Succesverhalen

Toen haar fotoshoots in het water vielen door Corona, zette An in op online. Met succes!

February 16, 2021

Als personal branding fotografe zet An dagelijks andere vrouwen en hun business in de kijker. Maar haar eigen zaak kon nog wat hulp gebruiken, zeker toen de eerste lockdown in 2020 haar dwong om online te gaan. Nu is haar website veel meer dan gewoon een verzameling mooie foto’s. Het is haar homebase waar ze haar ideale klant overtuigt om een plekje te reserveren voor haar lens.

Naam: An Vander Weyden

Business: An geeft als fotografe met An Epic View onderneemsters het zelfvertrouwen om hun merk en zichzelf in de kijker te zetten met mooie, kleurrijke foto’s die je een goed gevoel geven.

Op 1 januari van het vreemde jaar 2020 startte je jouw business als personal branding fotografe. Hoe pakte jij dat aan?

“Na een paar jaar als thuisblijfmama zette ik inderdaad vorig jaar de grote stap naar het ondernemerschap. Ik ben een echte autodidact en ik had online al alle informatie verzameld die ik nodig had om te starten. Zo maakte ik bijvoorbeeld zelf mijn website, wat wel wat tijd vroeg. Maar ik had er tenminste één!

Mijn doel was altijd al om te focussen op personal branding en om vrouwelijke ondernemers te helpen met hun online zichtbaarheid. Om toch die eerste opdrachten binnen te krijgen, bood ik die eerste maanden ook familie- en communieshoots aan. Ik heb er daarvan uiteindelijk welgeteld 2 gedaan, want in maart ging alles dicht. Mijn pril opgerichte zaak viel op haar gat. Maar ik bleef niet bij de pakken zitten en maakte van de vrijgekomen tijd gebruik om na te denken over wat ik écht wou en om te werken aan mijn zaak.”

De Marketing Foundations workshops zijn bedoeld om ondernemers te ondersteunen die – al dan niet door de pandemie – willen stilstaan bij en in hun zaak. 

“Voor mij kwamen ze als geroepen. Ik volgde Anouck al een tijdje. Ze houdt net als ik van de bergen, dus daar hadden we al een raakpunt. De workshop “Maak van je website je sterverkoper” sprong meteen in het oog en ik besloot om eerst mijn website onder handen te nemen. Ik wist dat die workshop voor mij op dat moment de grootste impact zou hebben.” 

“Anouck is wie ze is, ook in haar workshops. Ze verkoopt geen mooie praatjes, ze weet waarover ze spreekt en je voelt die connectie. She walks the talk.”

Hoe hoopte je dat de workshop je zou helpen om meer uit je website te halen?

“Ik wist nog maar heel weinig over hoe je zorgt dat je website converteert. Hoe het nu ook weer zat met die calls to action en hoe je je freebie in de kijker zet. Ik verwachtte dat Anouck me dat zou leren and she did!

Je leert bovendien hoe je de transformatie voor je ideale klant in de kijker zet en wat je zeker wel en niet op je website moet of mag hebben. Bye bye, carrousels! (lacht) Mijn eerste website zag er vooral “mooi” uit, met veel foto’s, want ja, zo doe je dat nu eenmaal als fotografe. Maar nu is mijn site echt gericht op de klant en op wat ik voor haar kan betekenen.

Alle stukjes kennis die ik van overal verzameld had, passen nu. Je krijgt in de workshop als het ware de lijm om alles samen te plakken tot een geolied geheel. Ik had bijvoorbeeld wel al eens gehoord dat je vooral moest uitgaan van wat jij kan doen voor je klant, maar doordat Anouck daar op hamerde en je toonde hoe je dat in de praktijk brengt, heb ik er iets mee gedaan.” 

“Vroeger moest mijn website er vooral mooi uitzien. Nu zorgt hij voor een constante stroom aan droomklanten.”

