Nieuwsbrief

De kapitale fout die je maakt

October 15, 2021

‘Wiens job is het hier om mensen te helpen?‘, vroeg ik.

Het was een strikvraag natuurlijk, want elke rechtgeaarde ondernemer wil niet liever dan haar klanten helpen (en mijn Rebels hebben het 💜 écht wel op de juiste plaats).

Aarzelend gingen de vingers de lucht in tot ik de strikvraag als dusdanig ontmaskerde. Opgelucht gelach alom.


Ik durf wedden dat dat ook is wat jij wil in je business.

Mensen helpen op hun pad, jouw unieke skills en ervaring inzetten om resultaten neer te zetten in het werk/leven/de gezondheid/de relatie(s)… van je klanten.

Alleen: is dat ook waar jouw focus ligt? Is dat waar je tijd en energie naartoe gaan?

Of: ben je te hard bezig om een grote schare volgers rond je te verzamelen? Om te scoren met likes en shares? Om je Instagram-account te doen groeien? Om allerhande marketing-moetjes van je to do lijstje te schrappen?

Als je focus ligt op het bereiken van alsmaar méér mensen, dan bestaat het risico dat je vergeet om je te richten op een groep SU-PER BE-LANG-RIJ-KE MENSEN.

De mensen die jou nu al volgen, duh!

Girl-crush en Untamed auteur Glennon Doyle weet het als volgt te verwoorden:

“People always ask me how they can grow a big following. I say: stop thinking about the big following. Turn around & serve the people who are already following you.”

En zo is het maar net.

Voor je alles op alles zet om extra volgers te sprokkelen, vraag je je misschien beter eerst af: 

– Waar ben ik aan het “morsen” met mijn bestaande volgers? Op welke manier zou ik alle volgers die ik nu al heb beter kunnen bereiken? Diepere conversaties met hen aangaan? Hen uit hun kot kunnen lokken met waardevolle content?

– Hoe “verstop” ik me nog? (Hou je je bijvoorbeeld nog in om je lijst wekelijks (of meer!) te mailen omdat je mensen niet wil ambeteren met je content? Of blijf je het maken van die eigen podcast uitstellen omdat je niet weet wat jij nog zou kunnen bijdragen en of iemand daar op zit te wachten?)

– Op welke manier hou ik mezelf nog klein en laat ik me niet zien aan mijn volgers? Hou ik me in om niet mijn authentieke, volle zelf te zijn? Met de occasionele not so popular opinion?

– Vraag ik wel duidelijk en vaak genoeg om de sale? Verkoop ik écht of dans ik er maar wat om geen? Hoe sterk zijn mijn calls-to-action? Is mijn website helder? Of strooi ik ergens verwarring? Hoe kan ik duidelijker zijn in mijn aanbod?

– Hoe zou ik klanten die al met me samenwerkten opnieuw kunnen vragen om te kopen? (spoiler alert: dit zijn je warmste leads, dit is vaak belachelijk gemakkelijk maar wordt o-zo makkelijk over het hoofd gezien)

– Hoe hard ben ik zelf “verkocht” aan mijn eigen aanbod? Hoe hard geloof ik erin? Are you sold on yourself?

Laat jezelf zien en horen voor wie al luistert.
Wees duidelijk.
Vraag om de sale.
Geloof in jezelf.

Repeat.

En haal diep adem, want al dat hustelen TO GROW AND 10X YOUR AUDIENCE WITH THESE SIMPLE GROWTH HACKS… dat is nergens voor nodig.


Fijn weekend,

Warme groet,

P.S. Meer weten over hoe je een eenvoudige marketing strategie uitstippelt die werkt voor jou?

Zet je op de wachtlijst voor Content Rebels.

In 2022 gaat een nieuwe cohorte Rebels van start om slimmer, niet harder te werken en te ondernemen. De peeps van de wachtlijst krijgen de eerste kans om in te schrijven én een extra bonus. Doe het hier. De vorige editie was uitverkocht!


DE BESTE MAILS VAN HET INTERNET 👍

Mijn wekelijkse mails zijn even binge-worthy zijn als Game of Thrones (maar iets minder bloederig). Schrijf je in en steel gerust een idee of twee zodat je abonnees aan je lippen hangen.

Ik wil die mails 👉

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!