Storytelling

Waarom ik je (nog) niet leer om online cursussen te lanceren

March 31, 2020

The Corona Files – Deel 3

Tijdens de laatste, tumultueuze weken kreeg ik regelmatig de vraag wanneer ik een workshop zou organiseren rond het lanceren van een online aanbod.

Ik snap ook perfect waarom mensen me die vraag stellen. 

Ik ben de afgelopen drie jaar onafgebroken bezig met online programma’s maken en promoten. Ik heb er ondertussen meer dan 10 gelanceerd – voor Ampersand en Werk & Leven, maar ook voor klanten. En ik weet wat er nodig is om zo’n cursus te maken en succesvol te lanceren op de Belgische en Nederlandse markt (want helaas pindakaas, de Amerikaanse recepten kan je niet altijd aan deze kant van de plas mutatis mutandis toepassen).

Bovendien kunnen we er niet om heen: als deze hele pandemie één gevolg heeft voor heel wat bedrijven, is het dat de transformatie naar een digitaal bedrijf op een speed track beland is. 

Een logische vraag dus. 

“En zei jij niet dat je altijd naar je klanten moet luisteren, Meier?”, hoor ik je denken. 

Feit. 

En toch gaat Meier het deze keer niet doen (de bekende, koppige “Meier-kop” komt naar boven – vraag maar eens aan mijn husbando, die is er bijzonder goed mee bekend ;-)).

Want als ik dan eens ga piepen bij de ondernemers die me die vraag stellen, dan valt me op dat ze eigenlijk helemaal niet klaar zijn voor zo’n online-cursus-avontuur. Hun website converteert niet voldoende. Ze brengen niet de juiste content op de socials. En – misschien nog het belangrijkste van al – ze hebben geen e-maillijst die ze regelmatig (liefst wekelijks) mailen. 

Als ik hen dan een workshop voorschotel rond online cursussen lanceren, dan komt die eigenlijk veel te vroeg. Die lanceringen lopen gegarandeerd op een sisser uit (en dan gaan ze nog denken dat ik hen blaasjes wijsgemaakt heb tijdens mijn workshop). Geen goed plan dus. 

Vandaar dat ik je niet ga geven wat je wil, maar wat je nodig hebt. 

Het risico dat ik nu betrekkelijk hard klink als een of andere middelbare-school-lerares is vrij groot, maar dat neem ik er met plezier bij. Want ik weet gewoon dat focussen op de basis van je marketing een essentiële stap is om te kunnen groeien en bloeien als online ondernemer. 

Sla deze stap over, en je bereikt nooit het potentieel dat er in je online aanbod schuilt (en geloof me, zo’n online aanbod kan life-changing zijn als solo-ondernemer, ik kan er van mee spreken).

Hulp nodig om de basis-bouwstenen van je marketing te leggen?

Schrijf je dan in voor een van mijn Marketing Foundations workshops – behapbare online workshops van een tweetal uur, telkens gericht op concrete actie rond een specifieke marketing-bouwsteen.

Voor deze workshops kan je je alvast inschrijven:

  • Maak van je website je online ster-verkoper
  • Storytelling: van verbinden tot verkopen met jouw verhalen
  • Bouw je e-maillijst: wat je moet doen voor je nog maar dénkt aan je eigen online aanbod

Schrijf je in >>


Lees hier alle delen van de Corona-files:

Deel 1 – Hoe doe ik aan marketing in een crisis? 7 do’s en don’ts voor ondernemers in het corona-tijdperk

Deel 2 – Marketing in tijden van crisis: terug naar de essentie met de juiste prioriteiten

Deel 3 – Waarom ik je (nog) niet leer om online cursussen te lanceren

Deel 4 – Waarom je moet vertragen om te versnellen

Deel 5 – Storytelling in tijden van crisis: waarom verhalen nog steeds winnen van bullet points & rauwe data

Deel 6 – Harten winnen met e-mail: waarom een e-mail nieuwsbrief nu een must is

Deel 7 – Waarom plannen de ultieme sleutel is tot je goesting doen

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!