Podcast

#11 Online cursussen: evergreen of lanceren?

July 22, 2022

To launch or not to launch… Dat is de case die ik vandaag in de weegschaal van Vrouwe Justitia leg. Want kunnen we nu voor eens en altijd beslissen wat beter is: een online cursus op evergreen zetten of lanceren?   

Het is een kwestie die de gemoederen beroert en waar al heel wat stellingenoorlogen over gevoerd zijn in online ondernemersland. Misschien is jouw aanbod helemaal evergreen en bied jij het jaar rond hetzelfde aanbod aan, rain or shine. Misschien ben je een online-cursus-raket lanceer je de ene online cursus na de andere. 

Spoiler alert: het ene is niet beter dan het andere, maar het is wel compleet anders. En het vraagt dus van jou als ondernemer ook een aangepaste strategie. In deze aflevering geef ik je mijn 5 belangrijkste inzichten om de keuze voor jou een beetje makkelijker te maken.

Dit zijn een paar juicy bits om duimen en vingers van af te likken in deze aflevering:

 • Luisteraar Lieselot stelt op het Ampersand-antwoordapparaat een zalige vraag. Wat zou ik op de agenda zetten als ik de Eerste Minister van België was? Volledig een kolfje naar mijn hand, dus ik had meteen een hele waslijst klaar. 
 • Evergreen, lanceren, of een mix? Elk model heeft zijn eigenheden en het ene is niet beter dan het andere. De vraag die er écht toe doet: wat past het best bij jou? 
 • Of is de vraag eerder: wat wil je homerun klant? En hoe ver ga je om die te pleasen? 
 • Ik deel de belangrijkste inzichten die mij brachten tot het model dat ik nu hanteer.
 • En ik vertel je hoe je het brein van je homerun klanten kan prikkelen en triggeren om te kopen, of je nu voor evergreen gaat of voor lanceren.

Hier vind je alle links, tools & resources die ik vermeldde:

 • Heb jij zelf ook een prangende vraag voor mij? Stel ze op mijn antwoordapparaat en wie weet beantwoord ik ze in een volgende episode.
 • Mijn evergreen cursussen zijn altijd beschikbaar in de Ampersand Shop. Rain or shine. Het hele jaar door. Je vindt er mijn basiscursus voor online marketing “Marketing Foundations”, mijn Content Planner, en de workshop “Marketing zonder sociale media”. 
 • Via de Ampersand Shop kan je je ook aanmelden voor de VIP lijst van de online trainingen die ik slechts 1 of 2 keer per jaar lanceer: Content Rebels, Launch Rebels en Inbox Rebels
 • Ontdek de geheime triggers van ons menselijk brein in de boeken van Robert Cialdini: Influence en Pre-suasion.

Viva la Revolución, baby!

Hopelijk heb ik je aan het denken gezet en goesting gegeven om te groeien en te bloeien op jouw eigenwijze manier. Samen zijn we revolutionair impactvol en veranderen we de wereld, van binnenuit. Hashtag World Domination en al!

Revoluties breng je niet alleen op gang én het is ook veel plezanter om samen op de barricades te staan. Daarom wil ik je vragen: abonneer je op deze podcast, deel ‘m met je BFF’s of je eigen wolfpack, en laat een review achter waar je naar deze podcast luistert. 

Deel ‘em op de socials en tag me met @anouck_ampersand. Dan kan ik je een virtueel vuistje geven en vinden ook andere Rebels With a Cause ook hun weg naar meer vrijheid.

Gratis online workshop

Als je nu denkt: “Damn, ik wil al langer werk maken van een online programma en ik wil het op mijn manier doen, maar ik wil ook graag handvatten en stappenplannen van iemand who’s been around the block a couple of times.” 

Say no more! Ik ben een echte online programma dino. Ik maak al online cursussen sinds 2016 en ik heb al duizenden cursussen verkocht. 

Op 29 juli geef ik een gratis online workshop waarin ik uit de doeken doe 

 • wat de 7 meest gemaakte (en weinig gekende) fouten zijn die de meeste ondernemers maken als ze zich op online programma’s smijten, 
 • hoe je voorkomt dat je tijd, geld en energie steekt in een online programma dat je vervolgens aan de straatstenen niet kwijtgeraakt,
 • en ik neem je achter de schermen van mijn eigen business en mijn multiple six figure lanceringen.

Schrijf je hier in:

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

 1. […] waarin ik vertel wat ik zou doen als ik Eerste Minister was. Voor wie dat gemist heeft: dat was in aflevering 11 van Ampersand Rebel […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!