Podcast

#8 Altijd aan het ondernemen in je hoofd? Zo draai je de knop om

June 24, 2022

Wat heeft hustle culture te maken met het patriarchaat? 

Luisteraar Saar stelde mij op het antwoordapparaat van Ampersand Rebel Rants een pertinente vraag over rust en vrije tijd. Ik ben misschien niet dé ideale persoon ben om die te beantwoorden – want enige workaholic-trekjes zijn mij niet vreemd – maar wel de perfecte aanleiding om enkele vastgeroeste ideeën over productiviteit aan de kaak te stellen.

Klaar voor een feministische kijk op productiviteit? Luister en ontdek hoe je ongegeneerd rust inbouwt in je planning én je hoofd.

Dit zijn een paar juicy bits om duimen en vingers van af te likken in deze aflevering:

  • Ik geef grif toe dat ik workaholic-trekjes heb. En dat ondanks het feit dat ik maximum 30 uur per week aan mijn bureau spendeer.
  • Je ontdekt waarom “maar ik doe mijn werk zo graag” geen afdoende verklaring is voor het feit dat we het als samenleving zo moeilijk hebben met stilvallen. En waarom vooral vrouwen de dupe zijn daarvan. 
  • Ik betoog dat klassieke productiviteitshacks volgen alleen betekent dat je jezelf straft. Waarvoor dan? Voor je eigen efficiëntie.
  • Het idee van rusten als middel om daarna beter te kunnen werken? Je raadt het al: dat vind ik al even fucked up.
  • Loskomen van die overheersende visie op productiviteit, hoe doe je dat dan? Spoiler alert: het heeft veel met eigenwaarde te maken.
  • Eén van mijn geheime tips om toch rust te vinden in je hoofd? Neem afspraken met jezelf even serieus als afspraken met een ander.
  • En koppel jezelf al eens los van alles wat je aan je werk doet denken. Yep, je kent me al een beetje: dat betekent ook die dekselse smartphone.

Hier vind je alle links, tools & resources die ik vermeldde:

Viva la Revolución, baby!

Hopelijk heb ik je aan het denken gezet en goesting gegeven om te groeien en te bloeien op jouw eigenwijze manier. Samen zijn we revolutionair impactvol en veranderen we de wereld, van binnenuit. Hashtag World Domination en al!

Revoluties breng je niet alleen op gang én het is ook veel plezanter om samen op de barricades te staan. Daarom wil ik je vragen: abonneer je op deze podcast, deel ‘m met je BFF’s of je eigen wolfpack, en laat een review achter waar je naar deze podcast luistert. 

Deel ‘em op de socials en tag me met @anouck_ampersand. Dan kan ik je een virtueel vuistje geven en vinden ook andere Rebels With a Cause ook hun weg naar meer vrijheid.

Ampersand Unplugged

Volgende week drop ik weer een nieuwe aflevering en dan hebben wij een volgende date. Als je zo lang niet kan wachten – wat ik uiteraard helemaal snap – dan heb ik voor jou de oplossing. 

Ik heb naast Ampersand Rebel Rants namelijk ook een geheime podcast, die alleen beschikbaar is voor intimi, voor de inner circle. Ampersand Unplugged heet die. Die ga ja nergens vinden als je zoekt op Spotify of Apple Podcasts, die kan je alleen beluisteren als je je daarvoor opgeeft.

In deze geheime podcast neem ik je elke werkdag mee achter de schermen van mijn bedrijf en mijn leven. Stap mee in de rollercoaster van emoties en luister mee naar mijn dagelijkse struggles en avonturen in mijn business en daarbuiten. Haal elke dag een nieuwe portie inspiratie voor je werk en je leven uit deze niks verhullende podcast. Abonneer je nu >>

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!