Podcast

#6 Bouw je eigen podium: public speaking met Elizabeth Van den Bergh

May 27, 2022

Moet je een groot team hebben om verder te groeien? 

Het is het gangbare advies in ondernemersland: als je echt impact wil maken en wil groeien, dan kan je het niet alleen. Als je onderneming een zeker level behaald heeft, wat matuurder begint te worden, en groeit qua omzet, moet je een team hebben.

Wat niemand zegt is dat zo’n team met een hele set aan extra uitdagen komt, en dat een team uitbouwen eigenlijk helemaal geen must is, en zelfs geheel optioneel is. 

Ik neem dus nogmaals de rol op van degene die de kat de bel aanbindt en vertel je in deze aflevering heel openhartig over hoe ik een very small but mighty team van freelancers opgebouwd heb, en ook hoe ik daaraan voorafgaand mijn bedrijf bijna in de vernieling reed door wel een gigantisch team in te huren. 

Dit zijn een paar juicy bits om duimen en vingers van af te likken in deze aflevering:

 • Elizabeth maakte eerst carrière in pr en communicatie en kwam zo geregeld leiders tegen die de mist in gingen wanneer ze hun boodschap voor een publiek, groot of klein, wilden overbrengen. Zo jammer, vond ze. En een trigger om er zelf iets aan te doen.
 • Ze vertelt waarom jezelf niet te belangrijk vinden één van de sleutels tot succesvol spreken voor een publiek is.
 • Klanten die geen kleur durven te bekennen, dat kennen Elizabeth en ik allebei. Elizabeth heeft daar een uitgesproken mening over…
 • Elizabeth coacht vrouwen én mannen, en ontdekte zo dat ook vrouwen een mannelijke spreekstijl kunnen hebben.
 • Feminisme zat er bij Elizabeth van jongsaf aan in. Met dank aan haar tante Hilde en haar uitermate belangrijke raad voor avonturen in de slaapkamer en daarbuiten. 
 • Als het over gendergelijkheid gaat, ga ik al snel op mijn paard zitten. Maar deze keer kunnen Elizabeth en ik samen gaan paardrijden. #dullegrietenunite
 • We praten over de twee maten en gewichten waarmee vrouwen nog altijd behandeld worden.
 • Je ontdekt waarom woede zo’n krachtige emotie kan zijn bij spreken voor een publiek, maar hoe kwade vrouwen nog altijd scheef bekeken worden. Twee maten en gewichten, quoi.
 • Waakzaamheid over vrouwenrechten, het blijft nodig, daar zijn we het tot slot roerend over eens. Kijk maar naar wat er rond reproductieve rechten in de States gaande is momenteel.

Hier vind je alle links, tools & resources die ik vermeldde:

 • Elizabeth Van den Bergh kan je volgen via LinkedIn of Instagram. Haar website is www.speaker.coach
 • De dystopie waar we het over hadden in verband met reproductieve rechten, dat is het boek The Handmaid’s Tale van Margaret Atwood. Een must-read, en ook de gelijknamige serie is bingeworthy.
 • Ken je de app Checkpod al? Dat is een soort Tripadvisor voor podcasts. Laat daar een review achter voor deze podcast, dan krijg je een heleboel suggesties voor podcasts die op een of andere manier lijken op deze podcast. Omdat ze ook aan de kooitjes rammelen, of omdat je er ook vanalles en nog wat bijleert.

Viva la Revolución, baby!

Hopelijk heb ik je aan het denken gezet en goesting gegeven om te groeien en te bloeien op jouw eigenwijze manier. Samen zijn we revolutionair impactvol en veranderen we de wereld, van binnenuit. Hashtag World Domination en al!

Revoluties breng je niet alleen op gang én het is ook veel plezanter om samen op de barricades te staan. Daarom wil ik je vragen: abonneer je op deze podcast, deel ‘m met je BFF’s of je eigen wolfpack, en laat een review achter waar je naar deze podcast luistert. 

Deel ‘em op de socials en tag me met @anouck_ampersand. Dan kan ik je een virtueel vuistje geven en vinden ook andere Rebels With a Cause ook hun weg naar meer vrijheid.

Nog meer luistervoer?

Extra luistervoer van deze podcast kan je ook krijgen als je mijn private podcast over e-mailmarketing downloadt via ampersandpodcast.com. Ik deel in die private podcast – dat is dus een podcast die je niet vindt via Apple Podcasts of Spotify – mijn copywritingrecept voor magistrale mails. Volgens mij dé manier om je eigen podium te bouwen. Smakelijk en heel graag tot de volgende!

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!