Succesverhalen

Annelies zocht en vond een praktische leidraad om helder met haar doelgroep te communiceren

July 9, 2020

Een advocatenkantoor is grijs, de advocaten gebruiken een hoogdravende vaktaal om zich te onderscheiden van “de gewone mens”. Dat cliché wilde Annelies doorbreken toen ze in 2018 samen met haar vader en zus een kantoor oprichtte in Bilzen. Zij willen correcte informatie geven op een begrijpelijke en behapbare manier en zo mensen helpen. Annelies zet zich – zoals het een echte Rebel betaamt – af tegen dat juridisch jargon in de content op haar blog en Facebookpagina. En met succes!

Naam: Annelies Vandersanden

Business: In 2018 samen met vader en zus een advocatenkantoor opgestart in Bilzen. Vooral gericht op aansprakelijkheidsrecht, verzekeringsrecht en verkeersrecht.

Advocaat en marketing, niet bepaald twee woorden die je in één zin zou zetten, toch? Hoe stond jij tegenover marketing in het algemeen en specifiek content marketing voor je aan de cursus begon?

“Die twee zijn inderdaad moeilijk te rijmen. Maar dat is ook omdat advocaten vroeger helemaal geen reclame mochten maken. Een plaatje aan de deur, that’s it. Nu mag je wel van je laten horen. Je ziet ook dat meer en meer advocaten blogs gaan schrijven om met hun doelgroep in contact te komen.

Maar in ons vak heerst die droge, juridische taal. Totaal niet aantrekkelijk voor een lezer. Integendeel, het blijft heel afstandelijk. Wie niet thuis is in die juridische wereld, gaat al snel stoppen met lezen.”

En dat wilde jij anders doen.

“Ja, wij willen op een begrijpelijke manier communiceren. Maar het is erg moeilijk om als advocaat af te stappen van “feiten en argumenten” en meer van jezelf te tonen. Het is niet omdat je het anders wil aanpakken, dat je dat ook zomaar kan. Het vraagt, zeker in onze sector, veel lef om anders te zijn.

Dat weet Anouck als voormalige advocate trouwens als geen ander. Maar wij willen echt connecteren met onze cliënten door op een eenvoudige manier met hen te communiceren. Dat maakt de kloof tussen advocaat en cliënt ook kleiner en ik hoop dat we ons daarmee kunnen onderscheiden van anderen.”

“Met Content Rebels zetten we ons advocatenkantoor op de kaart en onderscheiden we ons van anderen.”

Hoe ben je in contact gekomen met Content Rebels.?

“Via Google (lacht). In mijn online zoektocht naar een mogelijke combinatie tussen advocaten en content marketing kwam ik al snel bij Ampersand terecht. Zo leerde ik eerst over “Baas Over Eigen Tijd”, de cursus die Anouck samen met Kelly Deriemaeker geeft. Die heb ik trouwens ook gevolgd en daar was ik zo tevreden over, dat ik niet lang getwijfeld heb toen Content Rebels. in beeld kwam.

Anoucks manier van schrijven en communiceren – samen met haar gevoel voor humor – sprak mij al erg aan en ook haar aanpak in de cursus vond ik bijzonder goed. Bovendien zaten we met de opstart van ons kantoor ook middenin het vraagstuk over hoe we onszelf zouden positioneren. Content Rebels. kwam dus op het juiste moment.”

Wat hoopte je bij te leren?

“Ik was vooral op zoek naar een leidraad. Op het internet word je overstelpt met informatie en ik had al veel blogs over het onderwerp content marketing gelezen. Ik wilde vooral weten hoe ik er praktisch aan kon beginnen en zocht een bepaalde structuur, een gids die ik kon volgen.”

Werden die verwachtingen ingelost of bleef je ergens nog op je honger zitten?

“Die praktische gids kreeg ik zeker mee. Ik leerde een systeem opzetten en hoe ik op een goede, gerichte manier kan communiceren met mijn doelgroep. Eerst en vooral bepalen wie tot je doelgroep behoort en wie niet, dat was voor mij al een serieuze eye-opener. Na het manifesto natuurlijk, want daarmee begint alles.

Achteraf gezien zou ik trouwens voor het Mastermind traject gekozen hebben, want dan krijg je nog meer persoonlijke begeleiding en de schop onder je kont die ik nu soms wel nodig heb.”

