Succesverhalen

Adinda koos eindelijk voor haar ondernemersdroom en geniet er met volle teugen van

April 6, 2021

De Gentse Adinda bleef maar twijfelen om echt voor haar ondernemersdroom te gaan. Dankzij Content Rebels heeft ze de ideeën concreet gemaakt én is ze meteen tot actie overgegaan.

“Mijn eerste klant was meteen al mijn ideale klant.”

Naam: Adinda Cocquyt

Business: Werkt als opvoed- en groeicoach voor ouders en zorgfiguren die verbindend en bemoedigend willen opvoeden, met wederzijds respect en aandacht voor ieders grenzen. Buiten de lijntjes kleuren ziet zij als een troef. Haar Miss België-motto: wereldvrede. Te beginnen bij jezelf.

 Adinda, toen jij je inschreef voor Content Rebels, was je nog niet gestart als zelfstandige. Wat deed je toch beslissen om een cursus content marketing te volgen?

“Ik had inderdaad nog geen ondernemingsnummer, maar in mijn hoofd was ik er wel al mee bezig. Ik heb de laatste jaren een enorme persoonlijke groei doorgemaakt en ik weet nu wat ik wil. Alleen was het voor mij als recovering people pleaser geen evidentie om voor mezelf te kiezen. Die stap effectief zetten was toch wat beangstigend. Ik hield ook veel ballen in de lucht. Tot ik ze liet vallen en mezelf toeliet om te kijken welke bal als eerste aan het rollen ging.”

En de bal die als eerste ging rollen, was die om als opvoedcoach aan de slag te gaan. Hoe kwam je dan bij Content Rebels terecht?

“Na heel wat opleidingen rond coaching en positief opvoeden had ik ook al wat webinars en workshops gevolgd over content marketing en was ik mij bewust van het belang ervan. Door de podcast Werk & Leven van Anouck en Kelly Deriemaeker schreef ik mij in voor hun cursus Baas Over Eigen Tijd. Bijgevolg kende ik Anouck haar manier van coachen al. Ze zegt waar het op staat, is heerlijk eerlijk en haar sappige West-Vlaamse directheid resoneert bij mij. Toen ze Content Rebels lanceerde, was de klik snel gemaakt. Ik ben volgens mij het schoolvoorbeeld van een lead. En ondertussen misschien wel een ambassadeur! (lacht)”

Met welke verwachtingen startte je aan het programma?

“Ik verwachtte dat ik effectief zou starten als coach. Ik had nogal wat koudwatervrees en ik wist dat ik het niet alleen kon. Ik hou van bijleren en groeien, maar als je maar blijft leren zonder er iets mee te doen, kom je geen stap vooruit. Ik wilde me engageren, me de mindset rond marketing en sales eigen maken en in de vingers krijgen. Stapsgewijze begeleiding met af en toe een liefdevolle schop onder de kont, dat doet wonderen bij mij.”

“Content Rebels is je wekelijkse afspraak met de psycholoog, coachingsessie, marketingcursus en nog zoveel meer ineen.”

En, verwachting ingelost?

“Content Rebels heeft me geleerd mijn ideeën vast te pakken en er iets mee te doen.”

“Volledig! De eerste module is voor mij heel bepalend geweest. Om je ideale klant te kiezen en je manifesto te schrijven moet je echt heel erg diep duiken in de vraag “wat wil ik nu precies?”. Die oefening heeft mijn ogen geopend. Ik deed altijd wat ik dacht dat anderen van mij verwachtten en dat hield me tegen om te doen wat ik echt wou. Voor mijn eigen doelen kiezen én die delen met de buitenwereld, daar deed ik het echt van in mijn broek, maar ik besefte tegelijk dat dit nodig is om als ondernemer op te vallen. Ik had zoveel ideeën in mijn hoofd, maar er een vastpakken, het manifesteren en er iets mee doen, dat is wat ik pas dankzij Content Rebels heb gedaan. Beetje bij beetje kon ik mijn eigen belemmerende overtuigingen loslaten en kleine en grote stappen zetten.”

Toen de mindset shift er was, ben je echt wel aan het werk gegaan!

