Succesverhalen

Content marketing is voor Karen niet langer een onoverkomelijke berg waar ze voor staat

April 1, 2021

Karen zorgde voor het design van het Content Rebels werkboek. De inhoud van de cursus overtuigde haar om zich meteen in te schrijven en haar verwachtingen werden meer dan ingelost. Door al haar kennis op te delen in behapbare stukjes kon ze een content wall vol hangen met content-ideeën voor een heel jaar.

“Ik ontwierp het werkboek en besloot me meteen in te schrijven. Dit smaakte naar meer!”

Naam: Karen De Fraeye

Business: Verzorgt met Bookdesign de vormgeving van het cursusmateriaal van trainers en coaches.

 Karen, jij hebt met Bookdesign het zeer uitgebreide werkboek van Content Rebels prachtig vormgegeven. Je zat aan de bron, waarom zou je je dan nog inschrijven voor het programma?

“Ik heb me niet alleen ingeschreven, ik heb er meteen ook de Mastermind bij genomen. Zo overtuigd was ik van Content Rebels. Ik had in een eerdere Business School de basis voor mijn bedrijf al gelegd. Mijn ideale klant had ik daar dus wel al bepaald, maar toch had ik het gevoel dat ik een praktische gids nodig had om de kennis om te zetten in actie. Ik had een schop onder mijn kont nodig, want die content marketing bleef een onoverkomelijke berg werk waar ik maar niet aan begon. En net dat verwachtte ik van Content Rebels.”

Werd die verwachting ingelost?

“Jazeker! Veel content marketing cursussen blijven aan de oppervlakte. Je ziet het grote geheel en je krijgt alle kennis als het ware naar je toe gekegeld, en daar moet je het achteraf maar mee doen. In Content Rebels zet je echt stap voor stap je strategie op poten. Anouck deelt het op in behapbare stukjes waarmee je direct aan de slag kan gaan.”

Je zegt zelf dat je je ideale klant al had bepaald en de richting die je wil uitgaan met je zaak. Was de eerste module van Content Rebels voor jou dan overbodig?

“Absoluut niet! Sowieso is het handig om het na 2 jaar nog eens te evalueren en te finetunen. Bovendien stelt Anouck vragen die je er op een andere manier over doen nadenken. Doordat ik die ideale klant al grotendeels had bepaald, moest ik op dat stuk gewoon minder lang kauwen. Het manifesto dat daarop volgde was de eerste grote brok die toch het een en ander heeft teweeggebracht. Het heeft vooral gezorgd voor helderheid over mezelf als ondernemer.”

“Ik had een landingspagina, maar geen website. Ik had een freebie en een paar e-mailadressen, maar deed er niets mee. Nu heb ik een website waar bezoekers meteen een afspraak kunnen vastleggen en verstuurde ik mijn eerste nieuwsbrieven.”

Met Content Rebels kom je naar buiten met je content op een radicaal eigen manier. Hoe ging dat?

“Wil je niet meer worstelen met wat je moet schrijven, wanneer en hoe? Dan heb je Content Rebels nodig.”

“Mezelf tonen was een serieuze drempel. Ik ben nog aan het uitzoeken hoe dat voor mij werkt en wat mijn secret sauce precies is. Maar dat wil niet zeggen dat ik online niet aanwezig ben. Ik zie het aantal volgers op mijn Instagrampagina consistent stijgen. Ik krijg geregeld reacties en via de hashtags die ik gebruik vinden steeds meer mensen hun weg naar mij. De grootste stappen heb ik gezet met mijn website en e-mailmarketing. Beiden waren quasi onbestaande voor ik aan Content Rebels begon.”

Je had dus een blanco canvas om mee te starten. Hoe vul je dat canvas nu met content?

“Content maken was het grootste struikelblok voor ik aan Content Rebels begon. Ik wist wel al dat e-mailmarketing belangrijk was, maar waarover zou ik dan in godsnaam schrijven? Ik had zoveel kennis om te delen, ik wist alleen niet hoe ik dat kon opdelen. Door in Content Rebels te werken met campagnes is het voor mij overzichtelijker. Ik heb op een gegeven moment zelfs een content wall gemaakt. Toen ik geleerd had hoe ik mijn kennis in kleine brokjes moest versnipperen, schreef ik al die stukjes op een post-it. Voor ik het wist hing mijn muur vol met content-ideeën voor een heel jaar!”

