Nieuwsbrief

140.000 volgers overboord 😬

October 20, 2021

Deze week was het de webshop De Gele Flamingo.
Een paar dagen daarvoor was het good old Mme ZsaZsa.

Gehackt en genadeloos beroofd van de duizenden volgers die ze “rijk” waren.

Tussen ons gezegd en gezwegen: ik plaats rijk tussen aanhalingstekens omdat nog nooit iemand een groot bruin boerenbrood wist te verzilveren bij de bakker met likes, shares en follows. In de echte wereld heb je meestal euro’s nodig.

Maar kom, het zal toch gepiekt hebben daar bij de flamingo’s.

Ik mag hopen dat ze hun publiek op een andere manier weten te bereiken dan via Insta alleen (maar vrees het ergste).

Dat nu ook de grote accounts niet gespaard blijven van de doffe ellende die social media anno 2021 geworden is, is wel duidelijk.

Neem nu de uber-populaire illustrator Eva Mouton. Al jaren een internet-fenomeen is Eva niet bepaald geneigd om awkward dansjes uit te voeren op Instagram reels om volgers naar haar account te lokken. Helaas voelt ze die pertinente weigering serieus in haar bereik en engagement. Nogal vervelend, als je daarvan afhankelijk bent.

Of neem nu foodblogger Karola’s Kitchen. Met 56.000 foodies die haar volgen een ware Vlaamse Insta-Queen. Groot was mijn verbazing dan ook toen ze haar volgers beleefd verzocht om haar massaal DM’s te sturen (een ♥️ was voldoende) om het algoritme aan te zwengelen en haar content weer meer zichtbaar te maken bij haar tribe. Die meldden immers massaal dat ze haar stories amper nog te zien kregen. Thanks for nothing, Mark Zuckerberg.

Hate to break it to you, Karola, maar zo’n eenmalige actie brengt op lange termijn helaas weinig zoden aan de dijk.

De pijnlijke waarheid is: als je als ondernemer al je marketing-eieren in het mandje van de social media goden gelegd hebt, dan keer je van een steeds kalere reis terug. 

Je moet steeds meer posten, steeds zottere toeren uithalen voor steeds minder return on investment. Je hangt af van algoritmes die niet alleen niet transparant zijn maar ook om de haverklap wijzigen. En als het een beetje tegenzit, ben je van de ene op de andere dag al je harde labeur kwijt doordat je geblokkeerd, gedeactiveerd of gehackt wordt.

Wie is er meer te vertrouwen met je klantenbestand en je marketing dan de glade alen van Silicon Valley?

Jijzelf natuurlijk!

Tijd om de touwtjes van je marketing opnieuw stevig in handen te nemen.

In mijn nagelnieuwe online workshop “Marketing Zonder Sociale Media” toon ik je hoe je jezelf van het juk van de socials kan verlossen en een booming business krijgt zonder dat je de helft van je wakkere uren op Insta moet slijten.

Alle info en inschrijven? Hierzo!

Warme groet,P.S. Ik gaf deze workshop vorige week in absolute avant-première aan mijn Content en Launch Rebels en dit is een greep uit de reacties:


P.P.S. Ik heb voorlopig geen plannen om deze workshop meermaals te geven. Als je ook maar enigszins twijfelt aan je (haat/liefde) relatie met de socials: now is the time. Schrijf je hier in >>

P.P.P.S. De eerste 10 inschrijvers krijgen een gedrukt exemplaar van mijn poster toegestuurd met 200+ manieren om aan marketing te doen zonder social media. En iedereen die vandaag inschrijft, krijgt er een e-book boordevol writing prompts bij waardoor je nooit meer zonder inspiratie valt voor je content. Grab them bonusses!


DE BESTE MAILS VAN HET INTERNET 👍

Mijn wekelijkse mails zijn even binge-worthy zijn als Game of Thrones (maar iets minder bloederig). Schrijf je in en steel gerust een idee of twee zodat je abonnees aan je lippen hangen.

Ik wil die mails 👉

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!