“’t Is eigenlijk echt wel wreed zot! De website die ik in mei 2020 voorzichtig had opgezet, heb ik met de talloze tips van Anouck op punt gesteld. Ik blog nu 2 keer per maand en stuur elke vrijdag een nieuwsbrief naar mijn e-maillijst. Ik leerde in Canva mooie visuals maken en heb ondertussen 2 webinars gemaakt en gegeven. Op Facebook heb ik een bedrijfspagina en de besloten groep Ouderschouders, een platform waar ouders elkaar kunnen (onder)steunen. Ik heb net een weggever gemaakt, die ik via Facebook advertenties ga promoten. En als kers op de taart lanceer ik eind april mijn eerste oudercursus rond positief en bemoedigend opvoeden.”

Straf, jij hebt gewoon een hele business opgezet op een half jaar tijd.

“Ja hé. En ik besef nog niet half wat ik al gepresteerd heb. Content Rebels leerde mij dat élke stap belangrijk is, hoe klein ook. Ik schrijf veel en graag. Alles wat ik al die jaren wou vertellen aan de wereld deel ik nu met plezier. Mezelf zichtbaar maken vind ik nog wat lastig, ook al kost het me steeds minder moeite. En webinars geven is tof, maar op het einde mijn aanbod pitchen voelt nog wat onnatuurlijk. Ook daar groei ik nog verder in. Want je kan geen waarde blijven geven zonder iets te verkopen, dat heb ik nu wel door.”

“Content Rebels heeft er mee voor gezorgd dat mijn business gelanceerd werd.”

Helpt jezelf zijn om je ideale klant aan te trekken?

“Content Rebels is praktisch en gaat echt diep in op het onderwerp, waar anderen op de oppervlakte blijven. Je brengt in kaart wie je zelf bent als ondernemer en je stemt je communicatie af op je ideale klant. Je krijgt het hele traject en een strategie om die ideale klant te benaderen. Anouck weet waarover ze spreekt, ze heeft tonnen ervaring en kennis. En ze brengt het op haar heel eigen manier en toont je dus hoe het kan. She practices what she preaches.

Waarom zouden andere ondernemers Content Rebels moeten volgen?

“Wil je stappen zetten én resultaat boeken, maar voel je dat je nog net die liefdevolle schop – of twee – onder je kont nodig hebt en ben je bereid om in het proces jezelf tegen te komen? Then go for it! Het is je wekelijkse afspraak met de psycholoog, coachingsessie, marketingcursus en nog zoveel meer ineen.”


Ook potten breken met je content?

De deuren van Content Rebels zijn nog open tot maandag 3 oktober om 15.00 en zwaaien daarna weer onherroepelijk dicht voor onbepaalde tijd. Schrijf je hier in!


Lees ook hoe deze ambitieuze go-getters met Content Rebels. hun business deden groeien:

Annelies zocht en vond een leidraad om helder met haar doelgroep te communiceren

Blogger Jozefien vond eindelijk de juiste focus voor haar content

Content marketing was voor Stefanie een vies beest, tot Content Rebels. in beeld kwam

Valerie liet haar zaak groeien en bleef trouw aan zichzelf

Griet ondervond dat zelfs een doctoraat in de marketing je niet verder helpt als het je aan vertrouwen ontbreekt

Elke dacht dat ze wist wie haar ideale klant was, tot bleek dat ze geen idee had voor wie ze eigenlijk werkte

Lieselot haalt een verkoop binnen bij elke nieuwsbrief die ze stuurt

Nele ontdekte een nieuw soort ondernemerschap dankzij Content Rebels

Claire ontdekte welke richting ze wil uitgaan met haar carrièreswitch

Adinda koos eindelijk voor haar ondernemersdroom en geniet er met volle teugen van

Miet ontdekte wat en wie ze wil bereiken als ondernemer en vond een systeem dat voor haar werkt

Content marketing is voor Karen niet langer een onoverkomelijke berg waar ze voor staat

Joke ontdekte dat content marketing wérkt (én dat het haar voldoening schenkt)

Een website, een blog, een freebie, nieuwsbrieven én actief op sociale media. En dat zonder te verzuipen: Céline doet het!

Annelies gooide met Content Rebels haar hele business om en keek niet meer achterom

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!