Succesverhalen

“Ik kende de theorie wel, maar het toepassen op je eigen zaak is nog iets heel anders!”

February 16, 2021

Barbara had al heel wat ervaring met marketing voor het familiebedrijf, maar haar eigen zaak in de kijker zetten was toch nog een ander paar mouwen. De Marketing Foundations workshops gaven haar het duwtje in de rug dat ze nodig had om meteen een stevige online basis te leggen.

“Ik had wel al een achtergrond in marketing, maar het is niet omdat ik de theorie ken, dat ik het ook effectief toepas.”

Naam: Barbara Van Wonterghem

Business: Helpt als life & burn-out coach bij Inside Out mensen die de weg kwijt zijn hun drive terug te vinden d.m.v. één-op-ééncoaching.

Barbara, je stond meer dan 20 jaar mee aan het hoofd van het familiebedrijf en deed daar zelfs de marketing, waarom zou je dan nog een cursus zoals Marketing Foundations volgen?

“Ik deed inderdaad de laatste twee jaar de marketing bij Huis Van Wonterghem, maar ik had nooit een formele marketingopleiding gehad. En ik had dan wel in die twee jaar veel al doende geleerd, toen ik uit het familiebedrijf stapte en als life en burn-out coach begon, had ik het gevoel dat ik nog kon bijleren. Het is iets helemaal anders om voor jongeren nieuwsbrieven te schrijven over de evenementen in de Carré dan om jezelf als coach te verkopen. 

Ik ben bovendien opgevoed met de idee “vivons cachés vivons heureux”: laten we de zaak en het team in de kijker zetten, zeker niet onszelf. Tot ik de website van Anouck zag en besefte dat het anders kon en meer nog: dat het oké is en zelfs nodig om jezelf te laten zien.”

Je wilde voor je eigen zaak meteen een stevige basis leggen. En daar kreeg je veel tijd voor, want kort nadat je gestart was, ging het land in lockdown.

“Ja, eigenlijk zag ik daar wel het positieve van in. Oké, de live coaching sessies gingen even niet meer door, maar ik kon nu wel volledig focussen op werken aan mijn zaak. Ik had nog een hele stapel boeken liggen en rondde nog een coaching opleiding af. Op dat moment had ik bovendien nog geen website, dus dit was het perfecte moment om werk te maken van al die losse eindjes.”

De Marketing Foundations workshops kwamen dus als geroepen.

“Zeker, ik heb dan ook niet getwijfeld om ze te volgen! De workshop “Maak van je website je ster-verkoper” was de eerste waarmee ik aan de slag ging. Ik wist al het een en ander uit mijn eerdere ervaringen met marketing, maar de workshop was het duwtje in de rug dat ik nodig had om ook echt die website op punt te stellen. Ik had een blanco canvas om mee te beginnen en ik implementeerde meteen alle tips van Anouck. De rule of 1 neem ik zeker ter harte in de zin van 1 thema per pagina. Ik schrijf maandelijks een blogbericht en zoek nu zelfs mijn weg in online programma’s. Dankzij de workshops ging de bal echt aan het rollen.”

“Ik had nog geen website toen ik begon aan de workshop. Ik heb meteen alle tips van Anouck geïmplementeerd om er van bij het begin een goed converterende website van te maken.”

“Deze workshops zijn een enorme meerwaarde voor ondernemers die geen of weinig ervaring hebben met online marketing. Zeer veel informatie en toch behapbaar.”

Voor die blogberichten was de workshop Storytelling wel handig, veronderstel ik?

“Blogs schrijven deed ik vroeger vooral vanuit mijn buikgevoel. In de workshop kreeg ik eindelijk een structuur mee en tips om mijn blogberichten behapbaar en aantrekkelijk te maken voor mijn publiek. Zo leerde Anouck me dat ik mijn blogs beter wat inkortte en niet moest proberen om alles in één bericht te proppen. En dat ik die call to action niet mag vergeten!” 

In welke zin waren de Marketing Foundations workshops voor jou als ervaren ondernemer een meerwaarde?

“Voor mij was het de schop onder mijn kont die me vooruit hielp. Het is één iets om de theorie van marketing te kennen, het is iets helemaal anders om die toe te passen in je eigen zaak. Zonder Marketing Foundations was ik nu misschien nog aan het klungelen met mijn website.”  

Lijkt dit je een nuttige investering voor beginnende ondernemers?

“Absoluut – en het is nu ook niet zo’n grote investering, hé. Je krijgt echt de praktische tools om aan de slag te gaan met je marketing.

Zeker voor ondernemers die geen of weinig ervaring hebben met online marketing zijn deze workshops volgens mij een enorme meerwaarde. Boordevol nuttige informatie en toch behapbaar uitgelegd.

Anouck haar workshops zijn bovendien echt leuk om te volgen. Ze is zelf authentiek, ze doet het op haar heel eigen manier en haar enthousiasme werkt gewoon aanstekelijk!” 


Hulp nodig om de basis-bouwstenen van je marketing te leggen?

Schrijf je dan in voor een van mijn Marketing Foundations workshops – behapbare online workshops van een tweetal uur, telkens gericht op concrete actie rond een specifieke marketing-bouwsteen.

Voor deze workshops kan je je alvast inschrijven:

  • Maak van je website je online ster-verkoper
  • Storytelling: van verbinden tot verkopen met jouw verhalen
  • Bouw je e-maillijst: wat je moet doen voor je nog maar dénkt aan je eigen online aanbod

Schrijf je in >>


Lees ook hoe deze ambitieuze go-getters met Marketing Foundations hun business deden groeien:

Het verhaal van An – Toen haar fotoshoots in het water vielen door Corona, zette An in op online. Met succes

Het verhaal van Stephanie – “Ik werk nu aan de basis van mijn zaak zonder overweldigd te geraken.”

Het verhaal van Ilse – “Marketing Foundations bevatten de basisinformatie die elke ondernemer moet weten.”


Lees hier alle delen van de Corona-files:

Deel 1 – Hoe doe ik aan marketing in een crisis? 7 do’s en don’ts voor ondernemers in het corona-tijdperk

Deel 2 – Marketing in tijden van crisis: terug naar de essentie met de juiste prioriteiten

Deel 3 – Waarom ik je (nog) niet leer om online cursussen te lanceren

Deel 4 – Waarom je moet vertragen om te versnellen

Deel 5 – Storytelling in tijden van crisis: waarom verhalen nog steeds winnen van bullet points & rauwe data

Deel 6 – Harten winnen met e-mail: waarom een e-mail nieuwsbrief nu een must is

Deel 7 – Waarom plannen de ultieme sleutel is tot je goesting doen

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!