Wat is er nog blijven hangen of waar haalde je het meeste resultaat uit?

“Nog zo’n stokpaardje van Anouck is de klassieke copywriters regel “the rule of one”: alles op je website moet aanzetten tot 1 actie, 1 doel. Maak het je bezoeker vooral niet te moeilijk. Dat is echt iets wat ik nu overal meeneem. Mijn website werkt voor mij en neemt de bezoekers nu mee naar waar ik ze wil hebben. Ik heb zelfs een online traject op poten gezet dat ik via mijn website verkoop.

Ik had mijn eerste verkoop trouwens al binnen nog voor ik ook maar één iets geïmplementeerd had, via de Facebookgroep bij de workshop. Daar vroeg Anouck om onze website te droppen en moesten de medecursisten in 1 oogopslag proberen te zien wat je doet. Al die mensen kwamen op mijn website en er was meteen iemand die zei “jij bent precies wat ik nodig heb!”. En zo ging de bal aan het rollen. Een onverwachte meevaller bovenop de workshop. De workshop motiveerde mij om nog meer in te zetten op marketing en mede dankzij de Facebookgroep kon ik ook een mooi netwerk uitbouwen.”

“De Marketing Foundations workshops zijn betaalbare proevertjes voor wie nog niet kan investeren in duurdere, heel uitgebreide programma’s.”

Was de workshop voor jou als starter een goede investering in je zaak?

“Jazeker, ik denk zelfs dat Marketing Foundations ideaal is voor starters die nog niet de middelen hebben om meer uitgebreide programma’s zoals Content Rebels aan te kopen, maar die wel de goesting hebben om na te denken over hun marketing en die er ook het werk in willen steken.

Je kan afhankelijk van je budget de workshop uitkiezen die jou het beste ligt of ze allemaal ineens doen. Het zijn heel betaalbare ‘proevertjes’. Je krijgt enorm veel erg waardevolle informatie mee op een behapbare manier en je hebt meteen een degelijke basis voor als je later een meer gespecialiseerde cursus zou willen volgen.

Via de Q&A’s in de Facebookgroep kan je trouwens feedback van Anouck krijgen op jouw website. Dat krijg je niet zomaar bij eender welke online cursus. Het feit dat zij met haar kritische oog door jouw website gaat, is op zich al onbetaalbaar, vind ik.

Daarnaast is Anouck ook zelf heel open en authentiek. Ze is wie ze is, ze verkoopt geen mooie praatjes en je voelt die connectie. Voor mij was deze workshop trouwens de trigger om meer te leren van Anouck en me in te schrijven voor Launch Rebels.” 


Hulp nodig om de basis-bouwstenen van je marketing te leggen?

Schrijf je dan in voor een van mijn Marketing Foundations workshops – behapbare online workshops van een tweetal uur, telkens gericht op concrete actie rond een specifieke marketing-bouwsteen.

Voor deze workshops kan je je alvast inschrijven:

  • Maak van je website je online ster-verkoper
  • Storytelling: van verbinden tot verkopen met jouw verhalen
  • Bouw je e-maillijst: wat je moet doen voor je nog maar dénkt aan je eigen online aanbod

Schrijf je in >>Lees hier alle delen van de Corona-files:

Deel 1 – Hoe doe ik aan marketing in een crisis? 7 do’s en don’ts voor ondernemers in het corona-tijdperk

Deel 2 – Marketing in tijden van crisis: terug naar de essentie met de juiste prioriteiten

Deel 3 – Waarom ik je (nog) niet leer om online cursussen te lanceren

Deel 4 – Waarom je moet vertragen om te versnellen

Deel 5 – Storytelling in tijden van crisis: waarom verhalen nog steeds winnen van bullet points & rauwe data

Deel 6 – Harten winnen met e-mail: waarom een e-mail nieuwsbrief nu een must is

Deel 7 – Waarom plannen de ultieme sleutel is tot je goesting doen

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!