“Ik was op zoek naar een leidraad. Op het internet word je overstelpt met informatie en ik had al veel blogs over het onderwerp content marketing gelezen. Ik wilde vooral weten hoe ik er praktisch aan kon beginnen en zocht een bepaalde structuur, een gids die ik kon volgen. En die vond ik bij Content Rebels.”

Annelies vormt een hecht team met haar vader en zus. Het kantoor onderscheidt zich door écht te willen connecteren met hun cliënten en op een toegankelijke manier te communiceren.

In welk opzicht heb je die schop onder je kont dan nodig?

“Consequentie. De motivatie is er wel en er staat al heel wat op stapel. Zo hebben we net een nieuwe website gelanceerd waar we op een behapbare manier willen delen waar je je aan kan verwachten als je een dagvaarding krijgt voor de politierechtbank, wat je rechten zijn maar ook tips voor hoe je jezelf moet verdedigen als je geen advocaat onder arm wilt nemen.

En er staat nog een tweede website op de planning voor mensen die het slachtoffer werden van een ongeval. De ideeën zijn er, maar het schrijven van de content gebeurt in vlagen. Het werk komt er altijd maar tussen. Ik weet dat het vooral een kwestie van inplannen is, maar dat lukt me (nog) niet altijd.”

Hoe heb jij het Content Rebels. avontuur aangepakt? All-in of beetje bij beetje?

“Een beetje van beide. Ik volgde de cursus gaandeweg. Ik plande er tijd voor in in mijn agenda, keek naar de video’s en hield het werkboek goed bij. Maar het is een uitgebreide cursus. Je krijgt heel veel info en erg veel praktische tips om aan de slag te gaan.

Ik nam alles in mij op en heb het toen even laten bezinken. Ik neem de cursus er nu regelmatig nog eens bij en blader dan door naar het stuk dat op dat moment relevant is voor mij. Bij de lancering van de nieuwe website kwam die info opnieuw heel goed van pas!”

“Met Content Rebels. kreeg ik een systeem mee om op een doordachte, gerichte manier te communiceren met mijn doelgroep. Precies wat ik nodig had!”

Wat zou je aan ondernemers zeggen die nog twijfelen over de cursus?

“Ik ben alleszins heel blij dat ik de cursus gevolgd heb. Je moet er tijd voor vrijmaken en er je volle aandacht aan geven maar wij konden op deze manier ons advocatenkantoor echt wel op de kaart zetten. En als het voor een advocatenkantoor werkt, dan werkt het voor een andere business zeker!”

Meer weten over jouw rechten voor de politierechtbank of bij een ongeval? Lees de tips van Annelies op www.rechtopverdediging.be en op www.rechtopschadevergoeding.be

Ook potten breken met je content?

De deuren van Content Rebels. zitten momenteel potdicht..
Als eerste kans krijgen om in te schrijven als ze opnieuw open zwaaien? Zet je alvast op de wachtlijst!


Lees ook hoe deze ambitieuze go-getters met Content Rebels. hun business deden groeien:

Annelies zocht en vond een leidraad om helder met haar doelgroep te communiceren

Blogger Jozefien vond eindelijk de juiste focus voor haar content

Content marketing was voor Stefanie een vies beest, tot Content Rebels. in beeld kwam

Valerie liet haar zaak groeien en bleef trouw aan zichzelf

Griet ondervond dat zelfs een doctoraat in de marketing je niet verder helpt als het je aan vertrouwen ontbreekt

Elke dacht dat ze wist wie haar ideale klant was, tot bleek dat ze geen idee had voor wie ze eigenlijk werkte

Lieselot haalt een verkoop binnen bij elke nieuwsbrief die ze stuurt

Nele ontdekte een nieuw soort ondernemerschap dankzij Content Rebels

Claire ontdekte welke richting ze wil uitgaan met haar carrièreswitch

Adinda koos eindelijk voor haar ondernemersdroom en geniet er met volle teugen van

Miet ontdekte wat en wie ze wil bereiken als ondernemer en vond een systeem dat voor haar werkt

Content marketing is voor Karen niet langer een onoverkomelijke berg waar ze voor staat

Joke ontdekte dat content marketing wérkt (én dat het haar voldoening schenkt)

Een website, een blog, een freebie, nieuwsbrieven én actief op sociale media. En dat zonder te verzuipen: Céline doet het!

Annelies gooide met Content Rebels haar hele business om en keek niet meer achterom

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!