Nieuwsbrief

Je gaat je concurrenten toch niet opleiden, zeker?

February 25, 2022

Ze had het helemaal voor zich gezien.
De toekomst lachte Yasmine tegemoet.

Alle kennis die ze door de jaren heen vergaard had als ontwerper zou ze bundelen in een omvattend online traject. Zodat het aanstormend talent van haar legacy en expertise zou kunnen genieten.

In één klap zou ze ook tenminste een deel van haar business schaalbaar maken. Iets wat haar meer vrijheid zou opleveren voor zichzelf en ruimte voor haar creativiteit maar ook het rijke leven dat ze er naast haar ondernemersbestaan op na houdt.

What’s not to like?

Haar businesscoach had koelbloedig de doodsteek toegediend.

“Je gaat je concurrenten toch niet opleiden, zeker?”.
En hij voegde er fijntjes aan toe: kill your darlings… 🗡

Ofte: berg die plannen voor dat online programma maar op!

Laat ons realistisch zijn: in zekere zin is het zo dat je met je eigen online programma potentieel wat concullega’s wijzer maakt.

Ik heb héél veel cursisten in pakweg Content Rebels die strikt genomen mijn “concurrentie” zouden kunnen zijn: marketing & business coaches, copywriters, content creators, noem maar op.

Ik heb ook al in de smiezen dat sommige Launch Rebels na het volgen van mijn cursus hun eigen programma over lanceren uitbrengen (het wordt meta :D).

Mijn advocate raadt me aan om dat soort dingen nauwgezet in de gaten te houden.

Maar eerlijk? Ik focus me daar niet op. (Of het zou al de spuigaten moeten uitlopen – en als het een flagrante schending is van mijn auteursrechten dan zien we elkaar in de rechtbank, Elle Woods style).

Want als ik me op die gedachte zou focussen dan zou ik geen enkele training meer kunnen geven. Dan zou ik ook geen offline/live trainingen meer moeten geven, want ja, strikt genomen stuur ik mijn kennis daarmee ook de wijde wereld in… en kunnen anderen er vervolgens mee aan de slag.

Het punt is: er is niemand die het zo kan brengen zoals ik het breng.

Met mijn eigen persoonlijke sausje. Met dezelfde kleurrijke anekdotes, doorleefde case studies en ervaring die ik in the pocket heb. Met hetzelfde enthousiasme, dezelfde schwung en een identieke missie van female empowerment. Met dezelfde flauwe mopjes en bloednuchtere West-Vlaamse zin voor zelf-relativering.

Niemand is Anouck Meier, behalve Anouck Meier, en dat is mijn superkracht. Dat krijg je niet gekopieerd.

Gelukkig laat Yasmine zich ook niet kisten door de belemmerende overtuiging van haar coach. Dat programma, dat komt er. En dat gaat ze maken op haar eigen, unieke manier.

Playing big, heet dat.
En ik hoop van harte dat jij dat ook doet.

Warme groet,


P.S. Radicaal jezelf zijn in alles wat je doet en je aanbod en marketing doorspekken van jouw unieke identiteit, dat is een belangrijke bouwsteen van mijn signature programma Content Rebels. Deuren zijn momenteel nog gesloten, maar als je je hier aanmeldt, dan krijg je een plekje op de VIP lijst. Dat wil zeggen: early access én extra bonussen. Gewoon doen >>


DE BESTE MAILS VAN HET INTERNET 👍

Mijn wekelijkse mails zijn even binge-worthy zijn als Game of Thrones (maar iets minder bloederig). Schrijf je in en steel gerust een idee of twee zodat je abonnees aan je lippen hangen.

Ik wil die mails 👉

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!