Succesverhalen

Waarom zelfs een doctoraat in de marketing je niet verder helpt als het je aan zelfvertrouwen ontbreekt

July 9, 2020

Een doctoraat in Marketing zorgt er nog niet voor dat je dit ook in je eigen business toepast als een pro. Dat ondervond Griet. Zij miste het nodige zelfvertrouwen om met haar zaak naar buiten te komen en om écht zichzelf te durven zijn in haar content. Dankzij Content Rebels. vond ze dat zelfvertrouwen terug.

Naam: Griet Verhaert (37, Brugge)

Business: Organiseert met haar Yoni Retreats weekends voor vrouwen rond vrouwelijkheid en seksualiteit, maar ook voor koppels en singles. Kan daarnaast haar creatieve ei kwijt in haar eigen Atelier Rebelle waar ze prachtige keramiek creëert en workshops organiseert.

Griet, hoe stond jij voor Content Rebels. tegenover marketing en meer specifiek, content marketing?

“Ik kende wel het een en ander over marketing. Na mijn studies Communicatiewetenschappen heb ik immers nog een master in Marketing gedaan en daarna behaalde ik zelfs een doctoraat in dat vakgebied. Maar content marketing in de praktijk toepassen is nog iets helemaal anders.

Dat gaat over jezelf tonen, naar buiten komen met wie je bent en wat je doet en er dan ook echt staan. Dat was voor mij nog een hele stap verder. Dat zelfvertrouwen zat er bijlange nog niet in. Ik vond van mezelf dat ik echt niet goed kon schrijven, wat toch wel belangrijk is om goede content te maken.”

Wanneer besliste je dan om je verder te verdiepen in content marketing?

“Vaak hoor je dat ondernemers tegen bepaalde problemen aan botsen in hun zaak en van daaruit een oplossing zoeken. Bij mij was dat niet het geval. Het is niet zo dat ik eerst zomaar wat probeerde met mijn communicatie.

Toen ik startte met mijn twee ondernemingen, heb ik redelijk snel de keuze gemaakt om in te zetten op content marketing. Zo kon ik het van meet af aan goed aanpakken.”

“Content marketing in de praktijk toepassen gaat over jezelf tonen, naar buiten komen met wie je bent en wat je doet en er dan ook echt staan. Dankzij Content Rebels heb ik het zelfvertrouwen om dat ook écht te doen.”

Hoe kwam je dan bij Content Rebels. terecht?

“Ik kom net als Anouck uit Brugge en heb zelfs nog op dezelfde middelbare school gezeten als haar. Ik kende haar dus wel al en via Facebook las ik over haar programma. Het sprak me direct aan en sloot aan bij wat ik nodig had.

Doordat ik Anouck kende van vroeger, was ik redelijk snel overtuigd dat dit een kwalitatieve cursus zou zijn. Ik heb dan ook echt niet lang getwijfeld om me in te schrijven. Op een halve dag was het beslist!”

Met welke verwachtingen begon je aan Content Rebels.?

“In eerste instantie wilde ik meer vertrouwen krijgen in het schrijven. Daarnaast leek het me interessant om bij te leren over de verschillende tools die kunnen helpen in content marketing. Ik zag het helemaal zitten. Een mooi opgebouwde cursus met afgelijnde modules waarbij je telkens een stap verder gaat. Ik dacht echt: “oké, over 2 maand heb ik een plan, sta ik er en ben ik vertrokken!”.”

Iets zegt me dat die voorspelling niet helemaal is uitgekomen?

“Klopt, maar dat ligt volledig aan mezelf. Ik heb de neiging om mezelf te saboteren. Ik heb soms iemand nodig die fysiek naast mij zit en me écht verplicht om dingen te doen. Dat was natuurlijk niet de deal bij Content Rebels. (lacht) Pas op, Anouck was er wel écht voor mij. Ook na de cursus. Ze bekeek mijn teksten, gaf me heel concrete tips, porde me aan en steunde me.

