Podcast

#10 De innerlijke criticus: van zelfsabotage naar zelfvertrouwen

July 15, 2022

Jezelf klein houden, je eigen succes en groei – al dan niet bewust – saboteren, … het is een fenomeen dat schering en inslag is bij heel wat ondernemers- vrouwelijke ondernemers in het bijzonder. 

In deze aflevering in de beklaagdenbank: Liliane, Rita, Marie-José, … geen vrouwen van vlees en bloed maar de geniepige stem die jij in je hoofd hoort. 

Het duiveltje dat opduikt op je schouder, telkens als jij grootse of wilde plannen hebt. 

Het personage dat deel uitmaakt van jou, dat jou ervan weerhoudt om je persoonlijk te ontwikkelen of met je bedrijf te groeien en bloeien.

Jouw innerlijke criticus. 

Ik trek mijn toga weer aan en vel mijn oordeel over de 5 manieren waarop jij jezelf klein houdt. En ik vertel je wat je eraan kan doen om je innerlijke criticus het zwijgen op te leggen en van zelfsabotage naar zelfvertrouwen te gaan.  

Dit zijn een paar juicy bits om duimen en vingers van af te likken in deze aflevering:

  • Luisteraar Sofie stelt op het Ampersand-antwoordapparaat een mega goede vraag over de opportuniteiten en valkuilen bij het samenwerken met andere ondernemers. Hoe pak je dat nu best aan?
  • Ik vertel over mijn visie op samenwerken – yay or nay – en of je dan alles tot in de puntjes moet vastleggen in een contract. En het enige wat volgens mij echt noodzakelijk is als je toch niet meer op één lijn zit om een of andere reden.
  • Magic happens wanneer je je people pleasing gedrag opzij zet en keuzes durft maken voor jezelf.
  • Ook badass onderneemsters waarvan we denken dat ze altijd vol zelfvertrouwen zitten en iedere dag ass kicken hebben wel eens te kampen met een innerlijke criticus. Reality check! We hebben allemaal die stemmen in ons hoofd.
  • Het verschil is hoe je ermee omgaat. Ik vertel je hoe ik dat doe.
  • Taal doet ertoe. De woorden die je kiest om over jezelf en je bedrijf te praten, doen ertoe. Spreek de taal van iemand die voor big, hairy goals gaat.
  • Kruip niet onder de tafel als op sales aankomt. Durf jezelf laten zien en durf vragen om de sale. Je houdt jezelf klein door jezelf niet te tonen. Door radicaal jezelf te zijn, kan je jezelf onderscheiden van de massa én trek je de juiste mensen aan.

Hier vind je alle links, tools & resources die ik vermeldde:

Viva la Revolución, baby!

Hopelijk heb ik je aan het denken gezet en goesting gegeven om te groeien en te bloeien op jouw eigenwijze manier. Samen zijn we revolutionair impactvol en veranderen we de wereld, van binnenuit. Hashtag World Domination en al!

Revoluties breng je niet alleen op gang én het is ook veel plezanter om samen op de barricades te staan. Daarom wil ik je vragen: abonneer je op deze podcast, deel ‘m met je BFF’s of je eigen wolfpack, en laat een review achter waar je naar deze podcast luistert. 

Deel ‘em op de socials en tag me met @anouck_ampersand. Dan kan ik je een virtueel vuistje geven en vinden ook andere Rebels With a Cause ook hun weg naar meer vrijheid.

Word een Content Rebel 🤘

Meer weten over hoe je het patroon van jezelf klein houden en onzichtbaar blijven kan doorbreken? Over hoe je kan ondernemen en aan marketing doen met minder voorgekauwde regeltjes, maar op een manier die bij jou past? Over hoe radicaal jezelf zijn je die hard fans en droomklanten kan opleveren?

In september gaan we van start met een hele nieuwe lichting Content Rebels, in de meest omvattende en rebelse marketingcursus van het land. Daarin leer je de unieke combinatie maken tussen een bewuste strategie nastreven en een krachtige mindset ontwikkelen. Een combi die goud oplevert voor jou, je bedrijf en je tribe.  

Schrijf je in voor de VIP-lijst via www.contentrebels.be

Als je op de VIP-lijst staat, krijg je als eerste de kans om in te schrijven én een unieke bonus.Het aantal plaatsen is beperkt en vooral de mastermind is meestal onmiddellijk nadat de deuren open gaan al uitverkocht. Dus zorg dat je de massa voor bent en schrijf je in voor de VIP-lijst via www.contentrebels.be.  

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!