Nieuwsbrief

Heb jij FOBLO?

October 28, 2021

Meer dan 6.000 volgers??”
Heb jij meer dan 6.000 volgers op Instagram?!
MAAR JIJ BENT GEWOON BEROEMD!
Waarom heb je dat niet verteld, mama?
Ik ga het aan al mijn vrienden zeggen hoor!”.


Aan het woord: mijn eerstgeborene.
Over twee weken wordt ze 9 en ze heeft al volop de weg gevonden naar de smartphone (“wanneer krijg ik er één, mam?”).

TikTok, Snapchat, Reels: mochten we het toelaten, ze zou er allicht al haar vrije tijd aan spenderen.

Alleen: dat doen we natuurlijk niet.

Want als algoritmes, content van bedenkelijk alooi, onbekende mensen met niet altijd even goede bedoelingen al gevaarlijk zijn voor (de hoofden van) volwassenen, hoe gevaarlijk zijn die socials dan niet voor kwetsbare groepen als kinderen.

Sommige kiddo’s raken snel al te zeer gehecht aan social media (zo zijn ze nu eenmaal ontworpen, om verslavend te zijn)­ – en die verslaving komt met een negatief zelfbeeld, depressie en eetstoornissen.

Jonge meisjes in het bijzonder zijn uiterst kwetsbaar, zo blijkt.

Eén op drie tienermeisjes geeft aan dat Instagram hun een slecht gevoel over hun lichaam geeft.

Eén op drie.

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar als girl mom moest ik daar eens stevig van slikken.

In die virtuele wereld krijgen meisjes al snel het gevoel dat ze onaantrekkelijk zijn (te dik, te klein, te rond, niet rond genoeg…). Als je niet conformeert aan de compleet onrealistische beelden op de Instagrams wordt FOMO al snel FOBLO: fear of being left out. 

Je hoort dan niet bij de groep waar je bij wil horen, maar je kan er wel à volonté de magnifieke foto’s en blitse filmpjes van blijven bekijken. Zoiets is vernietigend voor het zelfvertrouwen. Soul-crushing.

Ik maak me geen illusies: ik zal Anaïs niet voor eeuwig en altijd kunnen beschermen en haar behoeden voor de gevaren van de socials (of de al dan niet eerbare voorstellen van ridders op het witte paard in de DM’s, so help me God).

Maar wat ik wél kan, dat is haar het goede voorbeeld geven.

Dat is trouwens ook hoe opvoeding in mijn ogen het beste werkt: niet door mijn kinderen de les te spellen maar door iets voor te leven.

Hoe kan ik een overtuigend argument maken dat de socials niet zo onschuldig zijn als ze denkt als ik zelf 24/7 met mijn iPhone aan mijn hand vastgelijmd zit?

Hoe kan ik verhinderen dat ze aan iets schadelijks verslaafd raakt als ik mezelf en mijn business ervan afhankelijk maak?

Geloofwaardigheid nul, moederke.

Sociale media is ook de plek bij uitstek waar hustle culture en seksisme welig tieren.

Ik droom van een betere wereld voor mijn dochter. En ik wil liever deel uitmaken van de oplossing dan van het probleem. Noem me naïef, als we dat met z’n allen wat meer zouden doen, maken we volgens mij een tastbaar verschil.

Ik ga er al jaren prat op dat je maar beter jezelf en je zaak niet afhankelijk maakt van de socials en nu bundelde ik al die kennis in een gloednieuwe online workshop “Marketing Zonder Sociale Media”.

En door met mijn neus op deze feiten gedrukt te worden, ben ik éxtra gemotiveerd om mijn wijsheid (ahum) met zoveel mogelijk ondernemers te delen.

Morgen om 12.00. Be there (of bekijk de opname).

Doe het voor jezelf, je zaak, je kiddo’s of pakweg voor een betere wereld.

Inschrijven kan hier >>

Warme groet,

P.S. De workshop is relevant voor gelijk welke niche, voor het scenario waarin je de socials volledig wil verlaten én voor de optie om het met wat minder socials te doen.

Ik ga je vooral niet zeggen wat je wel of niet moet doen. Het is zoals deelnemer Anja zegt:


DE BESTE MAILS VAN HET INTERNET 👍

Mijn wekelijkse mails zijn even binge-worthy zijn als Game of Thrones (maar iets minder bloederig). Schrijf je in en steel gerust een idee of twee zodat je abonnees aan je lippen hangen.

Ik wil die mails 👉

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!