Nieuwsbrief

Zit er een olifant in jouw (boven)kamer? 🐘

January 13, 2022

Er zit een olifant in de kamer.
Er zit een olifant in de kamer als het over marketing gaat.

En we kunnen met z’n allen blijven doen alsof het perfect normaal is dat er een Extra Large grijs en gerimpeld zoogdier in de hoek van de kamer staat.
Dat is namelijk wat we al zo lang doen.

Alleen brengt het ons niet zo heel ver, dat negeren.

De olifant vertegenwoordigt in deze metafoor het feit dat marketing een waaier aan gevoelens met zich meebrengt. En nee, niet alleen van die fluffy, warme gevoelens van verbondenheid.

Er is onzekerheid.
Angst.
Keiharde afwijzing.
Schaamte.
Kwetsbaarheid.

Om er maar een paar te noemen.

Als je een mens bent die aan marketing doet, dan gaan al die emoties mee in het bad. Dan wordt jouw zenuwstelsel geprikkeld, overprikkeld, uitgedaagd. Soms voelt het alsof je brein gefrituurd wordt door alles wat er op je af komt als je jezelf blootgeeft op de interwebs.

We negeren dat. Of: we trekken een keihard, stalen harnas aan en zetten onze stekels uit. En denken dat we daarmee die olifant wandelen kunnen sturen.

Het probleem met zo’n harnas is: er komt weinig in, maar er kan ook weinig van betekenis naar buiten. 

Probeer maar eens een relatie op te bouwen met mensen als je geen centimeter van je huid laat zien. Als je niet in je kaarten laat kijken. Als je je schuilhoudt achter een metalen front. Als je een rolletje speelt.

Marketing draait nochtans fundamenteel om relaties opbouwen.

Effectieve marketing vraagt van ons dat we vertrouwen hebben.

In onszelf, maar ook in de mensen die onze marketingboodschappen in ontvangst nemen: ons publiek.

Hoe anders zou jouw copy eruit zien mocht jij erop vertrouwen dat ze dol zijn op je? Dat ze aan je lippen hangen? Dat ze meer willen horen van je, elke dag opnieuw?

Ik zou denken dat je jezelf minder zou censureren. Minder dingen zou aanpassen “om toch maar niet op de tenen van die ene persoon te trappen”. Minder je blazoen oppoetsen om aan alle “professionele” standaarden te voldoen.

Ik zou denken dat je jezelf zou tonen zoals je bent.

Als je dat doet omdat je jezelf en je volgers vertrouwt, dan wordt marketing veel eenvoudiger. Dan hoef je geen harnas aan te trekken of een marketing typetje te spelen. Dan val jij 100% samen met je marketing persona. Zonder dat je erover hoeft na te denken.

En dan ervaar je het onwaarschijnlijke gevoel om gezien, gehoord en graag gezien te worden voor wie je bent zonder masker op.

Would recommend.

Warme groet,

P.S. Ik méén het als ik zeg dat ik aan mijn relatie met jou – ja, met jou – wil bouwen. Om jou beter te kunnen helpen, wil ik graag weten wat jouw nummer #1 worsteling is op dit moment. Je mag antwoorden op deze mail of 5 minuten nemen om de vraag hier te beantwoorden. Merci alvast!


DE BESTE MAILS VAN HET INTERNET 👍

Mijn wekelijkse mails zijn even binge-worthy zijn als Game of Thrones (maar iets minder bloederig). Schrijf je in en steel gerust een idee of twee zodat je abonnees aan je lippen hangen.

Ik wil die mails 👉

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!