Podcast

#3 Marketing zonder Mark – waarom je bedrijf afhankelijk maken van social media ronduit gevaarlijk is

April 22, 2022

Social media lijkt voor veel ondernemers een absolute must. Meer nog: je komt over als een arme stakker of een hoogbejaarde als je niet op de Insta-trein hopt. I call bullshit on that! Je bedrijf afhankelijk maken van de algoritmes en grillen van Mark Zuckerberg en co is zelfs ronduit gevaarlijk. Het is nefast voor je relaties met je geliefden, je mentale gezondheid en nachtrust maar vooral: voor de bottomline van je bedrijf. Echt vrij ben je als ondernemer pas als je je eigen podium bouwt.

Dit zijn een paar juicy bits om duimen en vingers van af te likken in deze aflevering:

  • Deze keer zet ik in de beklaagdenbank: onze lieve vrienden van de socials, Mark Zuckerberg en co.
  • Je ontdekt waarom sociale media marketing compleet optioneel is, en waarom ik mij met die mening niet populair maak bij mijn collega-marketingcoaches. 
  • Ik betoog daarentegen dat onverstoorbaar zijn de belangrijkste superpower is die een ondernemer op zoek naar vrijheid kan hebben. 
  • Bewijsstuk dat dat die superpower schaars is: de gemiddelde mens spendeert zo’n 142 minuten per dag aan social media. #awtsj
  • Ik gooi daar nog deze knuppel in het hoenderhok bovenop: je kunt niet én zwaar geëngageerd zijn online, én tegelijk je “echte” relaties soigneren.
  • Ik doe uit de doeken dat we zo eigenlijk gratis en voor niks werken voor Zuck & co en de zakken van hun aandeelhouders vullen. Let that sink in.
  • Je ontdekt waarom je het ethische kompas van deze lieden bezwaarlijk zuiver kan noemen. Met dank aan klokkenluiders als Frances Haugen om dat in de Facebook Files naar buiten te brengen.
  • Tot slot onthul ik hoe je zelf je podium kan bouwen om je missie in de wereld te zetten en waarom e-mail marketing the way to go is voor freedompreneurs.

Hier vind je alle links, tools & resources die ik vermeldde:

Viva la Revolución, baby!

Hopelijk heb ik je aan het denken gezet en goesting gegeven om te groeien en te bloeien op jouw eigenwijze manier. Samen zijn we revolutionair impactvol en veranderen we de wereld, van binnenuit. Hashtag World Domination en al!

Revoluties breng je niet alleen op gang én het is ook veel plezanter om samen op de barricades te staan. Daarom wil ik je vragen: abonneer je op deze podcast, deel ‘m met je BFF’s of je eigen wolfpack, en laat een review achter waar je naar deze podcast luistert. 

Deel ‘em op de socials en tag me met @anouck_ampersand. Dan kan ik je een virtueel vuistje geven en vinden ook andere Rebels With a Cause ook hun weg naar meer vrijheid.

Download gratis copywriting recept

Als je getriggerd bent om Baas te worden over Eigen Podium, download dan mijn copywriting recept voor magistrale mails. Ik verkocht duizenden online cursussen en coachingpakketten via e-mail en dus zonder dat ik mezelf afhankelijk hoefde te maken van oeverloos gezwam op de socials. Zonder dirty tricks of hard selling. Klaar om eens iets anders in de mix te gooien?

Download mijn recept >>

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!