Nieuwsbrief

Moet ik consistent zijn in mijn marketing?

February 11, 2022

HĂ© lieve pennevriend,*

Deze week verscheen er een post van mij op LinkedIn die ik daar niet geplaatst had.

Even schrikken, zegt.

De “schuldige” was al snel gevonden: het was een post die automatisch werd afgevuurd door de robots van een van de vele planningstools waar al ik graag eens me speel (I’m a nerd like that 🤓).

​Foutje van de firma.

Het mooie was dat er best wel wat reactie kwam op die post die daar en stoemelings verscheen. De vraag was: welke vraag kan ik voor je beantwoorden?
​
EĂ©n iemand wou weten of ik consistentie in content overrated vond of niet? Ze bedoelde: “Moet ik heel het jaar rond mezelf geregeld laten zien, of ik nu iets te vertellen of te verkopen heb, of niet?”
​
​Darling, van mij moet just niks.
​
​
En misschien zit jouw business zo in elkaar dat je niet op elk moment iets wil verkopen. That’s totally A-OK.​
​
Maar dat je niet steeds iets te vertellen of te delen zou hebben, dat lijkt me sterk.

Want kijk: stel dat je morgen je homerun klant tegen het lijf loopt. Social distancing gewijs, dat nog wel, maar je kan samen een cappucino achterover slaan of aan een cocktail slurpen.

Dan ga je me toch niet vertellen dat je elkaar niks te zeggen zou hebben?
Dan zou je toch willen connecten?
Haar de pieren uit de neus vragen en omgekeerd?
Dan zijn er toch al die raakpunten, gemeenschappelijke passies, dolle verhalen die je met elkaar zou willen delen?
Dan zou je toch honderduit willen praten en luisteren en helpen?
​
​Dus waarom zou je dat in je content niet doen?
​
​
Je kan dat consistentie noemen. Ik noem dat gewoon enthousiasme voor datgene waar het hart van over loopt.

Wat meer is: marketing draait rond relaties opbouwen. Als in: wederzijds elkaar leren kennen, inspireren, verbinden, ondersteunen. Als jij enkel van je laat horen als jij een gunst te vragen hebt (KOOP MIJN PROGRAMMA NU), hoe denk je dan dat het jullie relatie zal vergaan? 🥀
​
Dit is misschien wel een van de meest gemaakte (en tenenkrullende) fouten op de interwebs: ondernemers die je een heel jaar ghosten of magere automatische posts laten afvuren door eerder genoemde scheduling tools en dan opdagen en je te pletter spammen op die paar weken dat ze hun jaaromzet goed willen maken.
​
Het belangrijkste wat je kan doen voor een succesvolle lancering is volgens mij wat je doet tussen de lanceringen in. Als je niks te verkopen hebt.

Hoe daag je dan op voor jouw tribe?
​

Warme groet,

​
​
​

P.S. *Deze nieuwsbrief is wat mij betreft een prima surrogaat voor de met Oilily parfum doordrenkte briefjes vol faits divers die ik destijds uitwisselde met mijn vriendinnen (en later: kalverliefdes en punkrockers waar ik groupie van was).
​
Dat wil zeggen dat ik maar wat graag post van jou terug krijg! Misschien zag je de post op LinkedIn niet, of had je toen geen vraag, maar brandt die nu op je lippen.
​
​Just shoot! Ik honoreer reacties op mijn nieuwsbrief al-tijd met een antwoord.
​


DE BESTE MAILS VAN HET INTERNET đź‘Ť

Mijn wekelijkse mails zijn even binge-worthy zijn als Game of Thrones (maar iets minder bloederig). Schrijf je in en steel gerust een idee of twee zodat je abonnees aan je lippen hangen.

Ik wil die mails 👉

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

HĂ©, jij daar!