Uncategorized

In geen enkel vakje onder te brengen? Zolang je maar je rode draad kent!

May 19, 2019


vind-je-rode-draad.jpg

Dat ik weiger te kiezen tussen mijn rol als ondernemer en die van mama, vrouw, vriendin, dat hoorde je me misschien al eens ontvallen.

 

Maar wat als je ook op professioneel vlak moeite hebt om te kiezen tussen al die verschillende kanten van jezelf? 

Wat als je, in de zoektocht naar je “ware zelf”, meer dan één pad voor je uitgestrekt ziet?
Wat als die verschillende paden elkaar lijken tegen te spreken?
Wat als je zoveel interesses koestert dat je compleet overweldigd raakt door alle mogelijkheden en uiteindelijk niks onderneemt?

Het overkwam mij jaren geleden al, in mijn pre-ondernemersleven. 

Ik voelde me gevangen in een kooitje.

Een behoorlijk comfortabel kooitje, het moet gezegd, maar ik voelde niettemin een onweerstaanbare drang om mijn vleugels uit te slaan. Alleen had ik geen flauw benul in welke richting. Of nee, dat klopt niet helemaal: ik had heel veel ideeën in welke richting het kon gaan, maar ik kon niet kiezen tussen al die opties.

 

Wat doet een mens in zo’n benarde situatie? 

Een stevig rondje googelen, tiens

Bleek alvast dat ik niet alleen was met mijn aandoening. In de States was er al een hele community ontstaan rond het fenomeen van de “multipotentialite“. Maar ook dichterbij huis vond ik aansluiting en ontdekte ik de groep rond de “creatieve generalist”: iemand met een waaier aan interesses, met een grote behoefte aan variatie én een onstilbare leerhonger. Triple check

Ik stapte op bezielster en coach Silvia Derom af en ging met een rugzak vol nieuwe inzichten naar huis. 

Bij Silvia kon ik luidop dromen van mijn denkbeeldige levens als Chief Officer of Gender Equality bij de Verenigde Naties. Of van een carrière als uitgever van mijn eigen internationale magazine, als mode-ontwerpster of reisjournalist voor Lonely Planet. 

Ze leerde me mijn veelzijdigheid omarmen. 
Ze gaf me het zelfvertrouwen om met verschillende interesses aan de slag te gaan en overtuigde me van het feit dat dat nooit verloren tijd is.
En ik leerde enkelvoud vervangen door meervoud. 

 


Zoveel paden, zoveel wegen… Kiezen tussen al dat moois? Ik denk er nog niet aan!

Zoveel paden, zoveel wegen… Kiezen tussen al dat moois? Ik denk er nog niet aan!

De druk was eindelijk van de ketel in mijn hoofd: ik hoefde niet langer op zoek naar die ene Grote Passie met grote P. 

Niet alles wat ik deed hoefde in functie te staan van een job, een business of (nog een) diploma. Ik was vrij om mijn nieuwsgierige neus te volgen naar waar hij mij op een gegeven dag besloot te leiden. Gewoon iets doen omdat het je energie geeft is reden genoeg om ermee aan de slag te gaan.

Ik ben Silvia nog steeds ongelofelijk dankbaar voor die inzichten: ze hielp me om mijn veelzijdige zelf te aanvaarden zoals ik ben. 

Tegelijk hielp ze me ook de vinger leggen op de thema’s, het soort activiteiten, contexten,… die mij voeden en inspireren: mijn rode draden (meervoud, weetjewel). Die kennis is essentieel om te kunnen kiezen zonder te moeten kiezen (hebj’em) of om te kiezen zonder aan bewegingsvrijheid in te boeten. 

Je rode draden helder in beeld hebben helpt om je eigen veelheid samen te vatten (en biedt je dus een concreet kompas) én het helpt om anderen mee te nemen in je verhaal (dat niet langer als een rommelig zootje klinkt waarmee je mensen alleen in verwarring brengt).

 

Ontdek je eigen rode draden

Als je jezelf enigszins herkent in mijn verhaal en ook graag meer grip wil op jouw eigen rode draden, dan zou ik je van harte Silvia’s Rode Draden Festival aanbevelen. Een (gratis!) virtueel festival waarin je 6 dagen lang (2/6 t.e.m. 7/6) ondergedompeld wordt in de fascinerende wereld der Rode Draden, vol tips, tricks en inspirerende voorbeelden. 

Bijzonder interessant voor jezelf én om later mee aan de slag te gaan in je marketing en communicatie. Een duidelijke rode draad misstaat bijvoorbeeld niet op een geslaagde “over mij” pagina.

Ik heb alvast een ticket bemachtigd, je vindt mij aan de Main Stage. Zie ik jou ook in de festivaltent

P.S. Ha, lezer van de P.S. Jij wil gewoon de korte versie, amiright

Van 2/6 t.e.m. 7/6 kan je deelnemen aan een gratis virtueel event genaamd het Rode Draden Festival. Coach en experte Silvia Derom dompelt je onder in de wereld van de Rode Draden (ofwel: thema’s, ideeën, filosofieën,… die als kapstok kunnen dienen voor jezelf en in je communicatie naar de buitenwereld) en geeft je een hoop tips, tricks & voorbeelden om zelf mee aan de slag te gaan. 

Als je ook maar een beetje veelzijdigheid voelt borrelen in jezelf, moet je er bij zijn, zo simpel is dat. 

Een toegansticketje, zeg je? Kan je hier gratis aanvragen!

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!