Succesverhalen

“Bij elke nieuwsbrief die ik uit stuur, haal ik een verkoop binnen”

April 21, 2021

Lieselot wist dat content marketing belangrijk is, maar voor haar eigen bedrijven deed ze maar wat. Pas toen ze vanuit een duidelijke strategie vertrok, haalden haar inspanningen ook echt iets uit.

“Ik zou me zo opnieuw inschrijven. Maar 3 keer is wat te veel van het goede, zeker?”

Naam: Lieselot Geeregat

Business: Edelsmid bij LunaLotta – juwelen op maat en eigen collectie / Lot of Design – grafisch bureau voor ondernemers met een missie.

Lieselot, hoe heb jij Anouck en Content Rebels leren kennen?

“Ik leerde Anouck een aantal jaar geleden kennen via een netwerk voor vrouwelijke onderneemsters en ik was vrij snel overtuigd van haar capaciteiten. Zij werd een soort spiegel voor mij: hoe zij de dingen aanpakt en hoe ze communiceert, daar wilde ik ook naartoe. Ik leerde haar later ook persoonlijk veel beter kennen en zij heeft me doen inzien dat ik niet goed bezig was op het vlak van marketing. Ze was zo enthousiast over dat programma waaraan ze toen werkte en ze overtuigde mij toen om me in te schrijven voor de eerste editie van Content Rebels.”

En in 2020 besloot je om opnieuw aan te sluiten. Waarom?

“Ik geloof echt in de kracht van het programma en ik heb ondertussen zoveel vertrouwen in Anouck, dat ik die beslissing echt heel snel gemaakt heb. En eerlijk, bij de eerste editie heb ik er niet alles uit gehaald wat ik kon. Ik wilde wat ik leerde in Content Rebels toepassen op mijn twee bedrijven, waardoor ik focus miste. Ik botste continu op die tweestrijd. Daarnaast hield ik nog te veel vast aan ingebakken veronderstellingen over hoe “hip en cool” een design merk hoort over te komen.”

De tweede keer verliep anders?

“Bij mijn tweede deelname heb ik enkel gefocust op LunaLotta, het bedrijf dat ik wil laten groeien. En juist door die focus werkt het zo goed. Ik had het aanvankelijk moeilijk om mijn ideale klant af te bakenen. Ik moest het idee loslaten dat ik de ideale klant moest vinden voor mijn product of op basis van hoe de markt voorschrijft dat een bepaald product binnen een bepaald segment valt. Ik kies zelf vanuit mijn eigen visie wie de ideale klant voor mij is.”

“Anouck is een kick-ass coach die maakt dat je de dingen gedaan krijgt. Als je genoeg hebt van al die vrijblijvende, gratis minicursusjes en eens echt diep wil graven, dan moet je je inschrijven voor Content Rebels.”

Kiezen voor wat je zelf wilt, is ook de basis voor het manifesto. Heb je het daar moeilijk mee gehad?

“Na de strijd met het manifesto de eerste keer, dacht ik dat ik er nu niet meer zoveel werk aan zou hebben. Maar toen ik dat eerste manifesto er weer bij nam, heb ik het volledig herwerkt. Het knalt nu veel meer, en staat er als een echt manifest. Ik heb bondig kunnen samenvatten wie ik ben, waar ik voor sta en waar ik naartoe wil. Het manifesto hangt boven mijn bureau en als ik nu iets doe met mijn bedrijf, check ik eerst of het aan alle voorwaarden van dat manifesto voldoet.”

Hoe gaat het nu met je content marketing?

“Het gaat heel vlot. Vroeger had ik het vaak moeilijk om iets te verzinnen en schreef ik Instagramberichten tussen de soep en de patatten. Nu heb ik een strategie, zit er altijd inspiratie klaar in mijn hoofd en in mijn schriftjes. Ik plan dan een dag om alle content voor een hele maand te schrijven en in te plannen, wat veel rust in mijn hoofd geeft.”

“Bij elke nieuwsbrief die ik uitstuur, heb ik een verkoop.”

Je bent actief op sociale media en je hebt een blog, maar de grote winner bij jou is e-mailmarketing, vertel?

“Ja. Ik probeer wekelijks een e-mail te versturen. Bij de lancering van mijn nieuwe collectie onlangs, stuurde ik geïnteresseerden elke dag een mail en de anderen op mijn lijst kregen wekelijks een bericht. Ik heb ook een hele grote motivatie om te blijven sturen: elke keer ik een e-mail stuur, heb ik een verkoop. Ofwel is het een nieuwe aanvraag voor maatwerk, of iemand die iets aankoopt uit de collectie. Maar dat toont toch hoe goed e-mailmarketing werkt! Ik blijf daar dan ook mee voordoen, want ik behaal resultaten. Met mijn verhaal kon ik trouwens ook mijn podgenoten in de Content Rebels community overhalen die meer weerstand hadden tegen e-mailmarketing.”

