Podcast

#5 – 5 mythes over e-mailmarketing ontkracht

May 12, 2022

E-mail dood en begraven? Verre van. Het is één van de broodjeaapverhalen die ik in deze vijfde aflevering van Ampersand Rebel Rants onderuithaal. 

E-mail mag dan niet meteen een shiny marketingkanaal zijn, maar wel een verdomd effectief. Mark my words: de ROI van e-mail is duizelingwekkend hoog, zo blijkt uit onderzoek.Geen wonder dus dat het mijn favoriete marketingkanaal is, ook al omdat je het helemaal zelf in de hand hebt. Klaar om de kracht van e-mailmarketing te ontdekken? Let’s go!

Dit zijn een paar juicy bits om duimen en vingers van af te likken in deze aflevering:

 • Wist je dat er 4 miljard mensen zijn die letterlijk elke. dag. van. hun. leven. e-mail gebruiken? #wuk 
 • En zo haal ik nog enkele lekker sappige onderzoeksdata aan die bewijzen dat e-mail verre van dood is. Au contraire.
 • Ik betoog dat e-mail hét perfecte kanaal is om marketing te doen the way it’s supposed to be done: om een hechte band met je tribe op te bouwen dus.
 • Je ontdekt waarom mails absoluut geen fancy vormgeving moeten hebben om effectief te zijn. 
 • Alvast één tip: make it personal.
 • Ik deel waarom de slechte reputatie van e-mail eigenlijk net een gigantische kans is voor ondernemers zoals jij. 
 • Verkoop jij B2B of B2C? Doet er niet toe, er bestaat volgens mij toch alleen B2H.
 • Does size matter? Of gaat het over de frequentie? Geen aangebrande praatjes, ik vertel simpelweg waarom kwaliteit én kwantiteit hand in hand gaan wanneer je nieuwsbrieven schrijft. 
 • En waarom unsubscribes wel het laatste is waar je van moet wakker liggen.
 • Ik onthul tot slot wat TLC en scrubs voor je nieuwsbrief kunnen betekenen. #90skidforever

Hier vind je alle links, tools & resources die ik vermeldde:

 • Getriggerd om e-mailmarketing helemaal in de vingers te krijgen? Zet je dan op de VIP-lijst voor mijn gloednieuwe online programma Inbox Rebels. Dat doe je op www.inboxrebels.be. De voordelen van VIP zijn? De deuren gaan dan een dag vroeger open, op 16 mei. Die kans wil je niet missen want er zal op 16 mei iets bijzonders te rapen vallen! 
 • Mijn nieuwsbrief lezen? OF COURSE. Zet je op de lijst. ’t Is van lekmeliptje!

Viva la Revolución, baby!

Hopelijk heb ik je aan het denken gezet en goesting gegeven om te groeien en te bloeien op jouw eigenwijze manier. Samen zijn we revolutionair impactvol en veranderen we de wereld, van binnenuit. Hashtag World Domination en al!

Revoluties breng je niet alleen op gang én het is ook veel plezanter om samen op de barricades te staan. Daarom wil ik je vragen: abonneer je op deze podcast, deel ‘m met je BFF’s of je eigen wolfpack, en laat een review achter waar je naar deze podcast luistert. 

Deel ‘em op de socials en tag me met @anouck_ampersand. Dan kan ik je een virtueel vuistje geven en vinden ook andere Rebels With a Cause ook hun weg naar meer vrijheid.

Nu al betere nieuwsbrieven leren schrijven?

Download dan mijn copywriting recept voor magistrale mails.

Ik verkocht duizenden online cursussen en coachingpakketten via e-mail en dus zonder dat ik mezelf afhankelijk hoefde te maken van oeverloos gezwam op de socials. Zonder dirty tricks of hard selling.

Klaar om eens iets anders in de mix te gooien?

Download mijn recept 

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!