Succesverhalen

Content marketing was voor Stefanie een vies beest tot Content Rebels. in beeld kwam

July 9, 2020

Content marketing was voor Stefanie een vies beest dat vooral zoveel mogelijk moest vermeden worden. Ze wist dat het belangrijk was om dit te integreren in haar business, maar voelde altijd een grote weerstand. Tot Content Rebels. in beeld kwam.

Naam: Stefanie Cailliau

Business: Ontwerpster van hét godsgeschenk voor alle jonge mama’s: lange slabbetjes mét lange mouwen. Laat die koters van je maar knoeien, de kleertjes blijven proper met de Lilypoppy-slabbetjes.

Content marketing was niet meteen jouw favoriete onderwerp. Waarom vond je het dan toch belangrijk om je er verder in te verdiepen?

“Ik kon maar moeilijk het vertrouwen vinden om te schrijven en om mijn eigen stem en mijn persoonlijkheid in mijn communicatie te leggen. Als je je zaak goed wil runnen, dan moet je professioneel overkomen, dacht ik. En ik schreef dan ook initieel heel zakelijk, feitelijk en rationeel.

Maar zo leren mensen je natuurlijk niet kennen. Zo bereikte ik mijn doelgroep niet. Mensen kopen bij jou voor je persoonlijkheid, maar ik had geen idee hoe ik die vol zelfvertrouwen naar buiten kon brengen.”

“Mensen kopen bij jou voor je persoonlijkheid, maar ik had geen idee hoe ik die vol zelfvertrouwen naar buiten kon brengen.

Dus Anouck en Content Rebels. to the rescue?

“Ik heb wel boeken gelezen, ik wist dat je een buyer persona moest bepalen. Ik kreeg de kennis mee, maar het kwam niet binnen. Hoe moest ik dat dan aanpakken? Hoe moest ik op zo’n manier voor die buyer persona schrijven dat het aanspreekt? Via de podcast Werk & Leven leerde ik het programma van Anouck kennen en dat was echt wat ik nodig had. Ze brengt het zelf ook op zo’n overtuigende manier dat ik niet getwijfeld heb om me in te schrijven.”

Wat verwachtte je van Content Rebels.?

“Het vertrouwen om te schrijven en de tools om het praktisch aan te pakken. Niet elke dag zitten zwoegen op teksten, maar een content kalender maken, content inplannen en recycleren. Ik zocht een gids die mij uit de startblokken kon trekken. En die verwachting is meer dan ingelost. Nu ik de basis mee heb, wil ik me nog verder verdiepen in adverteren op sociale media.”

“Het resultaat is er: de juiste mensen schrijven zich in en ik krijg reacties, wat voordien niet het geval was. Dat was ook wel een boost voor mijn zelfvertrouwen.”

Hoe heeft Content Rebels. jouw business een boost gegeven?

“Zeker. Op het moment dat ik startte met het programma was ik nog zoekende naar de identiteit van mijn bedrijf. De oefeningen in het begin helpen om dat scherp te stellen. Hiermee zette ik de eerste stap vooruit. Daarbij vond ik ook geleidelijk aan mijn eigen stem. Ik leerde niet te over-analyseren, maar gewoon te doen. Aan de hand van Anoucks tools zette ik verschillende mail-sequences op. Ik heb nu ook heel wat ideeën die ik in blogposts en mails kan omzetten.”

Initieel startte je met het “gewone” traject, maar toen er een plaats vrijkwam voor de Mastermind, ben je daarop gesprongen. Waarom?

“Ik heb uiteindelijk nog 2 Mastermindsessies meegevolgd en ben daar zeer blij om. Ten eerste was er de Mastermind over je website als verkoopkanaal. Ik was net mijn website aan het aanpassen, dus van het juiste moment gesproken! De feedback op mijn website was echt waardevol. Niet alleen van Anouck, maar ook van de anderen. Zelf zit je er te dicht op, dus de visie van een ‘leek’ is altijd interessant om mee te nemen. Ziet die in één oogopslag waar het over gaat? Springt je persoonlijkheid er genoeg uit? En daar heeft iedereen zowat haar eigen mening over. Net die interactie met de anderen maakte het boeiend.

