Meters tagliatelle.
Ettelijke liters wijn van Lambrusco druiven.
En wat voelt als kilo’s parmigiano reggiano.
Dat probeerde ik vorige week te verteren, toen we na het culinair orgasme dat Bologna heet terugkeerden naar onze nederige stulp.
Hoe kan je zoiets beter doorspoelen dan met een espresso doppio of vier en de weekendkrant van een paar dagen oud?
(Deze vraag is retorisch, beste lezer, een betere manier is er uiteraard niet).
Zoals wel vaker was het een artikel in de boekenbijlage van de krant dat mijn aandacht trok, met name een interview met de met een Pulitzer Prize gedecoreerde auteur Jennifer Egan. In haar nieuwste meesterwerk The Candy House deelt ze een mokerslag uit aan social media en andere technologische hoogstandjes.
(Je snapt meteen waarom Jennifer en ik BFF’s zouden kunnen zijn.)
Meer nog dan over de gevaren van de socials gaat de roman van Egan over de kracht van verhalen.
‘Verhalen vormen de basis van onze communicatievormen. We vereren data tegenwoordig, maar zonder verhalen betekenen al die data niks. Met verhalen interpreteren we de data en geven we er betekenis aan. […] De mensen die (er) verhalen van maken, bezorgen de data hun echte waarde,’ weet Egan.
Nagels met koppen, wat mij betreft.
We leven in een tijdperk van content shock. Informatie overload. Een tijdperk waarin de ene nieuwsflits al even belegen is als de Oud Brugge tussen je boterham van zodra de volgende door je strot geramd wordt.
Verhalen verduidelijken.
Verhalen geven zin.
Verhalen verbinden.
❌ Stop met je marketing te doorspekken met meer informatie.
❌ Stop met je tribe te overspoelen met nóg meer data.
❌ Al die schattige trucjes en leuke life hackjes? Laat ze achterwege.
Doe zoals Egan. Nee, je hoeft geen boek te schrijven (al is dat zeker geen slecht idee!). Maar begin met linken bloot te leggen, context te geven, je volgers te helpen snappen waar de klepel hangt.
Met dat soort content blijf je niet aan de oppervlakte en onderscheid je je moeiteloos van de lauwwarme boodschappen die in 140 tekens of videootjes van 15 seconden verpakt zitten (zeker als desbetreffende videootjes vooral draaien rond wijzen naar random woorden of schudden met je gat #justsayin’).
Ga en vertel een verhaal!
Warme groet,
P.S. In mijn nieuwe programma Inbox Rebels waarin ik deelnemers leer hoe te verbinden en verkopen met email is storytelling ook een basis-bouwsteen.
Als je de deadline om je in te schrijven hebt gemist (bummer!), weet dan dat je in afwachting van de volgende editie zelf aan de slag kan met de workshop storytelling uit mijn Marketing Foundations reeks.
Check it out >>
DE BESTE MAILS VAN HET INTERNET 👍
Mijn wekelijkse mails zijn even binge-worthy zijn als Game of Thrones (maar iets minder bloederig). Schrijf je in en steel gerust een idee of twee zodat je abonnees aan je lippen hangen.
+ toon Comments
- Hide Comments
Reageer