Nieuwsbrief

Bij de flikken (oops)

December 1, 2021

In theorie is the season to be jolly in het land (hallo, december!).

De kerstboom is opgetuigd. 🎄
De warme chocomelk wordt met liters aangerukt.
De zoveelste wattenstaaf-buiten-alle-proportie wordt in de neus geramd – ahahaha!

Een mens zou bijna vergeten dat dat niet standaard bij het Kerstseizoen hoort. En niemand lijkt te weten of we dit jaar alweer zonder tante Zulma aan de kerstdis gaan plaatsnemen.
Jingle all the way, hoezee!

En toch wordt dit sowieso niet de Ergste Kerst Ooit (*kruisthaarvingers* 🤞)

Die heb ik een paar jaar geleden namelijk al ondergaan. (*kruistnogmaalshaarvingers*).

Na een jaar waarin ik amper geslapen had (hallo, baby Achille), een donkere decembermaand waarin ik niet 1 maar 2 auto-ongelukken had, bleef ik achter met de mentale weerbaarheid van een fruitvlieg en zat ik op 24 december op het politiekantoor van Ieper.

“Vertel een keer, madamtje. Wuk is er gebeurd?”.

Ik had de fut niet meer om te janken, maar laat ons zeggen dat de politieagent in kwestie wellicht niet bijster onder de indruk was van mijn présence.

Met veel horten en stoten vertelde ik aan de besnorde agent dat mijn handtas gestolen was toen ik mijn kerstinkopen deed in de Delhaize die ochtend. En dat ik dat pas had vastgesteld later op de avond, toen ik een paar cadeautjes uit mijn tas had willen halen. Die dus ook weg waren.

EN DAT DAT TOCH WEL HET MEEST TRIESTE KERSTVERHAAL OOIT WAS, BOEHOEHOE.

Insert een kartje kilo zelfmedelijden.

Wist ik veel dat die handtas gewoon in mijn living rondslingerde onder een of andere hoop Duploblokken.

Hoe die daar terechtgekomen was, is mij tot op vandaag een raadsel. Punt is dat ik zodanig overwerkt, uitgeblust en opgebrand was, dat ik letterlijk niet meer wist wat ik deed. Of niet deed. Dat ik naar de flikken ging zonder reden, mijn auto van de parking op straat deed rollen door stomweg de handrem te vergeten en nog meer van dat fraais. Omdat ik zo belachelijk ver heen was.

Toen de bewuste handtas op Kerst opnieuw “ontdekt” werd (van een Kerst Mirakel met Hoofdletter gesproken) heb ik aan mezelf gezworen dat het genoeg was geweest. Dat ik dringend toe was aan rust en zelfzorg en dat ik het nooit meer zo ver zou laten komen. Dat ik er alles aan zou doen om een manier te vinden om werk en leven te combineren op een manier waar ik vervuld en gelukkig van zou worden in plaats van, welja, doodop en doodongelukkig.

Flash forward naar vandaag en ik kan met de hand op het hart zeggen dat ik een compleet ander leven leid.

Ik werk me niet langer te pletter uurtje-factuurtje style. Ik heb de allerleukste klanten, die bij me aankloppen zonder dat ik op hen moet jagen of aan hen moet trekken of sleuren. Ik maak elke dag opnieuw impact, door mezelf te zijn en te doen wat ik het liefste doe. En ik heb meer vakantie en vrije tijd dan ooit tevoren.

Wat dat leven-dat-ik-nooit-nog-wil-afgeven mogelijk maakt?

Heel simpel. Online programma’s.

Ik begon ermee als één van de allereersten waaaaay back in 2016. En sinds 2019 zijn ze mijn enige bron van inkomsten. In mijn twee ondernemingen.

Van mijn hypothecaire krediet tot mijn nieuwe laarsjes van Isabel Marant: het zijn mijn online programma’s die de rekeningen betalen.

En in ware Kerst-spirit ben ik klaar om al mijn kennis over de online-programma-lifestyle met jou te delen.

Maar misschien vraag je je af: is dat wel iets voor mij & mijn business, zo’n online programma? Ben ik nog niet te laat om op de online-cursus-trein te springen? Is dat allemaal wel zo eenvoudig als die online goeroes doen uitschijnen (spoiler alert: nee, dat is het niet, maar het kàn wel erg de moeite lonen)?

Wel, in de 14e aflevering van Broodje Content help ik je om de mist in je hoofd rond online programma’s te doen opklaren.

Tune dus morgen – donderdag 2 december – in om 12.00 op de Ampersand Instagram-pagina, breng je lunch en krijg een eerlijk en helder antwoord op je vraag. 

Kan je er niet live bij zijn? No worries, ik upload ’em achteraf als Broodje Content.

Tot morgen!

Warme groet,

P.S. Ik doe héél binnenkort een early adopters-lancering van Launch Rebels, hét online programma over online programma’s maken (nogal meta, ik weet het).

Als je kans wil maken op één van de plekjes in die early adopters-lancering (met een belachelijk vette korting), zet je dan hier op de VIP-lijst. Dan mag jij misschien binnenkort bij de lucky ones zijn die ik inwijd in al mijn geheime strategieën. Plaatsen zijn beperkt!


DE BESTE MAILS VAN HET INTERNET 👍

Mijn wekelijkse mails zijn even binge-worthy zijn als Game of Thrones (maar iets minder bloederig). Schrijf je in en steel gerust een idee of twee zodat je abonnees aan je lippen hangen.

Ik wil die mails 👉

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!