Podcast

#1 Waarom deze podcast bijna nooit het daglicht had gezien

April 22, 2022

Say what? Yep, perfectionisme, uitstelgedrag en people pleasing almost killed the radiostar.

In deze eerste aflevering vertel ik openhartig over hoe ik de mindfucks tackelde die in de weg zaten om ein-de-lijk de podcast te lanceren waar ik al zo lang op broedde. 

Luister en laat je inspireren om de belemmerende gedachten te overwinnen die jou in de weg zitten om tot actie over te gaan in jouw leven of bedrijf.

Dit zijn een paar juicy bits om duimen en vingers van af te likken in deze aflevering:

 • Openhartig, pijnlijk, inspirerend en soms ronduit genant. Mijn verhaal in deze aflevering doet letterlijk all the feels opborrelen.
 • Ik ga letterlijk al van in aflevering één met de billen bloot. Waarom ik mij in die oncomfortabele positie wring? Omdat ik denk dat je er het een ‘t ander van kan leren.
 • Ik vertel je over de geniepige manier waarop mijn perfectionisme me stokken in de wielen stak en hoe ik me als een absolute beginneling gedroeg. Je ontdekt waarom perfectionisme veel schadelijker is dan de meeste mensen denken.
 • Komt ook aan bod: uitstelgedrag. Het beloont je op korte termijn, maar op lange termijn krijg je simpelweg niks gedaan. Spoiler alert: het heeft dikwijls meer te maken heeft met emoties dan met time management.  
 • Nog een mindfuck die aan bod komt: loyauteit en people pleasing. Want ja, je kan én stoer zijn én een grote mond hebben en een recovering people pleaser zijn. I’m the living proof.
 • Je ontdekt waarom people pleasing neerkomt op liegen.
 • Je hoort hoe ik die mindfucks tackelde en welke wijze raad van auteur Glennon Doyle daarbij bijzonder goed van pas kwam. 
 • Vanaf aflevering 2 ga ik rammelen aan de kooitjes. Zal het altijd zijn wat jij wil horen? Probably not. Maar het zal net die sjot onder je kont zijn die je nodig hebt. Beloofd!

Hier vind je alle links, tools & resources die ik vermeldde:

 • Werk & Leven is mijn eerste podcast-baby die ik samen met Kelly Deriemaeker runde. 
 • Podcast Wonderland is een Facebookgroep voor podcasters van een klant van mij, een Content Rebel, Ann De Schoenmaeker.
 • Glennon Doyle is een Amerikaanse auteur met een bijzonder straf levensverhaal. Ze schreef een boek dat je moet lezen: Untamed
 • Mijn ten grave gedragen liveshow Broodje Content kan je op mijn website terugvinden.
 • Ik geef workshops over Marketing Zonder Social Media, waarin ik ondernemers leer om minder afhankelijk te zijn van de Mark Zuckerbergs van deze wereld. 

Viva la Revolución, baby!

Hopelijk heb ik je aan het denken gezet en goesting gegeven om te groeien en te bloeien op jouw eigenwijze manier. Samen zijn we revolutionair impactvol en veranderen we de wereld, van binnenuit. Hashtag World Domination en al!

Revoluties breng je niet alleen op gang én het is ook veel plezanter om samen op de barricades te staan. Daarom wil ik je vragen: abonneer je op deze podcast, deel ‘m met je BFF’s of je eigen wolfpack, en laat een review achter waar je naar deze podcast luistert. 

Deel ‘em op de socials en tag me met @anouck_ampersand. Dan kan ik je een virtueel vuistje geven en vinden ook andere Rebels With a Cause ook hun weg naar meer vrijheid.

Download gratis Freedom Scan

Als je al een eerste stap wil zetten richting een bedrijf en een leven dat je op je eigen voorwaarden runt, ga dan aan de slag met mijn Freedom Scan. Mijn Freedom Scan is een gratis tool waarin ik de strategie onthul waarmee ik in twee bedrijven een omzet genereerde van een half miljoen euro op minder dan 30 uur per week. Download ‘em hier.

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!