Succesverhalen

Annelies gooide met Content Rebels haar hele business om en keek niet meer achterom

March 29, 2021

Annelies dacht dat ze wist wat ze wilde als ondernemer. Tot ze begon aan Content Rebels. Ze stelde scherp op haar echte droomklanten en gooide haar business om. Dat leidde tot haar succesvolle podcast waarmee ze onderwijsprofessionals inspireert.

“Ik heb geleerd dat ik me niet anders hoef voor te doen en dat ik mag tonen wie ik ben. Dat dat net is wat mensen aanspreekt.”

Naam: Annelies Somers

Business: Helpt met Afgestemd Onderwijs onderwijsprofessionals en leerlingen om hun innerlijk kompas te ontwikkelen. Met haar gelijknamige podcast inspireert ze iedereen in het onderwijs om voor meer afstemming en verbinding te zorgen.  

Annelies, jij hebt de afgelopen jaren een hele transformatie doorgemaakt op persoonlijk en professioneel vlak. Heb je als startende ondernemer getwijfeld om je in te schrijven voor Content Rebels? 

“Toch wel, het betekende een flinke hap uit mijn budget, dus ik wou wel zeker zijn dat ik eruit zou halen wat ik wilde en nodig had. Ik volgde Anouck al via Werk & Leven, de podcast die ze met Kelly Deriemaeker heeft, en stuurde haar een berichtje via Instagram over mijn twijfels. Ik kreeg snel een spraakbericht terug en dat trok me over de streep. Anouck pusht niet, ze is wie ze is en dat resoneert bij mij. Ik wist dus dat ik een goede start zou maken met mijn business.”

Maar die start draaide een beetje anders uit dan verwacht. Leg uit.

“Klopt, toen ik me inschreef voor de cursus wilde ik ouders bijstaan in de opvoeding. Maar al in de eerste module van Content Rebels moet je je doelgroep in kaart brengen en je manifesto schrijven. En toen besefte ik dat mijn hart na 15 jaar ervaring als leerlingenbegeleidster nog altijd bij het onderwijs lag. Ik heb dus mijn doelgroep en bijgevolg mijn hele business omgegooid en dat voelde zo goed!”

“Al na de eerste module gooide ik mijn doelgroep en business helemaal om. En dat bleek de beste beslissing te zijn die ik kon maken!”

Toen je focuste op jouw ideale klant, ging de bal pas echt aan het rollen.

“En hoe! Toen ik wist wie ik wilde bereiken en wat ik voor hen wilde doen, ben ik actief beginnen posten op Instagram en zag ik mijn volgersaantal op twee maanden tijd groeien van 100 naar 850. Mijn zotte idee om een podcast te starten waarin ik met experts praat over het onderwijs bleek trouwens ook een enorme boost te zijn.”

Ja, die podcast lanceren out of the blue, dat lijkt me niet vanzelfsprekend, toch?

“Ik had er eenvoudigweg nog niet bij stilgestaan dat een podcast ook content is. Toen ik besefte dat je content niet per se via een blog hoeft te delen, was de klik snel gemaakt. Ik liep altijd vast op dat schrijven. Een gesprek gaande houden en sturen is wél helemaal mijn ding. Daar beleef ik echt plezier aan en haal ik voldoening uit. En ik had blijkbaar een gat in de markt gevonden: de eerste aflevering was in no-time 2000 keer gedownload.”

“Het besef dat een podcast ook content is, bracht de bal aan het rollen. Ik ben meer een prater dan een schrijver. Mijn eerste aflevering was trouwens in no-time 2000 keer gedownload. Een podcast maken was voor mij een schot in de roos!”

En de rest van je content, heb je daar een systeem in?

“Toen ik begon te focussen op mijn ideale klant, steeg mijn volgersaantal op Instagram op twee maanden tijd van 100 naar 850!”

“Ik deel op Instagram telkens een bericht om de nieuwe podcast-aflevering aan te kondigen en ook achteraf deel ik stukjes content uit de podcast. Verder ben ik ook actief op Instagram Stories. De eerste keer was wel wennen, maar ik kan me niet anders voordoen dan hoe ik ben. En ondertussen trek ik me minder aan van mensen die het niet smaken. Ik zet nu de eerste stappen in het durven uiten van mijn mening over bepaalde thema’s. Ik hoef niet meer per se iedereen te vriend te houden. Ik durf eerlijk mijn visie te delen en vind je je erin, des te beter. Vind je je er niet in, geen probleem, je hoeft me niet te volgen.”

Dat is pas een Rebelse mindset! Iets wat je opgepikt hebt door deel te nemen aan Content Rebels?

“Zeker! Ik kan mijn eigen belemmerende gedachten steeds beter de baas. Ik heb geleerd dat ik me niet beter of anders hoef voor te doen, dat ik mag tonen wie ik ben omdat dat net is wat mensen aanspreekt. Dat is ook zo sterk aan Content Rebels: het is veel ruimer dan enkel content op zich. Je krijgt enorm veel in ruil voor de prijs die je betaalt. Het heeft me niet alleen doen nadenken, maar ook tot actie aangezet. De manier waarop Anouck de inhoud brengt, spreekt mij erg aan. Met humor, authenticiteit en een welbespraaktheid om jaloers op te zijn. Het is helemaal niet belerend, maar net toegankelijk. Alsof je naar een vriendin luistert. Dan wel een vriendin die vertelt met heel veel kennis van zaken, natuurlijk. (lacht)”


Ook potten breken met je content?

De deuren van Content Rebels zijn nog open tot maandag 3 oktober om 15.00 en zwaaien daarna weer onherroepelijk dicht voor onbepaalde tijd. Schrijf je hier in!


Lees ook hoe deze ambitieuze go-getters met Content Rebels. hun business deden groeien:

Annelies zocht en vond een leidraad om helder met haar doelgroep te communiceren

Blogger Jozefien vond eindelijk de juiste focus voor haar content

Content marketing was voor Stefanie een vies beest, tot Content Rebels. in beeld kwam

Valerie liet haar zaak groeien en bleef trouw aan zichzelf

Griet ondervond dat zelfs een doctoraat in de marketing je niet verder helpt als het je aan vertrouwen ontbreekt

Elke dacht dat ze wist wie haar ideale klant was, tot bleek dat ze geen idee had voor wie ze eigenlijk werkte

Lieselot haalt een verkoop binnen bij elke nieuwsbrief die ze stuurt

Nele ontdekte een nieuw soort ondernemerschap dankzij Content Rebels

Claire ontdekte welke richting ze wil uitgaan met haar carrièreswitch

Adinda koos eindelijk voor haar ondernemersdroom en geniet er met volle teugen van

Miet ontdekte wat en wie ze wil bereiken als ondernemer en vond een systeem dat voor haar werkt

Content marketing is voor Karen niet langer een onoverkomelijke berg waar ze voor staat

Joke ontdekte dat content marketing wérkt (én dat het haar voldoening schenkt)

Een website, een blog, een freebie, nieuwsbrieven én actief op sociale media. En dat zonder te verzuipen: Céline doet het!

Annelies gooide met Content Rebels haar hele business om en keek niet meer achterom

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!