Garbage in, garbage out 

Het probleem met het merendeel van die content die aan een moordend tempo aan ons geserveerd wordt, is dat het troep is. Pure junk food. Verslavend, maar niet bepaald gezond.

Niet gezond omdat het ons hoofd vult met waardeloze rommel. Het neemt mental space in en het knaagt aan onze brainpower. Het leidt ons af van waar we écht mee bezig moeten zijn. En hoe waardelozer de troep waarmee we onze verslaving in stand houden, hoe moeilijker het wordt om zelf zinnige output te genereren. Ofwel: garbage in, garbage out. 

En zo gaat het niet alleen met TV-series van bedenkelijk allooi, maar ook met YouTube video’s, het gazetje bij de bakker, IGTV, hln.be, gratis webinars, Facebook feeds, Reddit, you name it. En dan verbaasd zijn dat je de hele dag ‘bezig’ bent geweest en eigenlijk nougabollen gepresteerd hebt (been there, done that, sponsored by Netflix)

 

Goed advies van je buddy

Dat je meer content consumeert dan creëert is op zich niet zo verwonderlijk. Content consumeren vraagt bijzonder weinig inspanning: het gaat er even vlotjes in als die Double Whopper met extra bacon. 

Zelf content creëren? Da’s een ander paar mouwen. Dat is het equivalent van je looptraining: je weet dat het moet als je over een paar maand succesvol die halve marathon wil lopen, maar wat is het toch lastig om 3 keer per week die schoenen aan te trekken en jezelf de deur uit te sleuren. 

Het verschil is dat het ene je effectief iets oplevert en het andere je zin doet krijgen in nog meer junk. 

Dus bij deze een warme oproep om intentioneel om te gaan met de content die je consumeert – cut the crap – én om uit je kot te komen met je eigen content. Als je dat halfuurtje per dag instascrollen kan invullen met je eigen content creatie, wat voor waardevolle assets zou je allemaal niet kunnen maken voor je business? 

Hoe lang rust jij al op je content-lauweren? Wanneer schreef jij laatst een e-mail naar je lijst? Of een blogpost? 

No more excuses!

P.S. Een accountability partner nodig om je content-shizzle op orde te krijgen? Iemand die je vriendelijk maar kordaat op het goede content-pad kan zetten? Check dan eens mijn “huur-mijn-brein-voor-een-dag” aanbod. Meteen een bom aan content, klaar om op jouw publiek af te vuren. KA-BOOM!💥

P.P.S. Omdat februari toch de LIEFDESMAAND bij uitstek is krijg je nu bij het boeken van een copywriting-dag de tweede aan de helft van de prijs.* De ideale gelegenheid om éindelijk die salespage of e-mailsequence op punt te zetten of een nieuwe batterij aan blogs klaar te zetten.

Copywriting-dagen te boeken voor 28/2/2019 en op te nemen voor 31/5/2019. Geldig voor alle bestaande Ampersand klanten. Beperkte beschikbaarheid!

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!