Succesverhalen

Blogger Jozefien vond eindelijk de juiste focus voor haar content

July 9, 2020

Als copywriter en blogger was Jozefien al vertrouwd met het concept content marketing. Toch vond ze dat ze hierin nog kon bijleren. Ze zocht vooral een manier concreet aan de slag te gaan en ideeën om te zetten in een plan. Enter Content Rebels.

Naam: Jozefien Ryckx

Business: Copywriter, content creator en foodblogger bij Goestjes en voor klanten in de voedingssector. Recepten ontwikkelen, foodfotografie, foodstyling en erover schrijven. Heerlijke job, toch?

Vertel, wat kon een copywriter/blogger nog leren over content marketing?

“De cursus gaat over alles wat ik doe voor mijn klanten: content creëren en inzetten om hun business te doen groeien. En ik wil hen natuurlijk ook op de best mogelijke manier helpen. Daarom vind ik het belangrijk om altijd te blijven bijleren.

Maar ook voor mijn eigen zaak wilde ik meer doen met content. Ik wilde vooral werk maken van e-mailmarketing, want dat was nog ver te zoeken bij mij. Bovendien wilde ik eens een degelijk contentplan leren opstellen. Ik probeerde dat wel al, maar dat was vooral op het gevoel.”

Had je al andere bronnen geraadpleegd om hier verandering in te brengen?

“Ik volgde de podcast van Amy Porterfield, waar ik het commerciële idee meekreeg dat je jezelf echt wel mag verkopen. En dat het oké is om content te herhalen en op te splitsen. Dit komt ook terug in Content Rebels. en was eigenlijk een grote eye-opener voor mij.

Voordien bleef ik continu nieuwe content creëren, nieuwe recepten bedenken, foto’s maken. En daar kruipt heel veel tijd in. Om het dan uiteindelijk maar één keer te delen. Onnozel eigenlijk.”

“De manier waarop Anouck zelf een publiek opbouwt en haar mails aanpakt, daar stond ik echt van te kijken. Die madam weet duidelijk waarover ze spreekt. Dat overtuigde me: van haar wou ik meer leren.”

En toen hoorde je via de podcast Werk & Leven over Content Rebels van Anouck. Lang getwijfeld om je in te schrijven?

“Ja, toch even. Het is toch een investering. Ik vroeg me af of ik er wel zou uithalen wat ik erin stak. Maar Anouck kan heel overtuigend zijn. Ze is zelf het voorbeeld van hoe het moet, haar mails trekken je mee in haar verhaal en zijn echt inspirerend. De manier waarop zij een publiek opbouwt en haar mails aanpakt, daar stond ik echt van te kijken. Die madam weet duidelijk waarover ze spreekt.”

Dus, ingeschreven en klaar om je content marketing onder handen te nemen. Wat verwachtte je van de cursus?

“Ik had wel al wat ervaring met content marketing, dus ik had niet zoveel nood aan een inleiding. Ik wilde een stappenplan om de kennis in de praktijk om te zetten. Ik wilde vooral ook minder tijd in social media steken en er toch meer uit halen. Meer resultaat met minder moeite. Of met de juiste moeite.”

En, verwachtingen ingelost?

“Ik zie inderdaad meer resultaat, maar wat ik vooral frappant vind, is hoe mijn houding tegenover bijvoorbeeld social media veranderd is. Anouck liet me inzien dat dat slechts één puzzelstuk is in content marketing en dat e-mailmarketing écht wel the way to go is. Ik ben een kleine 7 jaar bezig met de blog en in de laatste maanden is het aantal inschrijvingen op mijn mailinglist met een derde toegenomen! Die cijfers spreken voor zich, denk ik. Dankzij Content Rebels. heb ik de juiste tools leren kennen, ging ik aan de slag met automatiseren, moet ik er minder mee bezig zijn en kan ik het loslaten. Het is nog niet altijd perfect, maar hey, ik weet wel wat ik moet doen en ik maak er werk van.”

“Ik ben een kleine 7 jaar bezig met de blog en in de laatste maanden is het aantal inschrijvingen op mijn mailinglist met een derde toegenomen! Die cijfers spreken voor zich, denk ik.”