“Ik zag marketing enkel als het grote geheel en zag me er geen beginnen aan. Dankzij Content Rebels werk ik nu met duidelijk afgelijnde campagnes en behapbare stukjes content.”

Als je je inschrijft voor Content Rebels, kom je in een community van Rebels terecht. Was dat voor jou een meerwaarde aan het programma?

“Veel content marketing cursussen blijven aan de oppervlakte. Je ziet het grote geheel en je krijgt alle kennis als het ware naar je toe gekegeld, en daar moet je het achteraf maar mee doen. In Content Rebels zet je echt stap voor stap je strategie op poten.“

“Ik zat in een zeer actief groepje met heel gedreven vrouwen die elkaar hielpen en motiveerden en ook nu nog horen we elkaar geregeld. Daar had ik dus erg veel aan, ja. Of het nu is voor een kleine technische issue of als je iets niet snapt, je vraag is snel gesteld in Whatsapp. Ik ging bovendien voor de ultieme accountability met de Mastermind en dat was die extra schop onder mijn kont die ik nodig heb om de nodige stappen te zetten. De resultaten die ik nu boek, zou ik niet behalen zonder die accountability. Je kan niet anders dan gemotiveerd blijven doorgaan. Ik heb bovendien connecties gemaakt die fundamentele veranderingen in mijn bedrijf teweeggebracht hebben.”

Jij zit in een bevoorrechte positie: als ontwerper van cursusmateriaal zie je veel soortgelijke programma’s passeren. Op welk vlak steekt Content Rebels er voor jou bovenuit?

“Content Rebels is praktisch en gaat echt diep in op het onderwerp, waar anderen op de oppervlakte blijven. Je brengt in kaart wie je zelf bent als ondernemer en je stemt je communicatie af op je ideale klant. Je krijgt het hele traject en een strategie om die ideale klant te benaderen. Anouck weet waarover ze spreekt, ze heeft tonnen ervaring en kennis. En ze brengt het op haar heel eigen manier en toont je dus hoe het kan. She practices what she preaches.

Waarom moeten andere ondernemers zich ook inschrijven voor Content Rebels?

“Wil je je zichtbaarheid opkrikken, weten hoe je moet communiceren, niet meer worstelen met wat je schrijft en tijd winnen dankzij een goed systeem? Dan is Content Rebels wat je nodig hebt.”


Ook potten breken met je content?

De deuren van Content Rebels zijn nog open tot maandag 3 oktober om 15.00 en zwaaien daarna weer onherroepelijk dicht voor onbepaalde tijd. Schrijf je hier in!


Lees ook hoe deze ambitieuze go-getters met Content Rebels. hun business deden groeien:

Annelies zocht en vond een leidraad om helder met haar doelgroep te communiceren

Blogger Jozefien vond eindelijk de juiste focus voor haar content

Content marketing was voor Stefanie een vies beest, tot Content Rebels. in beeld kwam

Valerie liet haar zaak groeien en bleef trouw aan zichzelf

Griet ondervond dat zelfs een doctoraat in de marketing je niet verder helpt als het je aan vertrouwen ontbreekt

Elke dacht dat ze wist wie haar ideale klant was, tot bleek dat ze geen idee had voor wie ze eigenlijk werkte

Lieselot haalt een verkoop binnen bij elke nieuwsbrief die ze stuurt

Nele ontdekte een nieuw soort ondernemerschap dankzij Content Rebels

Claire ontdekte welke richting ze wil uitgaan met haar carrièreswitch

Adinda koos eindelijk voor haar ondernemersdroom en geniet er met volle teugen van

Miet ontdekte wat en wie ze wil bereiken als ondernemer en vond een systeem dat voor haar werkt

Content marketing is voor Karen niet langer een onoverkomelijke berg waar ze voor staat

Joke ontdekte dat content marketing wérkt (én dat het haar voldoening schenkt)

Een website, een blog, een freebie, nieuwsbrieven én actief op sociale media. En dat zonder te verzuipen: Céline doet het!

Annelies gooide met Content Rebels haar hele business om en keek niet meer achterom

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!