Succesverhalen

Claire ontdekte welke richting ze wil uitgaan met haar carrièreswitch

April 12, 2021

Claire startte als buitenbeentje in de Content Rebels community aan het traject. Als enige van de deelnemers had (en heeft) ze immers nog geen concrete business. En toch eindigde ze als eerste op het Content Rebels Leaderboard.

“Anouck doet het zo goed! Ze boezemt vertrouwen in, heeft een rechtdoorzee aanpak en een heerlijke humor. Ik vergeef haar zelfs haar West-Vlaamse tongval!”

Naam: Claire Vanderhaeghen

Business: Heeft de blog Belghissima waar ze haar liefde voor Italië deelt en die ze wil uitbouwen tot een business.

 Claire, in 2020 nam jij een vrij radicale beslissing en nog voor je een plan had, koos je ervoor om je in te schrijven voor Content Rebels. Hoe kwam je daarbij?

“Ik ben al meer dan 10 jaar freelance art director en designer, maar ik wil dat afbouwen en iets anders doen. Omdat mijn privé leven heel erg verweven is met Italië – ik heb een Italiaanse partner – wilde ik daarmee iets doen. Ik ben vanuit die interesse de blog Belghissima gestart en ik zag dit wel als een business opportuniteit, al wist ik nog niet wat die precies was. Ik wist wel dat als ik dit van de grond wou krijgen, ik meer moest doen dan om de drie maand eens iets posten op sociale media.”

Hoe ben je bij Content Rebels terechtgekomen?

“Ik volgde Kelly Deriemaeker al lang en toen ze haar podcast Werk & Leven startte, was daar plots een Anouck bij. Hun cursus Baas Over Eigen Tijd was trouwens de trigger voor mijn carrièreswitch. Daardoor leerde ik ook Anouck kennen en begon ik haar te volgen. Ik volgde haar workshopreeks Marketing Foundations en was snel overtuigd om me ook in te schrijven voor Content Rebels. Ik heb eerst met haar afgestemd of dit voor mij de juiste keuze was in deze nog embryonale fase van mijn bedrijf. Zij reageerde heel open en helemaal niet pushy in eender welke richting, wat mijn buikgevoel alleen maar bevestigde.”

Starten met een cursus content marketing zonder een product om te promoten lijkt mij niet evident. Wat wilde je bereiken met Content Rebels?

“Ik wilde doorheen het traject ontdekken hoe ik Belghissima als bedrijf zou kunnen uitbouwen en ik hoopte de tools mee te krijgen om mijn aanbod dan ook in de markt te zetten. En die verwachtingen zijn ingelost, al was het wel even frustrerend. Die eerste module was lastig, maar heeft wel voor de doorbraak gezorgd. De cursus heeft me gedwongen na te denken over wie ik wil bereiken en wat ik wil doen. Door in te zoomen op mijn talenten en wat ik graag doe, is het idee beginnen groeien om destination weddings in Italië te organiseren. En met dat idee in het achterhoofd kon ik mijn ideale klant bepalen.”

“Ik heb nog geen aanbod, dus ik zet met mijn content nu volop in op het verzamelen van leads, zodat ik straks vlot kan verkopen wanneer mijn product er is.”

Maar dat aanbod is nog niet concreet?

“Neen, ik ben het nog aan het uitwerken, maar buitenlandse reizen zitten er op dit moment niet in. Daarom zie ik Content Rebels als een investering op lange termijn. Van zodra mijn aanbod op punt staat, weet ik wat ik moet ondernemen om mijn website te lanceren en mijn product in de markt te zetten. Nu is mijn enige doel leads verzamelen. Via de blog en de weggever op mijn website wil ik mijn tribe uitbreiden om dan later mijn product te verkopen. Ik heb nu ook de technische bagage die mij in staat stelt om te doen wat daarvoor nodig is. Ik gebruik nu al de technische tools en software die ik leerde kennen in de cursus, waardoor ik dat later niet meer hoef uit te zoeken.”

