Nieuwsbrief

Ik werk nooit op zondag

February 8, 2022

Koffie drinken for days.
Door de krant bladeren en de tijd nemen om een artikel te lezen dat zich over zes volle pagina’s spreidt.
Zwoegen op een cello concertino tot mijn vingertoppen compleet gevoelloos zijn.
De hond uitlaten zonder op mijn horloge te kijken.
Een spelletje (of duust) Zeeslag spelen met mijn oogappels.

Allemaal klassieke Anouck-activiteiten on any given Sunday.

Werken staat daar niet tussen.

Ooit, in een ver verleden waarin ik als advocaat door het leven ging, was dat anders. Zondagen waren geen heiligdom der me-time en het stond zelfs stoer als je op zondagochtend op kantoor gespot werd.

70-uren weken waren badges of honor. Je was maar beter grenzeloos in je ambitie en beschikbaarheid.

Alleen leidt grenzeloosheid onvermijdelijk tot burn-outs.

En in mijn geval ook tot een blijvende allergie aan overwerk.

Als ik dus al eens op een zondag achter mijn computer kruip, zoals vandaag het geval is, dan bekruipt mij zonder fout een akelig gevoel. Pure Pavlov, als je het mij vraagt.

Waarom ik dan toch graag een uitzondering maak vandaag?

Omdat ik dit jaar dubbel en dik inzet op verbinding.
Verbinding met jou, meer bepaald, via deze nieuwsbrief.

Want kijk, er zijn weinig (geen?) tools in ondernemersland die me al zo’n mooie connecties en relaties hebben opgeleverd als e-mail.

En aan relaties bouw je alleen door regelmatig op te dagen. Ik heb gezworen dat ik dit jaar geen enkele week zou missen.

Zo. Nu kan ik alsnog vredig mijn zondag afsluiten 😉

Warme groet,

Warme groet,

P.S. Ik kroop op verzoek van de Taskforce Overmorgen achter de microfoon om te praten over de advocatuur (en de heersende hustle culture), feminisme en ondernemerschap.

Maar ook over zogeheten soft skills (what’s in a name), over het merkwaardige fenomeen van vrouwelijke advocaten die plots verdwijnen om wat anders te gaan doen en over het patriarchaat in actie. Luister hier naar de podcast.

P.P.S. Ik kondigde het vorig jaar al aan in Broodje Content, maar we werken achter de schermen aan nagelnieuwe afleveringen (zij het misschien in een licht ander format 😬). En goed nieuws: jij mag mee bepalen welke topics er in het volgende seizoen aan bod komen. Er zijn geen taboes, geen te zotte voorstellen: waarover moet ik absoluut eens een aflevering maken? Reply gerust op deze mail om het me te laten weten! Muchos gracias!


DE BESTE MAILS VAN HET INTERNET 👍

Mijn wekelijkse mails zijn even binge-worthy zijn als Game of Thrones (maar iets minder bloederig). Schrijf je in en steel gerust een idee of twee zodat je abonnees aan je lippen hangen.

Ik wil die mails 👉

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!