Succesverhalen

Een website, een blog, een freebie, nieuwsbrieven én actief op sociale media. En dat zonder te verzuipen: Céline doet het!

March 30, 2021

Als startende ondernemer zag Céline het bos niet meer door de content marketing-bomen. Ze nam afstand en zette 100% in op Content Rebels. Ze kreeg meer vertrouwen in zichzelf en haar zaak en heeft nu zelfs een content marketingsysteem dat haar gemoedsrust geeft.

“Ik was overweldigd door de veelheid aan online informatie. Ik wilde iemand die me vastpakte en duidelijk zei wat ik moest doen en hoe.”

Naam: Céline Cattoir

Business: Helpt met Tussen Wens en Wolk mama’s en wensmama’s om minder stress en meer vrijheid te voelen door o.a. relaxatie- en massagetherapie. Ze lanceerde begin 2021 haar online programma “Je draagkracht als mama vergroten”.

Céline, waar stond jij met jouw business toen je je inschreef voor Content Rebels?

“Praktisch nergens. Ik was pas gestart als ondernemer en begon net een community rond mij uit te bouwen om mezelf in de markt te zetten. Ik had hier en daar al gratis webinars gevolgd, freebies gedownload, en volgde verschillende content coaches die uiteraard elk hun eigen visie en tips deelden. Enorm overweldigend! Ik wilde alles tegelijk toepassen en zag door de bomen het bos niet meer. Toen heb ik sociale media en content marketing ook even naast mij neergelegd.”

En toch beslis je even later om een uitgebreid programma als Content Rebels te volgen?

“Even afstand nemen van alles deed me beseffen dat ik die marketing van bij het begin goed moest aanpakken en niet zomaar van overal tips moest verzamelen. Ik wou een cursus volgen bij iemand met wie ik resoneerde. Ik volgde Anouck al een tijdje en voelde dat we op dezelfde golflengte zitten. Daarom was ik er snel van overtuigd dat zij mij kon helpen. Zij focust duidelijk op haar ideale klant, ze blijft altijd zichzelf en zet geen traditionele, “harde” marketingtrucs in. En dat werkt voor haar. Betere reclame kan je niet hebben, toch?”

De investering deed je even twijfelen. Wat deed je uiteindelijk overstag gaan?

“Ik wou kiezen voor een cursus die me vooruit zou helpen. Doordat het een stevige investering is, startte ik ook al extra gemotiveerd. Ik heb alles op alles gezet in deze cursus. Ik ben ermee aan de slag gegaan, want ik wist dat het alleen zo zou werken. Anouck werkt dit trouwens zelf in de hand met de opbouw van de cursus, het dashboard en de online opvolging. Je wordt echt vastgepakt en begeleid in wat je wanneer moet doen en hoe. Je kan niet anders dan actie ondernemen.”

“Je wordt verplicht om van je eilandje te komen en als een buitenstaander naar je bedrijf te kijken. Het helpt dat er ook effectief buitenstaanders naar je bedrijf kijken en je motiveren om het werk te doen.”

Op welk vlak heb je resultaten geboekt dankzij Content Rebels?

“Ik was pas gestart en stelde vooral veel uit. Want ik wist wel dat een freebie interessant is om leads te verzamelen, dat je een website moet hebben, moet bloggen en zoveel meer. Maar dat zijn van die zaken die je voor je uit blijft schuiven. Bij elke les die ik volgde in Content Rebels, was ik meteen getriggerd om aan de slag te gaan. Dat is de sterkte van de cursus: je krijgt de schop onder je kont en het zet je meteen in actie.”

Welke acties heb jij ondernomen dankzij Content Rebels?

“Veel! Ik heb ten eerste mijn website volledig vernieuwd. Ik ben een blog gestart, ben nieuwsbrieven beginnen sturen, heb een freebie gemaakt en gelanceerd, allemaal tijdens Content Rebels. Ik heb nu een systeem en ben consequent aanwezig op mijn online kanalen. Ik heb elke maand een content-dag waarin ik alle content voor de komende maand creëer en inplan. Wekelijks neem ik een moment voor last-minute aanpassingen en Instagram Stories. Dat geeft mij enorm veel gemoedsrust. Ik heb niet meer het gevoel dat ik continu met die content bezig moet zijn, want het loopt automatisch.”

