Succesverhalen

Bij Coach V. vielen alle puzzelstukjes in elkaar

July 29, 2020

Als Coach V. geeft Veronica Demarest de lezeressen van Bossy tips om meer uit hun zaak te halen zonder er zelf aan kapot te gaan. Maar om haar eigen onderneming te laten groeien had ze nog wel wat werk. Gelukkig weten business coaches als geen ander wanneer het tijd is om de hulp in te roepen van andere experten.  

“Je ziet meteen de return als je strategisch met content begint om te gaan”, aldus Coach V.

Naam: Veronica Demarest

Business: Business coach oftewel ‘professionele wingwoman’ en bekend als Coach V. uit Bossy, een kick-ass magazine voor en door vrouwelijke ondernemers 

Hoe stond jij tegenover content marketing voor je aan Content Rebels. deelnam?

“Ik was pas enkele maanden daarvoor gestart met mijn zaak. Ik deed wel al aan coaching in bijberoep, maar ik wilde er volledig voor gaan. Ik had voordien nog maar weinig stilgestaan bij marketing, maar besefte wel dat ik daar nu werk van moest gaan maken. Ik werd er mij bewust van dat ik een duidelijke strategie nodig had als ik zou willen groeien met mijn zaak. Content Rebels kwam dus echt wel als geroepen.” 

 Hoe heb je Content Rebels leren kennen? 

“Ik volgde Anouck al een tijdje via Facebook en toen ze het over haar programma had, vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Dat was wat ik nodig had. Alsof ze me gehoord had. Of ze heeft mij daar met haar eigen content marketing subtiel van overtuigd. Geen idee of dat het geval is, maar nu ik weet hoe content marketing werkt, zou het wel best kunnen. Sneaky girl! (lacht). Ik heb alleszins niet getwijfeld en schreef me snel in.”  

Met welke verwachtingen dook je in de cursus? 

“Ik wilde leren strategisch omgaan met content, consequent content produceren en content maken die tot verkoop leidt. Daarnaast zocht ik ook een praktische gids met uitleg over hoe je bvb. begint aan een blogpost en hoe je daar goeie social posts van maakt. Echt puur praktisch over het schrijven zelf.” 

 En? Hoe beviel het? Wat stak er boven uit?

 “Zeker het strategische luik vind ik enorm goed uitgewerkt. We zijn diep ingegaan op het bepalen van onze ideale klant, bijvoorbeeld. Ik heb de cheat sheets nog altijd binnen handbereik! Daar zie je ook meteen de return van: als je jouw ideale klant in gedachten houdt als je content maakt, dan is je copy stukken beter. Nog een grote eyeopener voor mij was de Wonderbaarlijke Vermenigvuldiging, zoals Anouck dat lachend noemde. Het recycleren van content. Uit één blogpost haal je verschillende topics voor je nieuwsbrief, verschillende social posts, enzovoort. Geniaal!”

“Mijn mindset is volledig veranderd: ik ben er veel bewuster mee bezig. Ik heb een plan.”

“Dankzij Content Rebels. ben ik gegroeid in mijn business en in mijn mindset.”

Jij volgde het Mastermind-traject. Wat was daarvan de grootste meerwaarde? 

“Zien dat Anouck ook een mens is van vlees en bloed (lacht)! Het persoonlijke contact, dus. Niet alleen met Anouck, ook met de andere cursisten. Je kan ervaringen, vragen en tips uitwisselen met de anderen. Iedereen zit in hetzelfde schuitje en gewoon al de herkenning doet zo veel.

De Mastermind-dag was de perfecte aanvulling op de cursus zelf. Zo moesten we in duo’s elkaars website reviewen. Je bekijkt je website door de ogen van de bezoeker en daar haal je echt veel inzichten uit! We kregen allemaal meteen goesting om die websites aan te pakken.

Anouck leerde ons op de Mastermind-dag ook veel bij over het storytelling framework. Daar wil ik nog meer tijd aan spenderen. Razend interessant vond ik dat.” 