“Voordien maakte ik niet veel content omdat ik van mezelf vond dat ik geen deftige tekst op papier kon zetten. Anouck hielp me daarbij en leerde me hoe ik mijn teksten tot een hoger niveau kon tillen. En doordat ik zekerder werd over mijn teksten, durf ik die nu ook meer te delen, waardoor ik ook meer connecteer met mijn doelpubliek.”

Ook in de Mastermind kwam ik gelijkgezinde ondernemers tegen. Iedereen worstelt uiteindelijk met gelijkaardige zaken. We vonden steun en herkenbaarheid bij elkaar en dat was voor mij ook een grote meerwaarde. Weten dat je niet alleen bent en dat je vragen en bedenkingen kunt delen, is een grote hulp.

Maar uiteindelijk moet je het wel zelf doen. Anouck reikt je de nodige tools, kennis en praktische tips aan, dus met de juiste motivatie en wat inspanning van de kant van de cursist lukt dat zeker.”

Wat is het belangrijkste dat jij haalde uit dit programma?

“Vooral de zelfzekerheid. Ik durf nu echt naar buiten te komen met mijn verhaal. Ik merk op de retreats zelf ook dat persoonlijke anekdotes en mijn eigen verhaal het meeste voor verbinding zorgen. Online is dat niet anders. Als ik iets deel vanuit mijn ervaringen, dan resoneert dat geweldig.

Ik ben veel zichtbaarder dan vroeger. En dat heb ik echt wel aan Content Rebels. te danken.

Voordien maakte ik niet veel content omdat ik van mezelf vond dat ik geen deftige tekst op papier kon zetten. Anouck hielp me daarbij en leerde me hoe ik mijn teksten tot een hoger niveau kon tillen. En doordat ik zekerder werd over mijn teksten, durf ik die nu ook meer te delen, waardoor ik ook meer connecteer met mijn doelpubliek.”

Zou je Content Rebels. aanbevelen bij andere ondernemers?

“Zeker! Anouck helpt je om je over je onzekerheden heen te zetten en naar buiten te komen. Je leert om jezelf te tonen en te staan voor wie je bent en wat je doet. Ik was misschien niet de “primus” van de klas, maar wie gemotiveerd is en er zich op wil toeleggen, zal er 100% zeker een goed plan en de juiste structuur uit halen om consequent met content marketing aan de slag te gaan.”

Ook potten breken met je content?

De deuren van Content Rebels. zitten momenteel potdicht..
Als eerste kans krijgen om in te schrijven als ze opnieuw open zwaaien? Zet je alvast op de wachtlijst!


Lees ook hoe deze ambitieuze go-getters met Content Rebels. hun business deden groeien:

Annelies zocht en vond een leidraad om helder met haar doelgroep te communiceren

Blogger Jozefien vond eindelijk de juiste focus voor haar content

Content marketing was voor Stefanie een vies beest, tot Content Rebels. in beeld kwam

Valerie liet haar zaak groeien en bleef trouw aan zichzelf

Griet ondervond dat zelfs een doctoraat in de marketing je niet verder helpt als het je aan vertrouwen ontbreekt

Elke dacht dat ze wist wie haar ideale klant was, tot bleek dat ze geen idee had voor wie ze eigenlijk werkte

Lieselot haalt een verkoop binnen bij elke nieuwsbrief die ze stuurt

Nele ontdekte een nieuw soort ondernemerschap dankzij Content Rebels

Claire ontdekte welke richting ze wil uitgaan met haar carrièreswitch

Adinda koos eindelijk voor haar ondernemersdroom en geniet er met volle teugen van

Miet ontdekte wat en wie ze wil bereiken als ondernemer en vond een systeem dat voor haar werkt

Content marketing is voor Karen niet langer een onoverkomelijke berg waar ze voor staat

Joke ontdekte dat content marketing wérkt (én dat het haar voldoening schenkt)

Een website, een blog, een freebie, nieuwsbrieven én actief op sociale media. En dat zonder te verzuipen: Céline doet het!

Annelies gooide met Content Rebels haar hele business om en keek niet meer achterom

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!