Je hebt een weggever, dus ik veronderstel ook een nieuwsbrief? Op welke kanalen zet je nog in om je doelgroep te bereiken?

“Ik schrijf tweewekelijks een blogpost, stuur daarover een nieuwsbrief en deel een post op Instagram en Facebook. Hoewel sociale media niet mijn favoriet is, ben ik daar nu veel consistenter mee bezig. Mijn nieuwsbrief staat nog in de kinderschoenen, maar elke keer als ik een bericht stuur, wordt het wel gretig geopend en gelezen. Die consistentie in content produceren is erin gedrild door Anouck. Ik heb geleerd dat het goed is om altijd iets achter de hand te hebben voor wanneer je planning eens in het water valt, dat je je volgers niet weken mag laten hangen zonder iets van je te laten horen.”

En het heeft geloond, want je eindigde bovenaan het Content Rebels Leaderboard.

“Ja, zo’n leaderboard haalt natuurlijk de strever in mij naar boven. (lacht) Dat en de Mastermind. Als ik zo’n programma volg, wil ik er alles uithalen wat eruit te halen valt. In de Mastermind krijg je extra coaching en accountability, wat een enorme motivator was voor mij. Ook op de live dag zelf zie je: hier is nergens op beknibbeld, alles is tot in de puntjes verzorgd, Anouck let op de details. Dit was zijn geld dubbel en dik waard.”

“Voor mij was Content Rebels de beste investering op het vlak van marketing die ik kon maken.”

Over geld gesproken: waarom moeten ook andere ondernemers deze investering doen?

“Voor mij was Content Rebels de beste marketing-investering die ik kon doen met het oog op mijn nieuwe project. Als ik het vergelijk met andere cursussen die ik al volgde, zou ik elke keer opnieuw voor Content Rebels kiezen. Het is een heel complete cursus. Anouck is heel zelfzeker, wat vertrouwen inboezemt, heeft een rechttoe rechtaan aanpak en een heerlijke humor. Ik vergeef haar zelfs haar West-Vlaamse tongval (lacht). Ook aan het werkboek is duidelijk enorm veel tijd en aandacht besteed en dat maakt de cursus echt àf.”


Ook potten breken met je content?

De deuren van Content Rebels zijn nog open tot maandag 3 oktober om 15.00 en zwaaien daarna weer onherroepelijk dicht voor onbepaalde tijd. Schrijf je hier in!


Lees ook hoe deze ambitieuze go-getters met Content Rebels. hun business deden groeien:

Annelies zocht en vond een leidraad om helder met haar doelgroep te communiceren

Blogger Jozefien vond eindelijk de juiste focus voor haar content

Content marketing was voor Stefanie een vies beest, tot Content Rebels. in beeld kwam

Valerie liet haar zaak groeien en bleef trouw aan zichzelf

Griet ondervond dat zelfs een doctoraat in de marketing je niet verder helpt als het je aan vertrouwen ontbreekt

Elke dacht dat ze wist wie haar ideale klant was, tot bleek dat ze geen idee had voor wie ze eigenlijk werkte

Lieselot haalt een verkoop binnen bij elke nieuwsbrief die ze stuurt

Nele ontdekte een nieuw soort ondernemerschap dankzij Content Rebels

Claire ontdekte welke richting ze wil uitgaan met haar carrièreswitch

Adinda koos eindelijk voor haar ondernemersdroom en geniet er met volle teugen van

Miet ontdekte wat en wie ze wil bereiken als ondernemer en vond een systeem dat voor haar werkt

Content marketing is voor Karen niet langer een onoverkomelijke berg waar ze voor staat

Joke ontdekte dat content marketing wérkt (én dat het haar voldoening schenkt)

Een website, een blog, een freebie, nieuwsbrieven én actief op sociale media. En dat zonder te verzuipen: Céline doet het!

Annelies gooide met Content Rebels haar hele business om en keek niet meer achterom

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!