Nieuwsbrief

Het woord

December 29, 2021

De een zweert erbij, voor de ander is het een leuk dingetje zo rond het jaareinde. Voor mij is het het ene jaar een oefening waar ik weken op lig te sjieken. En het andere jaar komt het me opeens tegemoet. Valt het in mijn schoot als een verdwaald dier dat van zijn nest gescheiden raakte.

Zo ging het ook dit jaar.

Het najaar is hier op zijn zachtst gezegd tumultueus geweest.

De klassieke eindejaarsperiode die in het teken staat van reflecteren en vooruitblikken viel hier letterlijk in het water tussen een handvol quarantaines, twee lanceringen en een “Kerstvakantie XL”.

👉 Zat ik elke morgen ijverig met mijn journal langs mijn koffiemachine om te reflecteren op het voorbije jaar? Ik wou dat ik kon zeggen van wel. Helaas.
👉 Was ik al allerhande workshops en templates aan het loslaten op mijn jaarplanning van 2022? Eveneens negatief.
👉 Was ik keihard bezig met filosoferen rond mijn woord van het jaar?Allerminst.

En toch, daar was het opeens.

Op een onbewaakt moment had ik de pen dan toch ter hand, mijn trouwe bullet journal in de hand. En daar was het. Het vloeide als vanzelf uit mijn Stabilo worker: LEIDER.

In tegenstelling tot vorige jaren, waar mijn woord van het jaar vooral het perspectief nam van “wat heb ik nodig” (focus! fun!), lijkt dit woord het antwoord op de vraag “wat heeft de wereld van mij nodig?”.

Op het risico af dat dat klinkt alsof ik mezelf bijzonder serieus neem (quod non), voel ik in elke vezel in mijn lijf dat het klopt.

Het nieuwe jaar vraagt nu al van mij dat ik mijn rug recht. Dat ik alles in de strijd gooi en mijn borst nat maak voor alles wat er op me afkomt. Good or bad.

De wereld heeft nood aan leiders. 

Aan mensen die verantwoordelijkheid willen nemen, die een visie hebben en die daar graag voor uitkomen. Ook als dat vraagt om nuance en complexiteit terwijl een simpel zwart-wit verhaal zoveel makkelijker bekt. Die durven radicaal zichzelf zijn en blijven en vasthouden aan hun waarden in plaats van ze te grabbel te gooien. Die anderen mee willen nemen in hun project en de wereld willen veranderen.

Misschien ben jij ook wel zo’n leider.

Iemand die net dat stapje verder gaat.
Een stap verder dénkt.
Die, als het stormt, een oliejekker aantrekt en het dak herstelt.
Die haar nek uitsteekt bij de aanblik van onrecht.
Iemand die op tafel slaat als het erop aan komt.
En die niet kan wachten om haar wilde ideeeen wereldkundig te maken.

Als dat ergens diep van binnen resoneert, weet dan dat ik in 2022 heel wat spek voor jouw bek klaarstaan heb.

Voor nu: een heel fijn eindejaar. Geniet. Vier. Maak het gezellig.
En voor straks: let’s grab 2022 by the balls.

Warme groet,P.S. Heb jij een business bestie waarin ook een leidersfiguur schuilt? Of ken je een bevriend ondernemer die af en toe ook de spreekwoordelijke schop onder de ondernemerskont kan gebruiken? Forward deze mail en laat hen weten van de Ampersand nieuwsbrief. Eeuwige dank zal uw deel zijn!


DE BESTE MAILS VAN HET INTERNET 👍

Mijn wekelijkse mails zijn even binge-worthy zijn als Game of Thrones (maar iets minder bloederig). Schrijf je in en steel gerust een idee of twee zodat je abonnees aan je lippen hangen.

Ik wil die mails 👉

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!