De tweede Mastermind ging over e-mailmarketing. Daar leerde ik om mijn lijst te laten groeien en sequences op te stellen. En het resultaat is er: de juiste mensen schrijven zich nu in en ik krijg reacties, wat voordien niet het geval was. Dat was ook wel een boost voor mijn zelfvertrouwen.”

“Er zitten enorm veel waardevolle aspecten in: van het scherpstellen van de identiteit van je bedrijf en je ideale klant over content creëren zonder gedoe tot systemen opstellen die je helpen om content te hergebruiken en consequent te delen. Anouck brengt haar kennis duidelijk over en het is meteen toepasbaar. Ze is ook gewoon echt een bijouke! Het is een plezier om van haar te leren.”

Stefanie bereikt dankzij Content Rebels. nu eindelijk de doelgroep die ze altijd al op het oog had.

Want dat vertrouwen, daar had je het aanvankelijk nog moeilijk mee?

“Ja, dat was voor mij het grootste struikelblok om écht met content marketing aan de slag te gaan. Maar van Anouck horen dat iemand je 7 tot 11 keer moet gezien hebben voor ze het vertrouwen krijgen om bij jou te kopen, dat was echt een eyeopener voor mij. Ik had wel 1000 lezers op een blogpost, maar amper een paar verkopen. Anouck leerde mij dat dat normaal is, dat je echt moet blijven opdagen. Show up! En durf jezelf te tonen!”

Hoe trek jij andere ondernemers over de streep om zich ook in te schrijven en Content Rebel te worden?

“Springen en doen. Niet twijfelen. Er zitten enorm veel waardevolle aspecten in: van het scherpstellen van de identiteit van je bedrijf en je ideale klant over content creëren zonder gedoe tot systemen opstellen die je helpen om content te hergebruiken en consequent te delen. Anouck brengt haar kennis duidelijk over en het is meteen toepasbaar. Ze is ook gewoon echt een bijouke (lacht)! Het is een plezier om van haar te leren.”

Ook potten breken met je content?

De deuren van Content Rebels. zitten momenteel potdicht..
Als eerste kans krijgen om in te schrijven als ze opnieuw open zwaaien? Zet je alvast op de wachtlijst!


Lees ook hoe deze ambitieuze go-getters met Content Rebels. hun business deden groeien:

Annelies zocht en vond een leidraad om helder met haar doelgroep te communiceren

Blogger Jozefien vond eindelijk de juiste focus voor haar content

Content marketing was voor Stefanie een vies beest, tot Content Rebels. in beeld kwam

Valerie liet haar zaak groeien en bleef trouw aan zichzelf

Griet ondervond dat zelfs een doctoraat in de marketing je niet verder helpt als het je aan vertrouwen ontbreekt

Elke dacht dat ze wist wie haar ideale klant was, tot bleek dat ze geen idee had voor wie ze eigenlijk werkte

Lieselot haalt een verkoop binnen bij elke nieuwsbrief die ze stuurt

Nele ontdekte een nieuw soort ondernemerschap dankzij Content Rebels

Claire ontdekte welke richting ze wil uitgaan met haar carrièreswitch

Adinda koos eindelijk voor haar ondernemersdroom en geniet er met volle teugen van

Miet ontdekte wat en wie ze wil bereiken als ondernemer en vond een systeem dat voor haar werkt

Content marketing is voor Karen niet langer een onoverkomelijke berg waar ze voor staat

Joke ontdekte dat content marketing wérkt (én dat het haar voldoening schenkt)

Een website, een blog, een freebie, nieuwsbrieven én actief op sociale media. En dat zonder te verzuipen: Céline doet het!

Annelies gooide met Content Rebels haar hele business om en keek niet meer achterom

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!