Welke impact heeft Content Rebels. gehad op jouw business? 

“Mijn mindset is volledig veranderd. Niet dat ik daarvoor een afkeer had van content marketing, maar ik ben er nu toch bewuster mee bezig. Ik heb een plan. Zo heb ik onder impuls van het programma een nieuwsbrief opgestart. Daar stond ik – zoals zovelen – eerst heel weigerachtig tegenover, maar Anouck had zulke sterke argumenten dat ik niet anders kon. Ik heb een goeie welcome sequence opgestart en schrijf nu geregeld.

Mijn social media, vooral Instagram, zet ik nu ook veel strategischer in. Het is voor mij geen grote opgave om daar actief mee bezig te zijn en ik merk dat ik daar ook veel return uit haal.”

Een belangrijk onderdeel in de cursus is radicaal jezelf (durven) zijn in je content. Was/is dat een moeilijke voor jou?

“Het was toch wel een drempel waar ik over moest, dat geef ik toe. Maar daarin ben ik nu volledig mee. Ik ben ook gegroeid in mijn business en in mijn mindset. Content Rebels. was de trigger die dat groeiproces in gang heeft gezet. Ik ben tot het besef gekomen dat mijn content niet over mij gaat, maar over wat ik kan betekenen voor mijn klanten.

Als ik nu stories maak voor Instagram denk ik niet “oh nee, zie mij hier tegen mijn smartphone praten als één of andere influencer.” Integendeel, ik weet dat ik daarmee een vertrouwensband opbouw met mijn volgers. Iemand die wil samenwerken met een business coach wil eerst weten of er wel een match is. Je moet je volgers dus de kans geven om jou te leren kennen.” 

Wat zou je aan ondernemers zeggen die nog twijfelen over de cursus? 

“Je koopt de cursus en je krijgt Anouck erbij. Zij is echt een vat vol kennis en ze doet niets liever dan die kennis delen met andere ondernemers. De vragen die we stelden goot zij soms spontaan in een blogpost of een Facebook Live. Dat maakt Content Rebels. echt super persoonlijk. Bijna een cursus op maat.” 

Ook potten breken met je content?

De deuren van Content Rebels. zitten momenteel potdicht..
Als eerste kans krijgen om in te schrijven als ze opnieuw open zwaaien? Zet je alvast op de wachtlijst!


Lees ook hoe deze ambitieuze go-getters met Content Rebels. hun business deden groeien:

Annelies zocht en vond een leidraad om helder met haar doelgroep te communiceren

Blogger Jozefien vond eindelijk de juiste focus voor haar content

Content marketing was voor Stefanie een vies beest, tot Content Rebels. in beeld kwam

Valerie liet haar zaak groeien en bleef trouw aan zichzelf

Griet ondervond dat zelfs een doctoraat in de marketing je niet verder helpt als het je aan vertrouwen ontbreekt

Elke dacht dat ze wist wie haar ideale klant was, tot bleek dat ze geen idee had voor wie ze eigenlijk werkte

Lieselot haalt een verkoop binnen bij elke nieuwsbrief die ze stuurt

Nele ontdekte een nieuw soort ondernemerschap dankzij Content Rebels

Claire ontdekte welke richting ze wil uitgaan met haar carrièreswitch

Adinda koos eindelijk voor haar ondernemersdroom en geniet er met volle teugen van

Miet ontdekte wat en wie ze wil bereiken als ondernemer en vond een systeem dat voor haar werkt

Content marketing is voor Karen niet langer een onoverkomelijke berg waar ze voor staat

Joke ontdekte dat content marketing wérkt (én dat het haar voldoening schenkt)

Een website, een blog, een freebie, nieuwsbrieven én actief op sociale media. En dat zonder te verzuipen: Céline doet het!

Annelies gooide met Content Rebels haar hele business om en keek niet meer achterom

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!