Succesverhalen

“Ik werk nu aan de basis van mijn zaak zonder overweldigd te geraken.”

February 16, 2021

Plannen is haar middle name, maar aan werken aan haar zaak had Stephanie nog geen tijd besteed. Toen de lockdown in maart 2020 haar dwong om in te zetten op online, kon ze niet anders dan haar website onder de loep te (laten) nemen. Met de informatie uit de Marketing Foundations workshop én de feedback van Anouck en haar medecursisten zorgde ze voor een website die eindelijk klanten oplevert.  

📸 credits to @spot.workshops

“Je leert de basis van marketing zonder overwhelm.”

Naam: Stephanie Wauters

Business: Leading lady van de Vlaamse bullet journaling. Organiseert met Plan S coaching en workshops rond bullet journaling, structuur en zelfzorg.

Op 1 maart 2020 start je met Plan S. Twee weken later gaat het hele land in lockdown. Wat denk en doe je dan? 

“Ik heb niet te lang gepanikeerd en ben eigenlijk vrij snel op de online trein gesprongen met webinars en een online cursus. Ik heb mijn doelgroep scherpgesteld en op basis daarvan mijn online aanbod in de markt gezet.

Het was wel veel, want Plan S is mijn bijberoep, in hoofdberoep ben ik digital content producer. Ik heb dus wel een achtergrond in marketing, alleen is het nog iets heel anders om de marketing te doen voor een groot bedrijf dan om dat in je eigen business ook nog te doen. Want daar ben je naast marketeer ook customer service, coach, content creator, workshop lesgever,…. En als bijberoeper moet dat allemaal na de werkuren. Dan is het logisch dat je meer focust op werken in je bedrijf dan werken aan je bedrijf.” 

En toch koos je ervoor om je in te schrijven voor de workshopreeks Marketing Foundations. Terwijl je al een achtergrond hebt in marketing én je eigenlijk geen tijd hebt. 

“Klopt, ik heb ook wel even getwijfeld hoor. Maar ik volg Anouck al van bij haar eerste stappen als copywriter en ik heb gewoon echt een klik met haar. Ze schrijft ook zelf heel leuke e-mails, een betere verkooptechniek voor een cursus waarin e-mailmarketing aan bod komt is er niet, toch? Ik wilde ondermeer leren om aan e-mailmarketing te doen zoals zij dat doet.

In april 2021 zet ik trouwens de stap naar zelfstandige in hoofdberoep, dus ik moet echt aan mijn zaak werken. En Marketing Foundations is een laagdrempelige cursus om precies dat te doen.”

Laagdrempelig op welk vlak?

 “Zowel budgettair als qua engagement. Ik was in maart 2020 pas gestart met Plan S en zat al meteen zonder workshops, dus ik kon het geld niet door ramen en deuren naar buiten beginnen gooien. En met engagement bedoel ik dat je zelf bepaalt op welk tempo je de cursus volgt. Je kan de replay bekijken en je doet met de informatie wat je wil wanneer je wil. Met een groter traject over een bepaalde tijd is er meer druk om mee te volgen met de timing die aangegeven wordt.”

“Ik wilde eindelijk weten hoe een website naast mooi ook functioneel kan zijn. Anouck zegt duidelijk wat je daarvoor moet doen.”

📸 credits to @spot.workshops
“Soms zit je zo vast in je eigen denkwijze over marketing, dan is het interessant om eens een andere visie en aanpak te leren kennen.”

Je vatte de koe bij de horens met de eerste workshop uit e reeks “Maak van je website je ster-verkoper”. Vertel! 

 “Ik wilde nu eindelijk eens weten hoe een goed converterende website ineenzit. Ik ben erg visueel ingesteld en een website moest er voor mij vooral mooi uitzien. Maar functioneel? Dat is een ander paar mouwen. Ik zocht iemand die mij zei wat ik moest doen om daar verandering in te brengen. En Anouck doet precies dat. Ik heb trouwens ook veel feedback gekregen op mijn website in de Facebookgroep en tijdens de workshop zelf had ik het ene aha-momenten na het andere.”

Over aha-momenten gesproken: wat was je grootste take-away?

 “Dat je moet kijken naar je website als iemand die voor het eerst op je site komt.

Want voor jezelf is het allemaal misschien wel duidelijk, maar voor je bezoeker en klant daarom nog niet. Dat was voor mij de grootste eyeopener van de workshop en daarmee ben ik dan ook aan de slag gegaan.” 

Je gaat straks aan de slag met de andere twee workshops: e-mailmarketing en storytelling. Wat verwacht je daarvan?

 “Ik wil Anoucks geheim weten, hoe ze zo’n leuke en waardevolle mails schrijft en hoe ze erin slaagt om mij te overtuigen om te kopen wat ze aanbiedt, elke keer opnieuw. (lacht) Ik heb al een e-maillijst en verschillende lead magnets, maar ik heb voorlopig nog een haat-liefdeverhouding met mijn nieuwsbrief.”

“Storytelling komt als natuurlijk bij mij, maar ik leer graag bij. Soms zit je zodanig vast in je eigen denk- en werkwijze, dat het interessant is om een andere visie te leren kennen.”

Waarom zou je de Marketing Foundations workshops aanraden bij andere ondernemers die willen werken aan hun zaak?

 “Je leert de basis van marketing zonder overwhelm. Je kan de replay bekijken en je vindt steun in de Facebookgroep. Je krijgt een karrenvracht waardevolle info voor een kleine prijs. En de workshops zijn “op z’n Anoucks”: heel hands-on, duidelijke taal en haalbaar om meteen aan de slag te gaan. Het blijft ook luchtig met een grapje tussendoor. Je hoofd zit na zo’n cursus wel vol met bruikbare informatie, maar het voelt niet overweldigend, want het is gewoon ook tof om te doen.”  

Hulp nodig om de basis-bouwstenen van je marketing te leggen?

Schrijf je dan in voor een van mijn Marketing Foundations workshops – behapbare online workshops van een tweetal uur, telkens gericht op concrete actie rond een specifieke marketing-bouwsteen.

Voor deze workshops kan je je alvast inschrijven:

  • Maak van je website je online ster-verkoper
  • Storytelling: van verbinden tot verkopen met jouw verhalen
  • Bouw je e-maillijst: wat je moet doen voor je nog maar dénkt aan je eigen online aanbod

Schrijf je in >>


Lees ook hoe deze ambitieuze go-getters met Marketing Foundations hun business deden groeien:

Het verhaal van An – Toen haar fotoshoots in het water vielen door Corona, zette An in op online. Met succes

Het verhaal van Barbara – “Ik kende de theorie wel, maar het toepassen op je eigen zaak is nog iets heel anders”

Het verhaal van Ilse – “Marketing Foundations bevatten de basisinformatie die elke ondernemer moet weten.”


Lees hier alle delen van de Corona-files:

Deel 1 – Hoe doe ik aan marketing in een crisis? 7 do’s en don’ts voor ondernemers in het corona-tijdperk

Deel 2 – Marketing in tijden van crisis: terug naar de essentie met de juiste prioriteiten

Deel 3 – Waarom ik je (nog) niet leer om online cursussen te lanceren

Deel 4 – Waarom je moet vertragen om te versnellen

Deel 5 – Storytelling in tijden van crisis: waarom verhalen nog steeds winnen van bullet points & rauwe data

Deel 6 – Harten winnen met e-mail: waarom een e-mail nieuwsbrief nu een must is

Deel 7 – Waarom plannen de ultieme sleutel is tot je goesting doen

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!