Succesverhalen

Elke dacht dat ze wist wie haar ideale klant was, tot bleek dat ze geen idee had voor wie ze eigenlijk werkte

April 21, 2021

Elke was in 2020 pas gestart als freelance educatief auteur en copywriter. En dat begon goed te draaien, tot Corona alles stillegde. Gelukkig bleef Elke niet stilstaan en herdefinieerde ze zelfs haar hele business dankzij Content Rebels.

“Ik dacht dat ik een goed beeld had van mijn ideale klant. Tot ik aan Content Rebels begon.”

Naam: Elke Lambrecht

Business: Is educatief auteur en helpt als merkenmaker bij De Woordfabriek ondernemers met copywriting en content marketing.

In tegenstelling tot veel andere Rebels, kende jij Anouck nog niet zo lang. Hoe kwam je dan toch bij Content Rebels terecht?

“Ik volg Anouck inderdaad nog niet zo lang. Ik was begin 2020 pas gestart als zelfstandige en zag een advertentie passeren voor haar Marketing Foundations. Ik wilde graag bijleren over storytelling, want ik ben daar als copywriter ook zelf graag mee bezig. En na die eerste workshop was ik verkocht. De West-Vlaamse charme van Anouck werkt. Haar no-nonsense aanpak trok me over de streep en ik ben sindsdien echt een fan. Ik volgde de andere Marketing Foundations workshops en toen ze een paar maanden later Content Rebels lanceerde, was dat voor mij het logische vervolg.”

Je hebt dus niet lang getwijfeld om je in te schrijven. Of had je toch je bedenkingen vooraf?

“Ik investeer sowieso graag in mezelf en leer graag bij. Maar ik was natuurlijk pas gestart toen Corona insloeg als een bom en een deel van mijn opdrachten als copywriter wegviel. Het was financieel even slikken, want ik wist niet zeker of ik dit wel zou terugverdienen. Maar kijk, ik koos voor de Mastermind en heb nog geen seconde spijt gehad.”

Waarom de Mastermind?

“Ik wou er volledig voor gaan. Die Mastermind bleek ook echt een enorme meerwaarde. Vooral de live dag heeft voor mij heel wat betekend. Ik heb daar ten eerste gelijkgestemde onderneemsters ontmoet. De groep was heel divers en daarom misschien net complementair. We tilden elkaar echt naar een heel ander niveau. Ook nu nog is het fijn om te zien welke grote stappen de andere dames blijven zetten. En ten tweede heb ik daar beseft dat ik mijn business moest gaan herdefiniëren.”

“Content Rebels heeft de zoektocht naar wat ik precies wil met mijn business in gang gezet én in goede banen geleid.”

“Hou je van die West-Vlaamse no-nonsense aanpak? Schrijf je dan zeker in en neem er meteen de Mastermind bij.”

Hoe bedoel je?

“Bij de eerste module dacht ik dat mijn ideale klant bepalen gemakkelijk zou zijn. Ik dacht dat ik daar een vrij goed beeld van had. Boy, was I wrong! Door de cursus en op de live dag is duidelijk geworden dat ik eigenlijk helemaal niet wist voor wie ik werkte. Daarbovenop kwam het manifesto, nog zo’n eyeopener. Ik ben helemaal in de knoop geraakt en ik wist het even niet meer. Content Rebels heeft die zoektocht in gang gezet én dan ook in goede banen geleid. Ik ben nu nog altijd aan het zoeken, maar ik zoek veel gerichter. Ik doe niet meer zomaar iets. Ik werk binnen een systeem en ik heb een structuur die ergens naartoe leidt. Ik ging van “ik ga naast educatief auteur ook nog wat copywriting doen om de rekeningen te betalen” naar “yes, ik wil merken op de kaart helpen zetten, ik ben een merkenmaker!”. Content Rebels heeft mijn business voor een stuk mee vormgegeven.”

Als copywriter/content marketer was het onderdeel “content creëren” voor jou waarschijnlijk niet moeilijk?

“Ik wist inderdaad wel al hoe je een goede tekst schrijft, maar toch heb ik bij Content Rebels nog dingen bijgeleerd die ik nu ook toepas in mijn eigen business én voor mijn klanten. Ook met het radicaal mezelf zijn heb ik minder problemen. Bij alles wat ik op mijn blog of in mijn Instagram posts schrijf, ben ik volledig mezelf. Ik hou er alleen niet van om mijn gezicht te tonen, zoals in reels of stories. Die laat ik dan ook gewoon links liggen. Ik heb geleerd dat ik moet doen wat bij mij past en ik heb het niet nodig om elke dag mijn gezicht te tonen om radicaal mezelf te zijn. Ik uit mijn persoonlijkheid in mijn schrijfsels.”

Waarom zou je Content Rebels aanraden bij andere ondernemers?

“Alleen al voor Anouck zelf. Ze kent haar vak door en door en ze weet ook met de cursus perfect wat ze doet. Ze weet wanneer in het traject wij gaan beginnen tegenpruttelen en met excuses afkomen. En dan staat ze er om ons die liefdevolle, doch kordate schop onder onze kont te geven. Ze is ook heel duidelijk: ze gaat het niet voor jou doen. Als jij het werk niet doet, ga je ook geen resultaten zien. Hou je van die no-nonsense aanpak, schrijf je dan zeker in! En voor wie wat extra accountability kan gebruiken, raad ik zeker de Mastermind aan.”


Ook potten breken met je content?

De deuren van Content Rebels zijn nog open tot maandag 3 oktober om 15.00 en zwaaien daarna weer onherroepelijk dicht voor onbepaalde tijd. Schrijf je hier in!


Lees ook hoe deze ambitieuze go-getters met Content Rebels. hun business deden groeien:

Annelies zocht en vond een leidraad om helder met haar doelgroep te communiceren

Blogger Jozefien vond eindelijk de juiste focus voor haar content

Content marketing was voor Stefanie een vies beest, tot Content Rebels. in beeld kwam

Valerie liet haar zaak groeien en bleef trouw aan zichzelf

Griet ondervond dat zelfs een doctoraat in de marketing je niet verder helpt als het je aan vertrouwen ontbreekt

Elke dacht dat ze wist wie haar ideale klant was, tot bleek dat ze geen idee had voor wie ze eigenlijk werkte

Lieselot haalt een verkoop binnen bij elke nieuwsbrief die ze stuurt

Nele ontdekte een nieuw soort ondernemerschap dankzij Content Rebels

Claire ontdekte welke richting ze wil uitgaan met haar carrièreswitch

Adinda koos eindelijk voor haar ondernemersdroom en geniet er met volle teugen van

Miet ontdekte wat en wie ze wil bereiken als ondernemer en vond een systeem dat voor haar werkt

Content marketing is voor Karen niet langer een onoverkomelijke berg waar ze voor staat

Joke ontdekte dat content marketing wérkt (én dat het haar voldoening schenkt)

Een website, een blog, een freebie, nieuwsbrieven én actief op sociale media. En dat zonder te verzuipen: Céline doet het!

Annelies gooide met Content Rebels haar hele business om en keek niet meer achterom

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!