Nieuwsbrief

Klap jij uit bed?

June 24, 2022

“Soms zie ‘k je zo gèren dat ‘t zeer doet. Weet je gie dadde?

Aan het woord is (ambe)tante Carine – Rientje voor de vrienden, al zijn dat er precies niet zoveel – uit de Vlaamse hitserie Nonkels.

(Tussen ons gezegd en gezwegen: als je al een aflevering meepikte, dan viel je ongetwijfeld op dat de spieren die verantwoordelijk zijn voor het doen rollen van Carines ogen overuren maken en dat ze niet meteen het meest aaibare personage is.)

“‘k Weten dak sinds de dood van Gunther niet alsan de aangenaamste geweest benne. Moh ‘k proberen der aan te werken. En gie helpt mie do bie.”

We bevinden ons in deze scène in de slaapkamer van het echtpaar Persyn.
De lichten zijn gedimd, de sfeer is intiem. Het geurt er vaag naar 4711 eau de cologne. Gehuld in haar lichtblauwe fleecen peignoir spreekt Carine met zoetgevooisde stem – een stem waarvan wij als kijkers nog niet wisten dat (irri)tante Carine die ook in zich droeg.

Haar husbando, nonkel Luc – bless his soul – is zichtbaar aangedaan en zet zijn oversized 90s brilletje met een vingervlugge beweging wat hoger op zijn neusbrug. Hij trekt nerveus zijn gestreepte pyjama in de plooi. Zou zijn eerder pinnige eega dan toch smelten voor zijn, euh, charmes?

Net als hij haar wil bedanken voor zo’n uitzonderlijk spontane blijk van affectie, zoomt de regisseur uit en zien we dat de bestemmeling van Carines onvoorwaardelijke liefde de Duitse scheper Kürt is, die zich knus genesteld heeft tussen het echtelijke paar. 💕

Om maar te zeggen: niets is wat het lijkt.

Zonder indiscreet te willen zijn: wat gebeurt er bij jou ‘s avonds in de slaapkamer?

Lig jij zonder zorgen te chillaxen?
Een intiem moment te beleven (geen details nodig, thanks!)?
Of: lijkt het alleen maar peis en vree maar word je in realiteit geplaagd door een gedachtenstroom die. maar. niet. ophoudt?

Over dat ene project dat in het slop zit?
Over die mail van die klant die precies toch niet 100% content is met haar aankoop?
Over de 36724 to do’s die op je lijstje prijken?

Als jij al eens op zoek bent naar die “off switch” om je brein uit ondernemersmodus te halen terwijl je knus in je bed ligt, dan moét je gewoon luisteren naar de podcast episode die ik vandaag voor je drop.

Je hoort er onder meer:

🎙 waarom ondernemen als drug kan werken

🎙 over mijn innerlijke workaholic en hoe ik haar willens nillens in bedwang houd

🎙 waarom méér willen doen in minder tijd dikke vette bullshit is


Je moest al aan het luisteren zijn. Je overvolle hoofd zal je dankbaar zijn >>

Warme groet,


P.S. In de outro zit een verrassing van formaat voor podcastfans. Luister dus zeker tot het einde en je komt te weten aan welk geheim project ik al een paar weken achter de schermen aan het werk ben. Ik ben er even enthousiast over als nonkel Luc over zijn flight simulator!


DE BESTE MAILS VAN HET INTERNET 👍

Mijn wekelijkse mails zijn even binge-worthy zijn als Game of Thrones (maar iets minder bloederig). Schrijf je in en steel gerust een idee of twee zodat je abonnees aan je lippen hangen.

Ik wil die mails 👉

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!