Podcast

#14 Marketing taboes: je zenuwstelsel, stress en fight or flight (deel 1)

August 12, 2022

Als je kijkt naar de state of affairs in marketing anno 2022, dan is het vrij duidelijk: als je gezien en gehoord wil worden en impact wil maken met je content, dan moet je jezelf tonen zoals je bent, oftewel authentiek zijn. Makkelijker gezegd dan gedaan, en het kan enorm veel stress veroorzaken. 

Maar de stress cyclus en ons zenuwstelsel, dat is nog een taboe in marketingland. Daar wordt amper over gesproken. Terwijl het bewustzijn van je eigen triggers, van je marketing mindset, en zelfs van je gevoelens, integraal deel uitmaakt van een succesvolle ondernemer worden. 

Fluffy? Allesbehalve. 

En have no fear het wordt ook geen medische of psychologische podcast. Maar ik beloof je wel een mental breakthrough na het beluisteren van deze episode en die van volgende week. Yep, dit marketing taboe is so juicy, dat ik er twee afleveringen aan wijd.

Dit zijn een paar juicy bits om duimen en vingers van af te likken in deze aflevering:

 • Als je gezien en gehoord wil worden en je wil mensen niet alleen bereiken maar ook beroeren, dan moet je jezelf tonen zoals je bent.
 • Een woord dat al ten overvloede gebruikt en misbruikt is, maar waar het in essentie om draait: authentiek zijn en authentieke verhalen vertellen in je marketing. 
 • Alleen, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Uit je kot komen zonder maskers kan enorm veel stress veroorzaken. 
 • Waardoor je zenuwstelsel helemaal over de rooie gaat en jij denkt: “fuck this shit, ik kruip wel terug onder mijn steen”. 
 • Doodzonde! En dus is het een fundamentele skill voor elke ondernemer om je brein, je fight or flight reactie, te kunnen managen. 
 • Vergis je niet. We hebben hier allemaal mee af te rekenen, ook ik. Ik deel een paar bruisende voorbeelden van hoe mijn zenuwstelsel getriggerd wordt als bewijsmateriaal. 
 • Ik geef je daarnaast ook een paar van de symptomen van de verschillende stress responses, zodat je ze leert herkennen bij jezelf. 
 • En ik vertel je ook hoe je er best mee omgaat en uit de stress cyclus geraakt. Feel the fear and do it anyway? Of toch maar beter niet?

Hier vind je alle links, tools & resources die ik vermeldde:

 • Het beste boek dat ik ooit las over stress is dat van de tweelingzussen Emily en Amelia Nagoski. Het heet “Burnout: The Secret to Unlocking the Stress Cycle”. Ook beschikbaar in een Nederlandse vertaling
 • Hun stelling is dat stress zelf niet het probleem is. Het is hoe je ermee omgaat. En daarover heb ik het volgende week in deel 2 van dit tweeluik, over helen, zelfzorg en strategieën om jezelf te coachen. Het wordt opnieuw super boeiend, dus stay tuned!

Viva la Revolución, baby!

Hopelijk heb ik je aan het denken gezet en goesting gegeven om te groeien en te bloeien op jouw eigenwijze manier. Samen zijn we revolutionair impactvol en veranderen we de wereld, van binnenuit. Hashtag World Domination en al!

Revoluties breng je niet alleen op gang én het is ook veel plezanter om samen op de barricades te staan. Daarom wil ik je vragen: abonneer je op deze podcast, deel ‘m met je BFF’s of je eigen wolfpack, en laat een review achter waar je naar deze podcast luistert. 

Deel ‘em op de socials en tag me met @anouck_ampersand. Dan kan ik je een virtueel vuistje geven en vinden ook andere Rebels With a Cause ook hun weg naar meer vrijheid.

Het bewustzijn van je eigen triggers, van hoe marketing kan fucken met je hoofd en met je zenuwen, dat is geen bijkomstigheid. Het is de basis. Mijn klanten, mijn Rebels, die weten dat al: we beginnen maar te praten over strategieën, blauwdrukken en stappenplannen nadat we gekeken hebben naar je mindset, je gedachten over marketing, en ja, zelfs naar je gevoelens.

In september gaan we van start met een hele nieuwe lichting Content Rebels, in de meest omvattende en rebelse marketing cursus van het land, waarin je de unieke combinatie leert maken tussen een bewuste strategie en een krachtige mindset, wat goud oplevert voor jou, je bedrijf en je tribe. En waarin we een volledige module wijden aan all things content mindset.

Schrijf je nu al in voor de VIP-lijst via www.contentrebels.be

Als je op de VIP-lijst staat, krijg je als eerste de kans om in te schrijven én een unieke bonus. Het aantal plaatsen is beperkt en vooral de mastermind is meestal onmiddellijk nadat de deuren open gaan al uitverkocht. Dus zorg dat je de massa voor bent en schrijf je in voor de VIP-lijst via www.contentrebels.be.  

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

 1. […] het eerste deel van dit podcast-tweeluik hoorde je hoe die stress getriggerd wordt, welke symptomen bij de verschillende stress responses […]

 2. […] je afvraagt what’s the way to go, is het zeker de moeite om even terug te luisteren naar episode 14 en 15 van deze podcast. Iedereen reageert anders op de stress responses – fight, flight, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!