Hoe zit het nu met die community die je rond jezelf opbouwde? Heeft Content Rebels daarin geholpen?

“Mijn content vooraf creëren en inplannen geeft me zoveel gemoedsrust! Ik hoef niet meer elke dag bezig te zijn met sociale media of e-mailmarketing. Het verloopt allemaal automatisch.”

“Ik zie mijn volgersaantal op Instagram wekelijks stijgen en ook de wachtlijst voor mijn online programma geraakte snel gevuld. Doordat ik consequent online aanwezig ben, bereik ik mijn ideale klant en worden mijn berichten zelfs gedeeld. Ik zie het belang in van het systeem. Het loont en het lukt mij dankzij mijn systeem om content te maken en in te plannen.”

Vond je ook aansluiting bij de andere Content Rebels?

“De accountability pod, het groepje waarmee we wekelijks afspraken, is echt iets heel sterk. Ik wil eigenlijk liever alles op m’n eentje doen en keek er aanvankelijk tegenop om elke week samen te zitten met mensen die ik niet ken. Maar ik smijt me nu eenmaal altijd 100%, dus ik ging ervoor. En eerlijk: het deed zoveel deugd om van mijn eilandje te komen. Want pas dan zie je dat al die vragen en twijfels waar je mee zit ook bij anderen aanwezig zijn. Je gaat er samen door en je motiveert elkaar om het werk te doen. Bovendien creëer je een netwerk zonder dat je actief moet gaan netwerken. Ideaal voor iemand die net als ik absoluut niet houdt van netwerken.”

Wat vond je de grootste meerwaarde van Content Rebels?

“Mogen het er ook meerdere zijn? (lacht) In de eerste module maak je je manifesto: geen makkelijke oefening om te doen, maar zo krachtig. Het is een stevige binnenkomer en het zet meteen de toon voor de rest van het programma. En die is veelbelovend. Je wordt verplicht om kritisch naar je eigen business te kijken en opnieuw na te denken over bepaalde strategische keuzes. Door mijn manifesto te schrijven begon ik bovendien meer in mezelf en in mijn zaak te geloven.

Je krijgt doorheen de hele cursus tonnen praktische tips van Anouck: details waarop je moet letten, het type taal dat je best wel of niet gebruikt, wat slim is om te doen en welke tricks toe te passen. En het klinkt verder misschien bijkomstig, maar de manier waarop het werkboek is vormgegeven en de bonussen en kleine extraatjes die Anouck erbovenop geeft, maken het geheel af.”


Ook potten breken met je content?

De deuren van Content Rebels zijn nog open tot maandag 3 oktober om 15.00 en zwaaien daarna weer onherroepelijk dicht voor onbepaalde tijd. Schrijf je hier in!


Lees ook hoe deze ambitieuze go-getters met Content Rebels. hun business deden groeien:

Annelies zocht en vond een leidraad om helder met haar doelgroep te communiceren

Blogger Jozefien vond eindelijk de juiste focus voor haar content

Content marketing was voor Stefanie een vies beest, tot Content Rebels. in beeld kwam

Valerie liet haar zaak groeien en bleef trouw aan zichzelf

Griet ondervond dat zelfs een doctoraat in de marketing je niet verder helpt als het je aan vertrouwen ontbreekt

Elke dacht dat ze wist wie haar ideale klant was, tot bleek dat ze geen idee had voor wie ze eigenlijk werkte

Lieselot haalt een verkoop binnen bij elke nieuwsbrief die ze stuurt

Nele ontdekte een nieuw soort ondernemerschap dankzij Content Rebels

Claire ontdekte welke richting ze wil uitgaan met haar carrièreswitch

Adinda koos eindelijk voor haar ondernemersdroom en geniet er met volle teugen van

Miet ontdekte wat en wie ze wil bereiken als ondernemer en vond een systeem dat voor haar werkt

Content marketing is voor Karen niet langer een onoverkomelijke berg waar ze voor staat

Joke ontdekte dat content marketing wérkt (én dat het haar voldoening schenkt)

Een website, een blog, een freebie, nieuwsbrieven én actief op sociale media. En dat zonder te verzuipen: Céline doet het!

Annelies gooide met Content Rebels haar hele business om en keek niet meer achterom

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!