Podcast

#2 Het slechtste advies ooit over (starten met) ondernemen

April 22, 2022

Ondernemen en daarmee starten, er wordt over weinig onderwerpen zoveel zever in pakskes verkocht. In deze aflevering staan een reeks van die bullshit-adviezen in de beklaagdenbank. Je ontdekt waarom mijn buikgevoel één van mijn beste adviseurs is en waarom ik het businessidee “Wandelcoaching met Billie en Anouck” toch maar in de schuif laat liggen.

Dit zijn een paar juicy bits om duimen en vingers van af te likken in deze aflevering:

 • Van hoeveel bedrijven kan je tegelijk eigenlijk CEO zijn? Voor u uitgetest: ik was het op zeker moment van 4 tegelijkertijd. 
 • Om maar te zeggen: ik ben head first in het ondernemerschap gedoken en deed zo op korte tijd meer ervaring op dan veel andere ondernemers in hun hele carrière.
 • Je ontdekt wat ik als startende ondernemer leerde (en vooral niet leerde) op de schoolbanken van de cursus Bedrijfsbeheer tussen Jean-Pierre van de Heuvellandse Autorijschool en Tatjana van Nagelstudio Tatjana. 
 • Ik vertel wat een ommekeer het betekende om te aanvaarden dat ik niet alle antwoorden had in mijn business.
 • En waarom je als ondernemer ook hobby’s mag (en zelfs moet) hebben.
 • Komt ook aan bod: waarom het oké is om meer willen van het leven dan afwassen alleen en dus ook meer van ondernemen.
 • En dat een marktanalyse vaak een rondje navelstaren is.
 • Je ontdekt hoe ik afkickte van chronisch overwerken en mijn ego afmeten aan het aantal billable hours dat ik klopte.
 • En waarom “kom uit de bosjes” nog wel het meest dringende advies is dat ik voor startende ondernemers heb.

Hier vind je alle links, tools & resources die ik vermeldde:

 • Als creatieve generalist werd ik gecoacht door de fantastische Silvia Derom
 • Content Rebels is mijn cursus content marketing. Momenteel zijn de deuren gesloten, maar zet je gerust op de wachtlijst!

Viva la Revolución, baby!

Hopelijk heb ik je aan het denken gezet en goesting gegeven om te groeien en te bloeien op jouw eigenwijze manier. Samen zijn we revolutionair impactvol en veranderen we de wereld, van binnenuit. Hashtag World Domination en al!

Revoluties breng je niet alleen op gang én het is ook veel plezanter om samen op de barricades te staan. Daarom wil ik je vragen: abonneer je op deze podcast, deel ‘m met je BFF’s of je eigen wolfpack, en laat een review achter waar je naar deze podcast luistert. 

Deel ‘em op de socials en tag me met @anouck_ampersand. Dan kan ik je een virtueel vuistje geven en vinden ook andere Rebels With a Cause ook hun weg naar meer vrijheid.

Download gratis copywriting recept

Als je getriggerd bent om Baas te worden over Eigen Podium, download dan mijn copywriting recept voor magistrale mails. Ik verkocht duizenden online cursussen en coachingpakketten via e-mail en dus zonder dat ik mezelf afhankelijk hoefde te maken van oeverloos gezwam op de socials. Zonder dirty tricks of hard selling. Klaar om eens iets anders in de mix te gooien?

Download mijn recept >>

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!