Podcast

#7 Bouw je eigen podium: een (zelf-uitgegeven) boek met Hanne Luyten

June 10, 2022

Van “perongelukschrijfster” tot baas van haar eigen uitgeverij: Hanne Luyten is mijn gast in deze aflevering van Ampersand Rebel Rants. Het brein achter onder meer het succesvolle prentenboek Wilma Wonder vertelt in geuren en kleuren over haar parcours als ondernemer – inclusief builen en blutsen – en over de kracht van een boek om je eigen verhaal met de wereld te delen. De rode draad: een radicaal vertrouwen op haar buikgevoel.

Luister en ontdek hoe Hanne elke dag haar eigen podium in elkaar timmert.

Dit zijn een paar juicy bits om duimen en vingers van af te likken in deze aflevering:

  • Kleine Hanne was een rasechte boekenwurm en droomde ervan ook schrijfster te worden. Maar die droom realiseren leek haar zo ongrijpbaar.
  • Toen ze zwanger was van haar derde kind, besloot ze haar carrière achter de schermen van de tv-wereld vaarwel te zeggen. Want je kinderen in bad stoppen terwijl je scenario’s probeert door te nemen, dat soort leven wilde ze niet.
  • Je ontdekt hoe ze toevallig in het schrijverschap rolde en als “perongelukschrijfster” met haar eerste boek #nietaankindengezinverklappen in de boekentoptien belandde naast Michelle Obama. En hoe dat het begin van alles was.
  • Intussen is het motto van Pippi Langkous – “ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk wel dat ik het kan” – haar op het lijf geschreven.
  • Hanne onthult met welke builen en blutsen het succes van haar boeken en haar eigen uitgeverij kwam. 
  • Haar eerste stappen in het ondernemerschap zette ze met heel veel naïviteit – en met YouTubevideo’s ‘hoe leer ik met een heftruck rijden’.
  • Ze onthult haar gouden ondernemerstip met een prachtig treffende zin uit Wilma Wonder: “niemand is een betere jij”. 
  • Dat je eigen podium bouwen zo waardevol is, leerde ze the hard way.

Hier vind je alle links, tools & resources die ik vermeldde:

  • Volg Hanne Luyten op Instagram en schrijf je zeker ook in op haar nieuwsbrief via haar website. Daar kan je ook haar boeken kopen.
  • Ken je de app Checkpod al? Dat is een soort Tripadvisor voor podcasts. Laat daar een review achter voor deze podcast, dan krijg je een heleboel suggesties voor podcasts die op een of andere manier lijken op deze podcast. Omdat ze ook aan de kooitjes rammelen, of omdat je er ook vanalles en nog wat bijleert.

Viva la Revolución, baby!

Hopelijk heb ik je aan het denken gezet en goesting gegeven om te groeien en te bloeien op jouw eigenwijze manier. Samen zijn we revolutionair impactvol en veranderen we de wereld, van binnenuit. Hashtag World Domination en al!

Revoluties breng je niet alleen op gang én het is ook veel plezanter om samen op de barricades te staan. Daarom wil ik je vragen: abonneer je op deze podcast, deel ‘m met je BFF’s of je eigen wolfpack, en laat een review achter waar je naar deze podcast luistert. 

Deel ‘em op de socials en tag me met @anouck_ampersand. Dan kan ik je een virtueel vuistje geven en vinden ook andere Rebels With a Cause ook hun weg naar meer vrijheid.

Nog meer luistervoer?

Extra luistervoer van deze podcast kan je ook krijgen als je mijn private podcast over e-mailmarketing downloadt via ampersandpodcast.com. Ik deel in die private podcast – dat is dus een podcast die je niet vindt via Apple Podcasts of Spotify – mijn copywritingrecept voor magistrale mails. Volgens mij dé manier om je eigen podium te bouwen. Smakelijk en heel graag tot de volgende!

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!