Podcast

#15 Marketing taboes: je zenuwstelsel, stress en fight or flight (deel 2)

August 19, 2022

Als je uit je kot komt en jezelf gaat marketen, je authentieke zelf gaat tonen op de interwebs, dan kan dat enorm veel stress veroorzaken. Fysieke stress in je lichaam. 

In het eerste deel van dit podcast-tweeluik hoorde je hoe die stress getriggerd wordt, welke symptomen bij de verschillende stress responses horen, en hoe het bewustzijn van je eigen triggers, van je marketing mindset, en zelfs van je gevoelens, integraal deel uitmaakt van een succesvolle ondernemer worden. 

In dit tweede deel van het tweeluik over je zenuwstelsel, stress en de fight or flight reflex die marketing bij jou kan triggeren, focus ik op hoe je kan omgaan met de verschillende stress responses (fight, flight, freeze & fawn). 

Wat kan je doen als je getriggerd wordt door de sabeltandtijgers en de mammoeten van het digitale tijdperk? 

Hoe kan je jezelf kalmeren als je zenuwstelsel over de rooie gaat wanneer je uit je kot komt en jezelf gaat marketen? 

Je komt het allemaal te weten in deze aflevering. 

Als je nog niet luisterde naar deel 1 (episode 14), dan beveel ik je sterk aan om dat eerst te doen. Dan gaat deze aflevering veel meer steek houden 😉

Dit zijn een paar juicy bits om duimen en vingers van af te likken in deze aflevering:

 • Het wegduwen of jezelf forceren om door te gaan, brengt weinig zoden aan de dijk. Maar wat doe je dan wel als je in de stress belandt? 
 • Volgens mij – en de gezusters Nagoski – is de enige manier om eruit te geraken de stress te benoemen, te zien en te voelen. 
 • Je hoort 6 manieren waarop je je lichaam kunt helpen om uit de fight, flight, freeze or fawn te komen door de stress cyclus rond te maken. 
 • En ik vertel je wat voor mij goede activiteiten zijn om uit de stress te geraken.
 • Ook als je zelf niet actief content aan het maken en publiceren bent op de socials, kunnen ze een ware aanslag op je zenuwstelsel zijn. Ik verklap je mijn strategie om jezelf daartegen te beschermen. 
 • Mijn trucjes om toch zichtbaar te zijn als je het lastig hebt om naar buiten te komen, krijg je er ook nog bij.

Hier vind je alle links, tools & resources die ik vermeldde:

 • What goes up, must come down. Dat weten de gezusters Emily en Amelia Nagoski ook. In hun boek “Burnout: The Secret to Unlocking the Stress Cycle” stellen ze dat stress zelf niet het probleem is, het is hoe je ermee omgaat. De tweelingzussen geven 6 manieren waarop je je lichaam kunt helpen om uit de flight, flight, freeze or fawn te komen door de stress cyclus rond te maken.
  Ook beschikbaar in een Nederlandse vertaling
 • Ik citeer een quote van Glennon Doyle. Haar bekendste boek is “Ongetemd Leven” of “Untamed” in het Engels. Ook een aanrader.

Viva la Revolución, baby!

Hopelijk heb ik je aan het denken gezet en goesting gegeven om te groeien en te bloeien op jouw eigenwijze manier. Samen zijn we revolutionair impactvol en veranderen we de wereld, van binnenuit. Hashtag World Domination en al!

Revoluties breng je niet alleen op gang én het is ook veel plezanter om samen op de barricades te staan. Daarom wil ik je vragen: abonneer je op deze podcast, deel ‘m met je BFF’s of je eigen wolfpack, en laat een review achter waar je naar deze podcast luistert. 

Deel ‘em op de socials en tag me met @anouck_ampersand. Dan kan ik je een virtueel vuistje geven en vinden ook andere Rebels With a Cause ook hun weg naar meer vrijheid.

Word een Content Rebel 🤘

Als je nu iets hebt van: ik voel dat hier werk voor mij ligt, dat ik hier verder mee aan de slag wil en daar echt stappen in wil zetten. En als je wil leren om op een goeie manier aan online marketing te doen.

Dan heb ik goed nieuws voor jou! 

In september gaan we van start met een hele nieuwe lichting Content Rebels, in de meest omvattende en rebelse marketing cursus van het land, waarin je de unieke combinatie leert maken tussen een bewuste strategie en een krachtige mindset, wat goud oplevert voor jou, je bedrijf en je tribe. En waarin we een volledige module wijden aan all things content mindset.

Schrijf je nu al in voor de VIP-lijst via www.contentrebels.be

Als je op de VIP-lijst staat, krijg je als eerste de kans om in te schrijven én een unieke bonus.

Elke keer opnieuw gebeurt het dat mensen the opening of the doors missen en naast een plekje grijpen. Voor de mastermind gebeurt dat meestal onmiddellijk nadat de deuren open gaan. Dus zorg dat je de massa voor bent en schrijf je in voor de VIP-lijst via www.contentrebels.be

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

 1. […] what’s the way to go, is het zeker de moeite om even terug te luisteren naar episode 14 en 15 van deze podcast. Iedereen reageert anders op de stress responses – fight, flight, freeze […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!