Succesverhalen

Joke ontdekte dat content marketing wérkt (én dat het haar voldoening schenkt)

March 31, 2021

Joke wilde in haar content marketing uitstralen waar ze als ondernemer voor staat. Ze overwon haar afkeer voor de technische kant van de zaak, startte een nieuwsbrief en nam haar branding en website onder handen.

Wie Joke is en hoe ze haar brand in de markt zet, komt nu ook naar voren in de content die ze deelt

Naam: Joke Himpens

Business: Begeleidt en coacht als Practical Joke mensen die hun spullen, kledij, administratie en verhuis willen organiseren.

Joke, jij voelde lang weerstand om Content Rebels te volgen. Wat trok je uiteindelijk toch over de streep?

“Dat klopt, ik was blij met hoe mijn zaak vooruit kabbelde. Ik had genoeg klanten en de tips die ik op mijn blog deelde, werden ook opgepikt door de traditionele media. Maar met mijn brand mik ik op een high-end, klassevolle uitstraling. Ik ben hands-on en alles wat ik doe is tot in de puntjes verzorgd, alleen was dat bij mijn content marketing niet het geval. En dat strookte niet. Wie ik ben en hoe ik mezelf met Practical Joke in de markt zet, moest meer naar voren komen in mijn content.”

De weerstand was dus op zich niet tegenover content marketing zelf?

“Neen, want ik ik deel graag informatie met anderen en daarom past content marketing net goed bij mij. Harde sales en de klassieke marketing, dat is minder mijn ding. Ik wil mensen laten inzien wat er kan in hun huis en leven. Daarom hou ik ook zo van berichten waarin een klant of iemand die me volgt vertelt hoe ik hen geïnspireerd heb. Ik weet dat ik een impact maak met de content die ik deel. Het was vooral het technische aspect dat me tegenhield om bijvoorbeeld een nieuwsbrief te beginnen. Ik liep in een grote boog om alles heen wat nog maar rook naar technisch. Maar dankzij Content Rebels was het echt geen grote stap en nu merk ik hoeveel het me vooruithelpt en hoeveel voldoening die nieuwsbrief me geeft.”

Had je, behalve een nieuwsbrief opstarten, nog doelen die je wilde bereiken met Content Rebels?

“Ik wilde daarnaast ook een nieuwe huisstijl, mijn website helemaal omgooien en daar een freebie op delen om leads te verzamelen voor die nieuwsbrief. En dat heb ik niet alleen allemaal gedaan, het wérkt ook. Wekelijks heb ik tien nieuwe inschrijvingen op mijn nieuwsbrief en ik krijg elke keer weer fijne reacties op wat ik schrijf. Dat maakt je toch trots op wat je maakt, het geef je een enorme boost!”

“Ik stelde die nieuwsbrief altijd uit omdat ik schrik had voor het technische aspect. Maar eens ik die stap voorbij was, besefte ik pas hoe simpel het is en hoeveel voldoening en resultaat ik haal uit die nieuwsbrief!”

Je noemt Content Rebels de schop onder jouw business-kont. Waarom?

“Gewoon in je eentje de video’s bekijken en de oefeningen in het werkboek maken is allemaal leuk en veilig. Maar samen met andere gemotiveerde ondernemers die weg afleggen werkt echt stimulerend. Zeker de Mastermind maakte daarin het verschil voor mij. Dan zit je bijvoorbeeld een hele dag samen met de andere Masterminders om elkaars website en content onder de loep te nemen. Je denkt met elkaar mee en geeft elkaar eerlijke feedback. Het is even slikken als ze je zeggen dat ze niet weten wat je doet door naar je website te kijken, maar het zet je ook in actie.”

“Geen belerend vingertje, maar net een motivatie en de schop onder je kont om zelf werk te maken van je content.”

“Dankzij Content Rebels besef ik hoeveel content marketing me vooruithelpt en hoeveel voldoening het me geeft. Ik heb nu méér impact.”

De Content Rebels community motiveert je, bedoel je?

“Jazeker. Het is een veilige omgeving waar je ideeën kan delen en nieuwe dingen kan uitproberen. De Rebels zeggen waar het op staat, maar op een opbouwende manier, zodat het meer voelt als een warme deken dan als kritiek. Content Rebels ondersteunt je in het proberen en is op die manier een soort opstapje naar de “real world”. We zijn allemaal ondernemers die voor ons doel gaan, maar tegelijk kan je je kwetsbaar opstellen in die groep, want we helpen elkaar.”

Waarom zou je Content Rebels aanraden bij andere ondernemers?

“Omdat het werkt. Het is geen toverformule, je moet het nog altijd zelf doen. Maar Content Rebels haalt alles in jou naar boven om er iets van te maken. Het gaat niet om “moeten”, maar om “willen”. Anouck staat niet klaar met het wijzende, belerende vingertje, ze motiveert je net. Ja, je kan veilig vanuit je eigen visie content blijven creëren, maar het werkt pas als je je focust op je ideale klant en als je authentiek durft te zijn.

Ik zie rondom mij zoveel straffe ondernemers die baat zouden hebben bij Content Rebels om hun brand in de markt te zetten en hun ideale klant aan te trekken. Je moet alleen openstaan om iets te willen veranderen aan je manier van aan marketing doen.”


Ook potten breken met je content?

De deuren van Content Rebels zijn nog open tot maandag 3 oktober om 15.00 en zwaaien daarna weer onherroepelijk dicht voor onbepaalde tijd. Schrijf je hier in!


Lees ook hoe deze ambitieuze go-getters met Content Rebels. hun business deden groeien:

Annelies zocht en vond een leidraad om helder met haar doelgroep te communiceren

Blogger Jozefien vond eindelijk de juiste focus voor haar content

Content marketing was voor Stefanie een vies beest, tot Content Rebels. in beeld kwam

Valerie liet haar zaak groeien en bleef trouw aan zichzelf

Griet ondervond dat zelfs een doctoraat in de marketing je niet verder helpt als het je aan vertrouwen ontbreekt

Elke dacht dat ze wist wie haar ideale klant was, tot bleek dat ze geen idee had voor wie ze eigenlijk werkte

Lieselot haalt een verkoop binnen bij elke nieuwsbrief die ze stuurt

Nele ontdekte een nieuw soort ondernemerschap dankzij Content Rebels

Claire ontdekte welke richting ze wil uitgaan met haar carrièreswitch

Adinda koos eindelijk voor haar ondernemersdroom en geniet er met volle teugen van

Miet ontdekte wat en wie ze wil bereiken als ondernemer en vond een systeem dat voor haar werkt

Content marketing is voor Karen niet langer een onoverkomelijke berg waar ze voor staat

Joke ontdekte dat content marketing wérkt (én dat het haar voldoening schenkt)

Een website, een blog, een freebie, nieuwsbrieven én actief op sociale media. En dat zonder te verzuipen: Céline doet het!

Annelies gooide met Content Rebels haar hele business om en keek niet meer achterom

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!