Succesverhalen

“Marketing Foundations bevat de basisinfo over marketing die elke ondernemer moet hebben.”

March 9, 2021

Ilse is geboren in een gezin van rasechte ondernemers en studeerde Handelswetenschappen. Zij weet als geen ander hoe je een zaak laat renderen en publiceerde er zelfs een boek over. Toen ze vanuit een ander perspectief naar haar eigen zaak en marketing keek, zag ze dat de “klassieke” manier van aan marketing doen haar niet vooruithielp. Ze keerde terug naar de essentie en kiest nu voor eenvoud en haar eigen stem in haar content. Met succes.

“De “rule of one” was de gamechanger voor mij”

Naam: Ilse Dieltjens

Business: Helpt als financieel coach ervaren ondernemers om hun bedrijf te laten groeien en renderen. Ze bracht het boek ‘Profit First’ uit en biedt online coachingstrajecten aan voor gedreven ondernemers. In haar groepstraject, Meer Winst Academie, begeleidt ze ondernemers om vanuit een financieel fundament winst te boeken.

Ilse, waarom zou je, met al die ervaring in marketing en financiën, een cursus als Marketing Foundations volgen?

“Ik geloof heel hard dat je iemand met een andere visie naast je nodig hebt om je wakker te houden. Zelfs al heb je het ondernemen met de paplepel meegekregen, zoals ik. Er zijn altijd nog puzzelstukken die op hun plaats vallen en dingen waar je zelf niet aan gedacht had.

De vragen die Anouck stelt in haar werkboek doen je nadenken. Zo gingen bij mij de radertjes aan het draaien en dat zette mij in actie. Als je altijd hetzelfde blijft doen, dan zal er ook niets veranderen. Als je als ondernemer niet in beweging blijft, dan val je stil.”

Kan je een voorbeeld geven van een onderdeel in de workshops dat jou in actie zette?

“Een echte gamechanger voor mij was “the rule of one”. Ondernemers zijn vaak geneigd om zoveel mogelijk informatie te geven. Toen we in de Facebookgroep elkaars website moesten bekijken, viel het me op dat ik niet de enige was met dat probleem. (lacht)

Anouck heeft bovendien zelf feedback gegeven op mijn website en zij haalde meteen aan dat het menu te uitgebreid was, dat er te veel keuze was. Dat is nu drastisch veranderd. Er zijn nu veel minder opties, waardoor je gemakkelijker door de site navigeert. Het eerste wat je ziet op mijn website is mijn e-book naast een foto van mezelf. Zo toon ik meteen wie ik ben én verzamel ik leads.”

“Zelfs als ervaren ondernemer heb je eens een andere visie nodig om te zien hoe je met de juiste acties vooruit geraakt.”

“Iedereen zou de Marketing Foundations workshops moeten volgen, want ze bevatten de basisinformatie die elke ondernemer moet weten.”

Hoe heeft Marketing Foundations jou concreet geholpen in de groei van je bedrijf?

“Ik ben de madam van de cijfers, dus bij deze een paar cijfers. Ik heb mijn omzet van 2019 verdubbeld in 2020 en ik ben dat dit jaar opnieuw van plan. Ik heb een e-maillijst van meer dan 3500 namen die ik wekelijks een bericht stuur. Nu is mijn doel om het openingspercentage omhoog te krijgen. Daarvoor zet ik in op storytelling. De “rule of one” pas ik ondertussen toe in mijn e-mails, nu ga ik mijn onderwerpregels aanpakken zodat die de ontvanger nog meer aanspreken. In de teksten op mijn website ga ik nu nog meer inspelen op de pijnpunten van mijn ideale klant. Er is dus heel wat veranderd sinds ik de workshops volgde!”    

Het uitgangspunt van de Marketing Foundations is terugkeren naar de essentie van je bedrijf en je marketing, heb je dat ook zo ervaren? 

“Jazeker! Zoals Anouck zelf aangeeft: je website is je fundament dat overblijft als morgen alle sociale media zouden wegvallen. Anouck geeft je een klare kijk op wat je moet doen om te zorgen dat dat fundament stevig is. Ze hamert erop dat je bij de essentie blijft en het eenvoudig houdt. Je hebt al die toeters en bellen op je website niet nodig. Je hoeft niet meteen alle informatie op je homepagina uit te storten, want je ideale klant kan dat toch niet vatten. Maar veel meer dan dat heeft Anouck me geleerd dat het belangrijk is om jezelf te tonen als ondernemer en zo die verbinding te creëren.”

Zijn deze workshops volgens jou ook geschikt voor ondernemers met minder ervaring?

“Natuurlijk! Iederéén zou de Marketing Foundations workshops moeten volgen, want ze bevatten de basisinformatie die elke ondernemer moet hebben. Ik ga er als financieel coach prat op dat je een duidelijk zicht moet hebben op je cijfers, en wat Anouck vertelt over je marketing is zeker even belangrijk.”

En waarom verkies je specifiek deze Marketing Foundations boven andere workshops?

“Dat ligt aan Anouck. Ze legt het duidelijk uit, is to the point en geeft je die broodnodige schop onder je kont. Zij toont het belang aan van je website en je e-maillijst. Anouck is bovendien ervaringsdeskundige: ze heeft zelf voor verschillende bedrijven geschreven als conversie copywriter, dus ze weet waarover ze spreekt. Dat is voor mij de belangrijkste overtuigende factor bij een coach: de expertise in haar vak.”


Hulp nodig om de basis-bouwstenen van je marketing te leggen?

Schrijf je dan in voor een van mijn Marketing Foundations workshops – behapbare online workshops van een tweetal uur, telkens gericht op concrete actie rond een specifieke marketing-bouwsteen.

Voor deze workshops kan je je alvast inschrijven:

  • Maak van je website je online ster-verkoper
  • Storytelling: van verbinden tot verkopen met jouw verhalen
  • Bouw je e-maillijst: wat je moet doen voor je nog maar dénkt aan je eigen online aanbod

Schrijf je in >>Lees hier alle delen van de Corona-files:

Deel 1 – Hoe doe ik aan marketing in een crisis? 7 do’s en don’ts voor ondernemers in het corona-tijdperk

Deel 2 – Marketing in tijden van crisis: terug naar de essentie met de juiste prioriteiten

Deel 3 – Waarom ik je (nog) niet leer om online cursussen te lanceren

Deel 4 – Waarom je moet vertragen om te versnellen

Deel 5 – Storytelling in tijden van crisis: waarom verhalen nog steeds winnen van bullet points & rauwe data

Deel 6 – Harten winnen met e-mail: waarom een e-mail nieuwsbrief nu een must is

Deel 7 – Waarom plannen de ultieme sleutel is tot je goesting doen

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!