Succesverhalen

Miet ontdekte wat en wie ze wil bereiken als ondernemer en vond een systeem dat voor haar werkt

April 2, 2021

Een jaar geleden was Miet een beginnende ondernemer, nog op zoek naar wat ze precies wilde doen. Vandaag is ze radicaal zichzelf in haar nieuwsbrief, op haar website en op sociale media. En ze trekt een continue stroom van droomklanten aan door te doen wat ze graag doet.

“90% van de mensen die ik aantrek, beantwoorden nu aan het beeld van mijn droomklant.”

Naam: Miet Bamps

Business: Helpt via Unclouded ondernemers met #allthingsdigital en geeft hen de tools om hun business vlot te laten draaien zonder tijd te verliezen.

Een jaar geleden was je pas gestart met Unclouded. Je was nog wat zoekende toen Anouck op je pad kwam.

“Klopt en dat heeft heel wat in gang gezet. Ik kon al snel aan de slag bij Werk en Leven, de podcast die Anouck samen met Kelly Deriemaeker heeft. Voor Anouck Content Rebels opnieuw zou lanceren, vroeg ze mij om er feedback op te geven. Toen heb ik dat programma aan een superspeed tempo doorgenomen, voornamelijk met het oog op die feedback. Ik wilde er zelf ook wel iets uit leren, maar op dat moment wist ik nog niet goed wat ik als ondernemer wilde. Toen ze het programma in oktober dan echt lanceerde, sprong ik meteen op de kar. Ik wou deel uitmaken van de community van ondernemende vrouwen die samen een gelijkaardig traject afleggen.”

Je ging ook meteen all-in met de Mastermind!

“Ja en dat was een hele stap, maar dit is het zo waard geweest. Je kan je eigen cases inbrengen en krijgt bakken waardevolle feedback. Het gaat dan soms echt over details, maar het zijn net die puntjes die het verschil maken. Ik was al gestart met mijn nieuwsbrief, maar ik onderschatte de kracht ervan nog. Door Content Rebels heb ik beslist om consequent wekelijks een mail te sturen en nu voel ik echt wel het effect waar Anouck het altijd over heeft.”

Anoucks stokpaardje in Content Rebels is radicaal jezelf durven zijn in je content. Had je het daar moeilijk mee?

“Ja, zeg! Ik heb gekozen voor Instagram als mijn go-to kanaal, omdat ik daar de meeste reacties krijg. Maar die eerste Stories maken was een serieuze drempel waar ik over moest! Ook in mijn andere content heb ik grote stappen gezet. Vroeger had ik de neiging om te vervallen in een formeel en archaïsch taalgebruik als ik moest schrijven. Nu schrijf ik zoals ik vertel. En dat helpt om mensen aan te trekken én af te stoten.”

“Door radicaal mezelf te zijn, trek ik nu telkens weer droomklanten aan. Zelfs mijn man staat ervan te kijken.”

Vind je het niet moeilijk om mensen af te schrikken in je content?

“Helemaal niet. In de eerste module van Content Rebels doe je al meteen de oefening wat je wil en wie je wil bereiken. Je stelt scherp op je ideale klant en daar richt je je verder ook op in je communicatie. 90% van de mensen die nu bij mij terechtkomen, beantwoorden aan het beeld van mijn ideale klant. En ik kan dat nergens anders op steken dan op radicaal mezelf zijn in mijn content, wat ik in Content Rebels geleerd heb. Ik weet wie ik wil aantrekken en wie niet. Wie geen fan is van mijn schrijfstijl, is gewoon niet mijn ideale klant.”

Je bent de madam van de systemen, heb je nu ook een systeem om consequent je content te delen?

