Podcast

#4 Steviger in het zadel op je eigen paard: word baas over je eigen podium

April 29, 2022

Spreek de woorden marketing en strategie uit in één zin en bij veel ondernemers breekt het angstzweet uit. Maar toch is de vraag “hoe en waar verkondig je je Blijde Boodschap?” cruciaal als je niet wil dat je marketing in een nachtmerrie verandert.

In deze aflevering van Ampersand Rebel Rants ga ik op één van mijn stokpaardjes zitten. Aan de hand van drie eenvoudige vragen leer je het kaf van het koren scheiden als het op marketingkanalen aankomt. Zo maak je bewustere keuzes en leer je timmeren aan je eigen marketingpodium.

Dit zijn een paar juicy bits om duimen en vingers van af te likken in deze aflevering:

 • Justine van Confetticoach stelt een vraag op het Ampersand Antwoordapparaat over starten als ondernemer en hoe je weet dat je op het juiste pad zit. 
 • Ik vertel waarom ik niet zo geloof in overnight successes.
 • En hoe dat mij ook niet te beurt viel toen ik de eerste keer een online cursus lanceerde. Om het zacht uit te drukken.
 • Ik deel wat ik dan wél deed om stap voor stap te bouwen aan mijn Ampire, en hoe ik mijn innerlijke Steven Van Gucht daarbij helemaal loos laat gaan.
 • Eén tip onthul ik alvast: zoek jezelf een cheerleadersquad.
 • Maar de hamvraag van deze aflevering is: hoe kies je als ondernemer waar je je Blijde Boodschap verspreidt? 
 • Overwhelmed door de schijnbaar oneindige stroom aan platformen en apps en media? Ik reik je drie vragen aan waarmee je orde in de chaos kan scheppen.
 • Belangrijk wist-je-datje: not all platforms are created equal
 • Komt ook aan bod: dat de energie en het enthousiasme waarmee je voor de dag komt, en hoe belangrijk dat is in verhouding tot de inhoud van wat je vertelt. 
 • Rol je bij het idee aan een eigen website spontaan je ogen uit hun kas en denk je ‘so 2008’? Dat vooroordeel ga je gegarandeerd herbekijken eens je de aflevering beluisterd hebt. 
 • En je ontdekt waarom e-mail staat voor pret, poen en persoonlijke relaties.

Hier vind je alle links, tools & resources die ik vermeldde:

 • Launch Rebels is mijn online cursus waarin je jouw online cursus leert maken en lanceren (lekker meta!). De deuren zijn momenteel gesloten, maar zet je gerust op de wachtlijst.
 • Ook een vraag stellen op het Ampersand Antwoordapparaat? Dat kan hierzo!
 • Mijn nieuwsbrief lezen? Zet je op de lijst. ‘t Is van lektmeliptje!

Viva la Revolución, baby!

Hopelijk heb ik je aan het denken gezet en goesting gegeven om te groeien en te bloeien op jouw eigenwijze manier. Samen zijn we revolutionair impactvol en veranderen we de wereld, van binnenuit. Hashtag World Domination en al!

Revoluties breng je niet alleen op gang én het is ook veel plezanter om samen op de barricades te staan. Daarom wil ik je vragen: abonneer je op deze podcast, deel ‘m met je BFF’s of je eigen wolfpack, en laat een review achter waar je naar deze podcast luistert. 

Deel ‘em op de socials en tag me met @anouck_ampersand. Dan kan ik je een virtueel vuistje geven en vinden ook andere Rebels With a Cause ook hun weg naar meer vrijheid.

Download gratis copywriting recept

Als je getriggerd bent om Baas te worden over Eigen Podium, download dan mijn copywriting recept voor magistrale mails. Ik verkocht duizenden online cursussen en coachingpakketten via e-mail en dus zonder dat ik mezelf afhankelijk hoefde te maken van oeverloos gezwam op de socials. Zonder dirty tricks of hard selling. Klaar om eens iets anders in de mix te gooien?

Download mijn recept >>

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!