Ben je gestart met e-mailmarketing onder impuls van Content Rebels, of was je er daarvoor al mee bezig?

“Content Rebels is een heel volledig programma. Het omvat content marketing van a tot z, en zoveel meer! Wil je met de beste samenwerken om je content marketing aan te pakken, dan moet je gewoon bij Anouck zijn. Als je haar pittige aanpak kunt appreciëren en geconfronteerd wil worden met jezelf, dan is Content Rebels het ideale programma voor jou. Anouck tackelt heel veel bullshit en veegt alle onzin die je jezelf wijsmaakt zo van de tafel. Blijf je maar ter plaatse trappelen omdat je denkt dat je het alleen moet kunnen? Dan heb je dit nodig! En voel je net als ik dat je tegen muren gaat aanlopen, schrijf je dan in voor de Mastermind voor die extra begeleiding. Dat was voor mij de grootste meerwaarde aan dit programma.”

“Content marketing is de redding geweest voor mijn bedrijf tijdens de coronacrisis.”

Waarom koos je voor de Mastermind?

“Ik wilde alles uit Content Rebels halen. Met de Mastermind zit je op nog een heel ander niveau. Je komt terecht in een groep gelijkgezinde madammen, stuk voor stuk toppers die mij overhaald hebben om bepaalde denkpistes achter mij te laten. De Mastermind live dag is bovendien de bonus in het gouden doosje. Er wordt op elke vraag diep ingegaan, elke vraag die je maar zou kunnen hebben wordt beantwoord en je ontmoet je mede-Rebels. Dat is gewoon de max! Niet alleen de Mastermind, maar ook de accountability pods waren een grote meerwaarde voor mij. En het Leaderboard haalde pas echt de strever in mij naar boven. In tegenstelling tot de eerste editie ben ik er nu wel de volle 100% voor gegaan en op het einde van de rit merk ik dat het loont, dat ik echt iets gepresteerd heb dat waardevol is op lange termijn.”

Jij bent duidelijk erg overtuigd van de waarde van Content Rebels, waarom?

“Mijn eigen verhaal is al illustratie genoeg, toch! Kijk naar waar ik vandaan kom en waar ik nu sta, dat wil toch elke ondernemer. Anouck is een kick-ass coach die maakt dat je dingen gedaan krijgt. Als je genoeg hebt van al die gratis mini-cursusjes en eens echt diep wil graven, dan moet je je inschrijven voor Content Rebels. Content marketing is het belangrijkste middel om je zaak in de wereld te zetten. Het is de redding geweest voor mijn bedrijf en dat van mijn man tijdens de hele coronaperiode. Behalve die strategie was de ervaring ook gewoon de max! Alleen al voor het plezier en de community van ondernemende Rebels zijn, zou ik zo opnieuw meedoen. Maar 3 keer is wat te veel van het goede, zeker?”


Ook potten breken met je content?

De deuren van Content Rebels zijn nog open tot maandag 3 oktober om 15.00 en zwaaien daarna weer onherroepelijk dicht voor onbepaalde tijd. Schrijf je hier in!


Lees ook hoe deze ambitieuze go-getters met Content Rebels. hun business deden groeien:

Annelies zocht en vond een leidraad om helder met haar doelgroep te communiceren

Blogger Jozefien vond eindelijk de juiste focus voor haar content

Content marketing was voor Stefanie een vies beest, tot Content Rebels. in beeld kwam

Valerie liet haar zaak groeien en bleef trouw aan zichzelf

Griet ondervond dat zelfs een doctoraat in de marketing je niet verder helpt als het je aan vertrouwen ontbreekt

Elke dacht dat ze wist wie haar ideale klant was, tot bleek dat ze geen idee had voor wie ze eigenlijk werkte

Lieselot haalt een verkoop binnen bij elke nieuwsbrief die ze stuurt

Nele ontdekte een nieuw soort ondernemerschap dankzij Content Rebels

Claire ontdekte welke richting ze wil uitgaan met haar carrièreswitch

Adinda koos eindelijk voor haar ondernemersdroom en geniet er met volle teugen van

Miet ontdekte wat en wie ze wil bereiken als ondernemer en vond een systeem dat voor haar werkt

Content marketing is voor Karen niet langer een onoverkomelijke berg waar ze voor staat

Joke ontdekte dat content marketing wérkt (én dat het haar voldoening schenkt)

Een website, een blog, een freebie, nieuwsbrieven én actief op sociale media. En dat zonder te verzuipen: Céline doet het!

Annelies gooide met Content Rebels haar hele business om en keek niet meer achterom

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!