Miet ontdekte wat en wie ze wil bereiken als ondernemer en vond een systeem dat voor haar werkt

“Natuurlijk! Onder impuls van Content Rebels heb ik een hele structuur opgezet. Op woensdag schrijf ik een blogpost, stuur ik een nieuwsbrief uit die daarnaar verwijst en post ik iets op Instagram. De andere dagen deel ik bijna uitsluitend via Stories. Dat werkt voor mij veel beter dan elke dag een bericht te verzinnen om op Facebook te posten om het algoritme te paaien. Het is pittig, maar ik probeer mijn content telkens voor een hele maand te batchen en voorlopig lukt dat wel.”

Wat was voor jou de meerwaarde van de community en accountability groepen?

“In de Content Rebels vijver zitten allemaal gelijkgestemde vrouwen. Je komt in een groep van ondernemers die elkaar motiveren en op een lieve manier een schop onder je kont geven. Ik heb die accountability echt nodig en heb dan ook heel veel gehad aan mijn groepje. We zijn bovendien elkaars ideale klant: mijn netwerk is enorm uitgebreid door in deze community terecht te komen. Als ik nu een fotograaf zoek, bijvoorbeeld, ga ik eerst kijken of er een Rebel is die ik daarvoor kan aanspreken.”

“Door aan Content Rebels mee te doen, ben ik terechtgekomen in een enorm uitgebreid netwerk van gelijkgestemde vrouwen.”

Wie is volgens jou de perfecte kandidaat om zich in te schrijven voor Content Rebels?

“Content Rebels is ideaal voor mensen die op een andere manier willen ondernemen. Je hoeft nog niet te weten waar je naartoe wil, maar je moet wel het belang van content marketing willen inzien. En je mag jezelf niet al te serieus nemen, want er wordt al eens gezwansd (lacht).”

Jij bent duidelijk overtuigd van Content Rebels. Nog een laatste woord?

“De secret sauce en het radicaal jezelf zijn is zo belangrijk, zelfs mijn man staat ervan te kijken hoe ik daardoor telkens weer droomklanten weet aan te trekken. Jij bent je eigen visitekaartje. Er zijn zoveel mensen die doen wat ik doe, maar mensen kopen bij mij om wie ik ben. Daar ben ik rotsvast van overtuigd en het werkt. De methode werkt gewoon! Duizendmaal dank, Anouck!”


Ook potten breken met je content?

De deuren van Content Rebels zijn nog open tot maandag 3 oktober om 15.00 en zwaaien daarna weer onherroepelijk dicht voor onbepaalde tijd. Schrijf je hier in!


Lees ook hoe deze ambitieuze go-getters met Content Rebels. hun business deden groeien:

Annelies zocht en vond een leidraad om helder met haar doelgroep te communiceren

Blogger Jozefien vond eindelijk de juiste focus voor haar content

Content marketing was voor Stefanie een vies beest, tot Content Rebels. in beeld kwam

Valerie liet haar zaak groeien en bleef trouw aan zichzelf

Griet ondervond dat zelfs een doctoraat in de marketing je niet verder helpt als het je aan vertrouwen ontbreekt

Elke dacht dat ze wist wie haar ideale klant was, tot bleek dat ze geen idee had voor wie ze eigenlijk werkte

Lieselot haalt een verkoop binnen bij elke nieuwsbrief die ze stuurt

Nele ontdekte een nieuw soort ondernemerschap dankzij Content Rebels

Claire ontdekte welke richting ze wil uitgaan met haar carrièreswitch

Adinda koos eindelijk voor haar ondernemersdroom en geniet er met volle teugen van

Miet ontdekte wat en wie ze wil bereiken als ondernemer en vond een systeem dat voor haar werkt

Content marketing is voor Karen niet langer een onoverkomelijke berg waar ze voor staat

Joke ontdekte dat content marketing wérkt (én dat het haar voldoening schenkt)

Een website, een blog, een freebie, nieuwsbrieven én actief op sociale media. En dat zonder te verzuipen: Céline doet het!

Annelies gooide met Content Rebels haar hele business om en keek niet meer achterom

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!