Storytelling

22 voor 22

March 11, 2022

We schrijven maart 2022.

Het kwik schiet de hoogte in.

In de boomgaard naast ons huis worden de takken van de perenbomen gretig gekortwiekt, zodat alle levenslust naar die enkele takken kan die straks weer gaan barsten van de bloesems.

(Valt het op dat ik een lentekind ben?). 🌸​

Het is in elk geval rijkelijk laat om met goede voornemens slash bucket lists voor het nieuwe jaar op de proppen te komen. 

(En we weten allemaal hoe ik mij verhoud tot het concept “te laat komen”.)

Maar kijk, ik beschouw mezelf ook niet voor niks als een Rebellenleider en dus wil ik het er toch even met je over hebben. #omdathetkan

De waarheid is: ik kon het de voorbije maanden amper opbrengen om 22 dingen te bedenken om naar uit te kijken.

Niet nadat er de voorbije twee jaren zo weinig items van mijn lijstje afgevinkt werden.
Niet na twee jaren waarin er – soms op subtiele, haast onmerkbare manieren – zo veel veranderde in ons (dagelijks) leven.
Niet na twee jaren waarin we dingen misten waarvan we soms niet eens beseften hoe belangrijk die dingen waren voor ons.

Van sommige vrienden die straks op Tram 4 kruipen, is het laatste feestje dat ik me herinner dat van hun 37e verjaardag (Zoomperitieven niet meegeteld). 🙈

Daarom koos ik dit jaar niet voor 22 losse items, maar voor 3 Strategische Prioriteiten (dat klinkt haast als een concept uit een militair plan, ik weet het, but hear me out).

Voor mij is het dit jaar geen vinkjes zetten, maar een paar grote krijtlijnen uitzetten en dan in die richting bewegen. Geen big hairy (en laat ons eerlijk wezen, soms behoorlijk arbitraire) goals.

Wel een paar richtingwijzers die me op pad helpen in de richting waarin ik wil evolueren.

Mijn richtingwijzers?

Leiderschap.
Verbinding.
Connectie.

Vooral die laatste voel ik nu heel acuut. We zijn collectief verstoken gebleven van zoveel human touch. Van die ongeplande koffie met die ex-collega tot het samen staan springen op een festivalweide. Van alle nuances die niet van een computerscherm zijn af te lezen. Van de comfortabele stilte tussen vrienden die zo hard op hun gemak zijn samen dat ze de stilte koesteren.

Bottom line: ik wil dit jaar mensen zien. In ‘t echt. In den vleze.

Dit voorjaar nog komt er een nieuwe cursus over e-mail marketing en ik overweeg dan ook om er een sterke live component aan te koppelen. Misschien wel een schrijfdag. Of tweedaagse, wie weet. (Did I say that out loud? 🤓)

Goesting om samen te schrijven?
Drop me a line.

Ik ben benieuwd of er voldoende animo is. Als dat het geval is, dan beweeg ik graag samen met jou richting meer verbinding.

Warme groet,
P.S. Trouwens, als je net als ik hunkert naar meer connectie, dan nodig ik je ondertussen van harte uit op de fundraiser die we met Zonta Ieper organiseren op 21/3. Niemand minder dan powerhouse Conny Vandendriessche komt er de keynote over vrouwelijk ondernemerschap geven en achteraf drinken we er samen één op! Claim je ticket>>


DE BESTE MAILS VAN HET INTERNET 👍

Mijn wekelijkse mails zijn even binge-worthy zijn als Game of Thrones (maar iets minder bloederig). Schrijf je in en steel gerust een idee of twee zodat je abonnees aan je lippen hangen.

Ik wil die mails 👉

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!