Nieuwsbrief

Tijd om de sloophamer erdoor te halen

July 29, 2022

Doodsangsten. Dat is wat ik vroeger zou uitgestaan hebben als ik een onpopulaire opinie de wereld instuurde en daar vervolgens op aangesproken werd.

Voor een recovering people pleaser als ikzelf was dat immers lang hét allerergste: tegenvallen. Teleurstellen. Niet door de hele wereld leuk gevonden worden. De horror!

Ondertussen zit mijn innerlijke pleaser me steeds minder in de weg. Gelukkig maar.

Want in Aflevering 12 van Ampersand Rebel Rants pak ik er mijn sloophamer bij en ga ik stevig aan het mythbusten. Dat een online programma niet de magische oplossing voor al je problemen is. Of een soort passief inkomen toverformule. Een easy peasy cash machine.

Er zijn weinig topics waar zoveel indianenverhalen over de ronde doen als over de goudmijn van online programma’s, en optimisten als de homo sapiens willen die maar al te graag geloven.

Het geeft mensen dus een oncomfortabel gevoel, als je door fabeltjes heen prikt. Neem nu het verhaaltje dat veel goeroes graag ophangen over een online business opstarten from scratch en dan voor de rest van je dagen bankbriefjes bijeen harken. Set it and forget it. Het enige wat je moet “investeren” is een beetje van je tijd.

Ha! Tuurlijk. Weet je hoe ik dat noem? “Een beetje van je tijd investeren?”(Met de nadruk op een beetje, ha!).

Ik noem dat werken. 🤷‍♀️

Wat je trouwens moet doen voor de meeste vormen van passief inkomen (of wat een boze coach in mijn DM’s semi-passief inkomen noemde, tomaitoes, tomahtoes): content maken, een publiek opbouwen, dat publiek doen groeien, marketing voeren, online zichtbaar blijven.

Hetzelfde geldt voor online programma’s: dat is een bijzonder interessant en uiterst schaalbaar businessmodel. Maar het is géén passief inkomen.

En dan kan je misschien denken: ook niet bijzonder snugger, Meier, dat je zo open en bloot aangeeft dat online programma’s geen word-snel-rijk-formule zijn. Want: leer jij ondernemers geen online programma’s maken en lanceren?

Klopt.

En het zou me – minstens op korte termijn – geen windeieren leggen om me te scharen bij het clubje aan coaches dat je belooft dat je binnenkort zowat je eigen bankbriefjes kan drukken. Alleen houden mijn klanten nu eenmaal van mijn manier van werken door mijn eerlijkheid. Mijn volledige transparantie in alles wat ik doe en aanleer.

Zelfs mijn grootste blunders deel ik graag met je.

Daarom organiseer ik straks om 12.00 mijn gratis online workshop “Waarom de meeste online programma’s floppen (+ hoe je er dan wél een succes van maakt)”.

Daarin

  • help ik je bepalen of het iets voor jou is, zo’n online programma maken en lanceren – of niet (no sugarcoating!)
  • deel ik de 7 belangrijkste fouten die je kan begaan als online programma maker (uit eigen ervaring) en vertel je hoe je ze kan voorkomen.
  • gun ik je een blik achter de schermen van mijn eigen multiple six figure lanceringen.

Ik geef ‘em maar één keer dus mis het niet! Als je er al even over nadenkt om een online programma te maken maar je kan nog wat kapstokken gebruiken OF je hébt er al een gemaakt maar het loopt niet zoals je wil, schrijf je dan zeker in. Ik weet niet of er nog plekjes vrij gaan zijn, maar je kan zeker proberen er nog eentje te bemachtigen.

Yes, ik ben er bij en ik kan tegen de waarheid »

Warme groet,

P.S. Lang verhaal kort: ik geef straks om 12.00 een eerlijk relaas over online programma’s: of het iets voor jou is of niet en welke fouten je best vermijdt als je er een daverend succes wil van maken. Ik geef deze workshop maar één keer dus mis het niet »

P.S. Als je er niet bij kan zijn, schrijf je dan alsnog in. Dan krijg je achteraf de replay.


DE BESTE MAILS VAN HET INTERNET 👍

Mijn wekelijkse mails zijn even binge-worthy zijn als Game of Thrones (maar iets minder bloederig). Schrijf je in en steel gerust een idee of twee zodat je abonnees aan je lippen hangen.

Ik wil die mails 👉

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!