Loopt het soms nog eens spaak, dan?

“Ja hoor! Tijdens de coronacrisis ging al mijn beschikbare tijd naar foodstyling, receptontwikkeling en copywriting voor mijn klanten, waardoor ik minder consequent content voor mezelf creëerde en inplande.

Tegelijk heb ik door de cursus geleerd om de juiste prioriteiten te stellen en me meer te focussen op het juiste publiek vinden. Dat zijn die mensen die mijn nieuwsbrief lezen, die ik geen nieuwsbrief noem, natuurlijk. Kleine takeaway uit de cursus (lacht). Daarom is het ook zo interessant dat je je ideale klant echt leert kennen dankzij de cursus.”

Het bepalen van je doelgroep speelde dus een belangrijke rol in de recentste groei van je zaak?

“De cursus heeft op dat vlak écht wel enkele ballen aan het rollen gebracht. Door meer bezig te zijn met mijn persoonlijke branding ben ik me gaan afvragen hoe ik Goestjes kan uitbouwen. Dat is immers mijn eigen ‘kindje’. Als foodstyliste en copywriter voor mijn opdrachtgevers promoot ik voornamelijk de producten van een ander.

Mijn communicatie was vroeger ook vooral gericht op ondernemers om zo meer van die klanten binnen te halen. Maar eigenlijk heb ik voor Goestjes een heel eigen doelgroep. Dat zijn mensen die graag vers willen koken, maar niet altijd de inspiratie vinden. En dat kan overlappen met de doelgroep van ondernemers, maar de focus ligt daar niet meer op.”

“Dankzij Content Rebels heb ik de juiste tools leren kennen, ging ik aan de slag met automatiseren, moet ik er minder mee bezig zijn en kan ik het loslaten. Het is nog niet altijd perfect, maar hey, ik weet wel wat ik moet doen en ik maak er werk van.”

Jij zette duidelijk grote stappen, leuk om te horen! Hoe zou jij andere ondernemers overtuigen om zich in te schrijven voor Content Rebels.?

“Je wint tijd doordat je leert automatiseren en de juiste focus leert leggen in je content en communicatie. Je krijgt praktische schrijftips en zet jezelf en je merk op een positieve manier in de spotlight. Je krijgt het een praktisch stappenplan en met de juiste motivatie en wat werk behaal je mooie resultaten.”

Ook potten breken met je content?

De deuren van Content Rebels. zitten momenteel potdicht..
Als eerste kans krijgen om in te schrijven als ze opnieuw open zwaaien? Zet je alvast op de wachtlijst!


Lees ook hoe deze ambitieuze go-getters met Content Rebels. hun business deden groeien:

Annelies zocht en vond een leidraad om helder met haar doelgroep te communiceren

Blogger Jozefien vond eindelijk de juiste focus voor haar content

Content marketing was voor Stefanie een vies beest, tot Content Rebels. in beeld kwam

Valerie liet haar zaak groeien en bleef trouw aan zichzelf

Griet ondervond dat zelfs een doctoraat in de marketing je niet verder helpt als het je aan vertrouwen ontbreekt

Elke dacht dat ze wist wie haar ideale klant was, tot bleek dat ze geen idee had voor wie ze eigenlijk werkte

Lieselot haalt een verkoop binnen bij elke nieuwsbrief die ze stuurt

Nele ontdekte een nieuw soort ondernemerschap dankzij Content Rebels

Claire ontdekte welke richting ze wil uitgaan met haar carrièreswitch

Adinda koos eindelijk voor haar ondernemersdroom en geniet er met volle teugen van

Miet ontdekte wat en wie ze wil bereiken als ondernemer en vond een systeem dat voor haar werkt

Content marketing is voor Karen niet langer een onoverkomelijke berg waar ze voor staat

Joke ontdekte dat content marketing wérkt (én dat het haar voldoening schenkt)

Een website, een blog, een freebie, nieuwsbrieven én actief op sociale media. En dat zonder te verzuipen: Céline doet het!

Annelies gooide met Content Rebels haar hele business om en keek niet meer achterom

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!